RIZO (RIZ-odašiljači d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska RIZO (RIZ-odašiljači d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Barikb pa nisam znao baš da je RIZ toliko zaglibio u gubicima a što se tiče dividende meni one nisu privlačne jer kad ostvariš pravo na nju nakon 5 minuta izgubiš i više padom cijene dionice. Isto tako je neumjesno reći da je ovo špekulativna dionica kad svi znamo da je ZSE općenito špekulativna a neke dionice više neke manje.

Zadrž. dobit i rez. -59,79 M 2/16
Noiz
Akumulirani gubitak je dakle oko 60 milijuna kuna, vjerujemo li mojedionice.com
RIZ ne da je špekulativna dionica, nego je školski primjer za to iako ih ima previše na ZSE.

Mislim da je htio pokazaati obrazac…pocne se pricat nesto sto je ocito. Npr jesmo li znali i prije mjesec dana da je izgledno da ce dobit posao jer su bili jedini na natjecaju? Jesmo. Sto se od onda promijenilo? To da je netko napisao par komentara i ljudi su se zakacili.
Koliko puta je cijena preskocila 130 kn u ocekivanju super rezultata, po nasim vrlim forum analiticarima? Nekoliko puta. Tko je odgovoran za to? Nitko. Blogy je odgovoran…ali ovdje nitko nije.
Gdje su oni sa prognozama na 200kn?

Dakle ti svu svoju imovinu si ulupao u Adris jer ne vidim koja dionica na ZSE nije dužna a pogotovo nakon recesije. Ne vidim brigu za tih 60 milijuna pogotovo što slijede ugovori i malo jači prihodi slijedećih godina. Kao šta puno puta se može čuti ovdje kupnjom dionica ne kupuješ dionicu jer danas tolko vrijedi nego je kupuješ jer vjeruješ da će “sutra” vrijedit puno više ili si me zamjenio za burekdžiju?

Tih 60 milijuna će nestati nakon smanjenja kapitala.

U tome i je problem što se nestaju milijuni dioničkog kapital, al netko to mora PLATITI. Skup ručak.
Problematičan vlasnik, unutarnja struktura i još puno toga. Da li doregistracija novih djelatnosti znači da u drugi plan idu brojila zbog opasne konkurencije (Iskra i drugi) koja uzima tržište. Pogledajte oko sebe.
RIZ prodaje brojila preko posrednika, maaaaa dajte.
Bilo bi odlično da firma postane profitabilna, moje mišljenje da ovo ipak za sada ne bih.
Sretno svima.

Barikb samo šta ste izostavili zašto idu sa drugima na natječaj kao što ste prije izostavili da država i drugi dobavljači RIZu dužni preko 100 milijuna ali i to je nebitno. Dakako sve šta im ne ide u prilog je isključivo bitno pa zato daljna komunikacija sa vama je nebitna. Što se mene tiče ona danas može i nazad na 80kn jer kratkoročno me ne zanima a 81kn je i prosjek kojim sam ušo. Mogu si mislit kako ste vi u dobicima trenutno.

Haha, o cemu se ovdje prica, pa to je za nevjerovati :-).

Kvartal je pozitivan i stoga je i cijelo prvo polugodiste pozitivno. Doduse, ne kao prosle godine, pa ce zato i fundamenti ma moje-dionice izgledati slabiji, iako su zapravo i dalje vrlo dobri.

Vjerojatno je manje prihoda i dobiti jer zavrsava isporuka brojila za prosli dvogodisnji ugovor, pa smo svi okrenuti ka potipisivanju ovog novog jednogodisnjeg ugovora.

Ovdje bi mogao biti maleni problem: prema dokumentu koji je netko postavio na prosloj stranici, a iz kojeg je razvidno da su ugovori potpisani za obje grupe, mozemo vidjeti da je Cotra navela da ce dio posla preuzeti podizvodjac, ali samo u vrijednosti od 12 mil. kuna. Podsjecam, cijeli ugovor je tezak 57 mil. kuna. E sad, pitanje je otpada li tih 20% na RIZ ili upravo RIZ radi 80%, a ostatak netko drugi.

A ove price o prosirenju djelatnosti na vojni sektor i rezanje TK-a su samo slag na torti. Ne mogu smetati firmi, a opet mogu donijeti vise prihoda ili pripremiti firmu za privatizaciju.

Ovdje ima zanimljivih razmišljanja o isplativosti ulaganja uz trenutne rezultate poslovanja, pa možda nebi bilo loše ponoviti nekoliko činjenica.
Novim ugovorima se osigurava kontinuitet trenutnog poslovanja za još barem jednu godinu, a profitabilnost je u trajnoj uzlaznoj fazi.
Trenutna polugodišnja dobit prenesena na godišnju razinu ( preko 6.000.000. kn ) iznosi oko 20% trenutne tržišne kapitalizacije. P/E oko 5?
Privatizacija će se prije ili kasnije dogoditi.
Ako ovo nekome ne valja neka jednostavno odnese novac u banku i uživa u skoro sigurnih 1,5 % kamata.

@Fender00

Trenutni ugovor traje do kraja 10. mjeseca (potpisan je 31.10.2014). Na tom ugovoru uopce nema navedenog podizvodjaca. (a znamo da je RIZ dobio sve 🙂 Tako da vjerujem da RIZ odradjuje barem ovih 80%. 🙂

Ovo za projekt za MORH je fantasticno. Pazi, MORH trazi da RIZ doda djelatnosti koje mu omogucuju da se natjece na natjecaju koje organizira – MORH 😀

Bas me zanima tko ce dobiti posao. 😀

a moguce je da je RIZ podizvodac a ostali dio ce opet raditi RIZ za cotru (znaci manja marza)? Tako da bi na kraju ukupna marza bila veca nego sta je bila prosli puta

Haha, o cemu se ovdje prica, pa to je za nevjerovati :-).

Kvartal je pozitivan i stoga je i cijelo prvo polugodiste pozitivno. Doduse, ne kao prosle godine, pa ce zato i fundamenti ma moje-dionice izgledati slabiji, iako su zapravo i dalje vrlo dobri.

Vjerojatno je manje prihoda i dobiti jer zavrsava isporuka brojila za prosli dvogodisnji ugovor, pa smo svi okrenuti ka potipisivanju ovog novog jednogodisnjeg ugovora.

Ovdje bi mogao biti maleni problem: prema dokumentu koji je netko postavio na prosloj stranici, a iz kojeg je razvidno da su ugovori potpisani za obje grupe, mozemo vidjeti da je Cotra navela da ce dio posla preuzeti podizvodjac, ali samo u vrijednosti od 12 mil. kuna. Podsjecam, cijeli ugovor je tezak 57 mil. kuna. E sad, pitanje je otpada li tih 20% na RIZ ili upravo RIZ radi 80%, a ostatak netko drugi.

A ove price o prosirenju djelatnosti na vojni sektor i rezanje TK-a su samo slag na torti. Ne mogu smetati firmi, a opet mogu donijeti vise prihoda ili pripremiti firmu za privatizaciju.

Kad je Erdogan dolazio, samo nasprem vijesti o prodaji državnih udjela i dobivanja posla od HEP-a (koji tad još nije bio ni potvrđen, već se čekalo otvaranje javne ponude gdje kao ponuditelj RIZ nije ni sudjelovao) je dionica otišla do 105 kn ako se ne varam. A ovo sada je link od jučer gdje se točka za ugovor stavila na dnevni red. Mislim da će biti od toga nešto, i premda mi se zamjerila, mislim da je kratkoročno kroz par mjeseci sada kupovati pametna investicija. Nije nagovor na ništa.

New Report

Close