Zamjerila mi se ta dionica, i žalim što je nisam prodao onda kad je Erdogan došao u Zagreb, ne miše se nigdje, a držao sam je od ožujka i poludio s time i prodao, neki sitni plus bio, ali u to više ne idem
Zamjerila mi se ta dionica, i žalim što je nisam prodao onda kad je Erdogan došao u Zagreb, ne miše se nigdje, a držao sam je od ožujka i poludio s time i prodao, neki sitni plus bio, ali u to više ne idem
Potpisujem! Početnička greška kod mene imao sam 100% prinosa kad je bila 135-140kn, malo kratio ali nedovoljno, pa opet dokupljivao po 100kn, ugl jedva u malom plusu unazad godinu i pol!!
Dns ima nešto prometa i skida se sa prodaje! ima li novosti kakvih?
http://zse.hr/default.aspx?id=71035
Pitanje za one malo iskusnije. Sta se tocno dobiva smanjenjem kapitala? Je li to samo sminka ili ima jos nekih negativnih/pozitivnih posljedica?
da, vjerovatno 100 kn po dionici kada dobiju posao od HEP-a……sarkazam(da nebi bilo):)…..
Sad će moći dividendu isplačivati 🙂
Pa poslovanje im je pozitivno. Prihod po zaposleniku raste kontinuirano, pokazatelji poslovanja sve bolji.
Zašto ne za koju godinu?
Kolega Oreskovicu,
lako je ismijavati dionicu koju ne posjedujes, pokazi bar malo postovanja ako zahtjevas isto
Interesantan potez.
Sa velikim gubitkom skupljanim kroz duže razdoblje moglo se i drugačije postupati.
U vremenima pozitivnog poslovanja dobit je mogla ostajati poduzeću, a to bi za RIZ bilo poželjnije.
Obzirom da je država većinski vlasnik izgleda da ona i odlučuje.
Mislim da država osigurava primanje poreza na dobit koju se očekuje u budućem poslovanju.
Interesantan je i trenutak kada je došlo do ovog poteza. Već se pisalo i špekuliralo o mogućoj prodaji.
Kada ne bude vlasnik, država više neće moći napraviti taj potez.
Zašto joj se odjednom toliko žuri? Možda je prodaja bliže nego što mislimo.
Čišćenje bilance može biti pokazatelj prave vrijednosti poduzeća, a nova nominalna vrijednost dionice pokazatelj planova, a možda i očekivane cijene.
Radi transparentnosti volio bih kao slijedeći potez uprave vidjeti revalorizaciju često spominjanih nekretnina.
To bi dalo stvarni uvid u vrijednost cijelog poduzeća.
Lp,
upupup
http://zse.hr/default.aspx?id=71035
Pitanje za one malo iskusnije. Sta se tocno dobiva smanjenjem kapitala? Je li to samo sminka ili ima jos nekih negativnih/pozitivnih posljedica?
U aktivi se ništa ne dogodi, u pasivi će se smanjiti stavka temeljnog kapitala, a za isti iznos i prenesni gubitak. Ukupni kapital se ne mijenja. Ne kažem da će isplaćivati dividendu, ali jedna od barijera za to jest postojanje prenesenog gubitka. Ne znam ima li implikacija za porez na dobit.
Ima li u ovom slučaju poznatih hipoteka na nekretnine ili neriješenih imovinsko pravnih odnosa? Aludiram na slučaj prodaje HMST (hipoteka) ili HMAM (im. pr. odnosi).
Ovdje kao jedina stvarna kočnica privatizacije jesu sindikati.
Podsjetit ću da je Boban posljednji put ustvrdio da su RIZ maknuli s dnevnog reda CERP-a radi dodatnih konzultacija s resornim ministarstvom i potencijalnim ulagačima. Je li to u ovih 2-3 mjeseca sada odrađeno? Hoće li koji novinar pokušati dobiti kakvu informaciju iz DUUDI-ja i CERP-a vezano za ovaj slučaj? Firma nije strateška, njezina prodaja je predviđena u svim verificiranim planovima za upravljanje državnom imovinom unazad 2-3 godine, a sada se čisti bilanca što obično upućuje na buduće poteze vlasnika, tj. u ovom slučaju države.
Stoga apeliram na Poslovni.hr i druge biznis portale da objave koju informaciju o statusu RIZ-a kako brojni mali dioničari ne bi špekulirali u mutnom.