RIZO (RIZ-odašiljači d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska RIZO (RIZ-odašiljači d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Objava od HEP-a o dodjeljivanju posla po grupama je od 4.5.2016., a rok žalbe 10 dana o objavi, znači pošto je 17.5. objavljeno, 27.5. je istek žalbenog roka, znači prekosutra.

S obzirom na cijenu meni izgleda da ovdje bas nisu ljudi uvjereni oko tog posla jer bi vec to islo gore..vidit cemo

Objava od HEP-a o dodjeljivanju posla po grupama je od 4.5.2016., a rok žalbe 10 dana o objavi, znači pošto je 17.5. objavljeno, 27.5. je istek žalbenog roka, znači prekosutra.

Krivo.

Odluka je napisana 04.05., ali je objavljena tek 20.05. i od prvog sljedeceg dana pocinje teci rok za izjavljivanje zalbe.

Posto nije bilo drugih ponuda za ove grupe, ne primjenjuje se rok mirovanja, sto pak znaci da odmah po isteku zalbenog roka odluka o odabiru postaje izvrsna i dovodi do sklapanja ugovora.

To bi reklo da 31.05. Cotra potpisuje ugovor s HEP-om za prvu grupu nabave, a zajednica ponuditelja za drugu grupu.

Nakon toga bi trebala uslijediti objava o sklapanju posla na ZSE. Dakle, u drugoj polovici sljedeceg tjedna.

Znaci taman iduci petak….
Iako mislim, a to ne znaci puno, da se vec toliko ova firma izblamirala sa izvjescima, pa neuspjelom prodajom…da to nece puno utjecat..ali vrijeme ce pokazat…

Također mislim da nece doc do velikog buma cijene sve dok ne dođe do privatizacije..posao je ok ako su dobili ali mislim da se ljudi nece zaletavat preko 100 kuna jer vecina se ovdje izmucila..netko je i popusio lovu i para se nema za dizanje cijene.
Trebao bi nam jedan malo jaci investitor.
Jel zna netko okvirno bar kad bi mogao bit drugi krug privatizacije..na jesen mozda?

Na nasoj burzi je malo novaca. Cim se osjeti negdje prilika, ljudi skoro sve stave tamo, i onda promet ode u nebo. Sa druge strane, cim se tu ne pokaze nekakav znacajan rast poslovanja i kontinuitet, odmah se sve rasprodaje, cak i sa gubitkom, jer se lovi nesto drugo. Tako sa svakom transakcijom imas sve manje novaca. I onda ocekujes sve vise od tvrtke, koju kupujes. Kako ona ta ocekivanja ne ispunjava, niti mali ulagaci, ne nude neku visu cijenu. A ovdje i sam posao nije neka velika cifra. Da se radi o natjecajima o 200-300 milijuna, e onda bi to bila druga prica.

Nadam se da cu ovaj puta, sto se tice moguceg rasta, biti u krivu.

Bid izgleda ocajno..totalno nezainteresiranost za ovu dionicu.
Bit ce su sad u fokusu ove koje idu u privatizaciju

Bit ce bida kad bude novosti…

A mislim da ce to ipak biti krajem tjedna…

Nema objave o navodnom novom poslu.. Gdje je zapelo? Možda ga nisu ni dobili s nikim, ne bi se iznenadio.. Prodaja odgođena do daljnjeg, euforija je spala brzo kao i inače….

RIZ nije samostalno sudjelovao u HEP-ovom natječaju i zato nije sam po sebi pobjednik ovog tendera. Istekom roka za žalbu tijekom prošlog tjedna (nije bilo žalbi jer bi to bilo vidljivo na EOJN), firme koje su izabrane od strane naručitelja (Grupa 1: Cotra, Grupa 2: ZP), sada su i po sili zakona dobile posao.

RIZ bi sad trebao potpisati ugovor o suradnji (odnosno isporuci brojila) s aktualnim pobjednicima (dakle s Cotrom ili firmama iz ZP). Tek tada RIZ može objaviti na ZSE ugovor o isporuci brojila. To je moglo biti već prošli petak, a može biti i za 1,2 ili 3 mjeseca.

Na prošlom natječaju RIZ je dobio preko Cotre najveći dio kolača (preko 120.000 brojila), pa je osnovna pretpostavka da će tako biti i sada. Konačno, i sam RIZ je u posljednjem izvješću najavio potpisivanje novih ugovora za brojila, a to je bilo krajem travnja kad se već mnogo toga u vezi ovog natječaja znalo.

Strpljenje. Provjerio sam kako je išlo s objavama u prošlom natječaju:
a) u drugoj polovici rujna Cotra je dobila posao od HEP-a,
b) zatim je taj ugovor potvrđen sredinom listopada na EOJN i
c) tek zatim je sredinom studenog RIZ objavio da će biti isporučitelj brojila za Cotru.

Dakle, prošlo je puna 2 mjeseca od objave pobjednika tendera do objave RIZ-a na burzi.

@Fender00

Hvala, korisne informacije..

New Report

Close