RIZO (RIZ-odašiljači d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska RIZO (RIZ-odašiljači d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Zašto se RIZO ne natječe samostalno??? Meni to nije jasno!

RIZ nije samostalno sudjelovao u HEP-ovom natječaju i zato nije sam po sebi pobjednik ovog tendera. Istekom roka za žalbu tijekom prošlog tjedna (nije bilo žalbi jer bi to bilo vidljivo na EOJN), firme koje su izabrane od strane naručitelja (Grupa 1: Cotra, Grupa 2: ZP), sada su i po sili zakona dobile posao.

RIZ bi sad trebao potpisati ugovor o suradnji (odnosno isporuci brojila) s aktualnim pobjednicima (dakle s Cotrom ili firmama iz ZP). Tek tada RIZ može objaviti na ZSE ugovor o isporuci brojila. To je moglo biti već prošli petak, a može biti i za 1,2 ili 3 mjeseca.

Na prošlom natječaju RIZ je dobio preko Cotre najveći dio kolača (preko 120.000 brojila), pa je osnovna pretpostavka da će tako biti i sada. Konačno, i sam RIZ je u posljednjem izvješću najavio potpisivanje novih ugovora za brojila, a to je bilo krajem travnja kad se već mnogo toga u vezi ovog natječaja znalo.

Strpljenje. Provjerio sam kako je išlo s objavama u prošlom natječaju:
a) u drugoj polovici rujna Cotra je dobila posao od HEP-a,
b) zatim je taj ugovor potvrđen sredinom listopada na EOJN i
c) tek zatim je sredinom studenog RIZ objavio da će biti isporučitelj brojila za Cotru.

Dakle, prošlo je puna 2 mjeseca od objave pobjednika tendera do objave RIZ-a na burzi.

Super…znaci opet cekanje…koma. kod nas nista ne moze u nekom normalnom roku…

Mislim da je i kod ovog natjecaja sveukupno proslo puna 2mjeseca ili se varam?

Iako ne znamo kad ce to objavit…mogao sam kupit nesto drugo u medjuvremenu…jer ocito to sve traje

Zašto se RIZO ne natječe samostalno??? Meni to nije jasno!

Ko zna koje su tu kombonacije u igri…a znas i sam da kad je vise ruku, da je i vise provizija u igri…

Mislim da je i kod ovog natjecaja sveukupno proslo puna 2mjeseca ili se varam?

2 mjeseca od objave…jos nema objave. A i da je ima..bila bi prosli tjedan…pa onda dodaj 2 mjeseca, ako bude slican scenario

Nestrpljivi ste ko šiparice pred koncert Zdravka Čolića.

Dulje traje ovaj natjecaj, nego prodaja LRH hahaha

Logicno mi je da ovaj posao, ako su ga dobili, zakljuce sto prije. Jer u slucaju i loseg kvartala, dionicari se imaju cemu nadati. Ali kod nas je logika da nema logike

Ovi ce taman objavit sluzbeno posao kad svi budu na godisnjem odmoru pa cemo opet dobit prst u oko a ne rast dionice.

Ma ako su i dobili to je vjerovatno neka mala i zanemariva cifra.. Jer smatram da bi već to neki ljudi znali, tj. procurilo bi i cijena bi opet bila oko 100 kuna.. Ova vladajuća garnitura ide kući, novi će parlamentarni izbori, a ovi u DUUDI-u neće izbacivat nove natječaje do daljnjeg, tako da ni potencijalnu privatizaciju ne očekujem u skoro vrijeme.. Potencijala za nove poslove ima i firma nije u velikom minusu i dugovima što je najvažnije..
Imam RIZO naravno i ovo nije nagovor na ništa…

Sve dionice rastu a mi tapkamo na mjestu.

New Report

Close