Cerp je imao protuprijedlog ” pojednostavljeno umanjenje kapitala zbog pokrivanja gubitaka” a oko 1.7 milja ide u rezerve, ako ne grijesim! Molim potvrdu
Da, znači smanjivanje temeljnog kapitala, odnosno nominala sa 370 na 200, što je pozitiva prema daljnjem poslovanju i mogućnosti javljanja na natječaje. Po ovome je sada kako stoji na burzi dionica na nekaj ispod 50 % svoje nominalne vrijednosti.
Info koji imam je da je sve ocekivano izglasano, osim izbor clana nadzornog zbog nekih tehnikalija!
Protuprijedlog takoder!
Treba reci da smanjenjem kapitala tj brisanjem gubitka poduzece moze samostalno sudjelovati na natjecajima za brojila! Netreba zbog zakona vise preko posrednika! Kojih ce sigurno biti! Kao i na natjecajima morha koji se uskoro ocekuju!
Znaci nije se moglo samostalno jer je bio gubitak na racunu? Pa na koju je to foru ne razumijem, tko je ovdje lud osim mene?
Uvjet za prijavu na velike natječaje (posebno one koji su financirani od strane EU) je da tvrtka koja se prijavljuje na natjecaj nema iskazani gubitak ili preneseni gubitak. Zbog toga je RIZ morao na sve natjecaje ići preko posrednika, kada se provede jucer donesena odluka na skupstini na trgovacki sud tada RIZ na svaki sljedeci natjecaj ide individualno i necemo vise nagadati je li npr BRODOMETALURGIJA prosljedila RIZ neki dio posla il nekome drugome…
Takoder posto vise tvrtka nece imati preneseni gubitak stvorili su se uvjet da isplatu dividendi od buducih dobiti, al mislim da cemo na to pricekati…
zbog svega toga tvrtka je puno primamljivija za preuzimanje kad za to dode vrijeme…
Tako je. Sada se očekuje porast. Mogu samo reći, BILO JE I VRIJEME!
A i GDP je rastao iznad svih očekivanja:
Jako dobre vijesti za Riz i buduce poslovanje.Mogucnost sudjelovanja samostalno na buducim natjecajima za brojila,potencijalni natjecaj MORH za remont dijelova vojne opreme,gubitak proslih razdoblja pokriven…Vjerojatno ce uskoro objava ovogodisnjeg natjecaja za brojila.SJAJNO.
Konacno dobre i pozitivne vijesti i za tvrtku i za dionicare! Ovo je znacajan korak naprijed, a pratiti cemo dalje razvoj situacije s novim djelatnostima
evo taman stranica s komentarima broj 100, a cijena tik do 100 …
Oćemo li sutra napokon na trocifrene pute di nan i je misto?
88kn?? ne znam bas dali cemo sutra na 100 opet…mislim da cemo ipak morati pricekat neku konkretniju vijest,o sklapanju kakvog izdasnijeg posla ili recimo mozda privatizaciji..ali prica je definitivno pomalo krenula..
Ovdje dok firma ne bude dobivala veće poslove i iskaxivala dobit nema kruha.
Ps
Najlakše je stare dugove riješiti smanjrnjem nominale.
Do kada?
Lp
Pitanje je samo vremena kad će ask i bid biti 100 do 110, a i to je samo početak… Nominala je 200, aloooo…, dugovi riješeni. a sada fi budu pozitivna, otvorena mogućnost javljanja na natječaje itd… Pa nije bezveze to jučer odlučeno, pa MORH, podizvođaži za brojila 40 mil kn, Koreja bla bla….. Imam dionice, nisam ih kupovao da im budem vlasnik, nego da mi nose profit kao i svi koji se time bave…. Matematika je jasna ovdje.