Mene jedino muci dali je drzava spremna odrec se svojih 55% ovakve firme za pisljivih 20 milijuna kuna.
Vidit cemo sto ce biti..sretno svima!
ako zanemarimo ranojutarnji kiks drhtavih rucica,statistika kaze ipak da cijena nije znacajnije kliznula.osobno,vjerujem u riz-odasiljace i vecu cijenu dionic,ne bas 200 kuna kao sta bi svi mi htijeli..ali ipak osjetno vise od 100 kn,u svakom slucaju..pogotovo ako bude kakvih pozitivnih vijesti..a nada umire poslijednja.. 🙂 ovo naravno nije nikakav nagovor na kupnju,prodaju i slicno..
RIZ već skinut s dnevnog reda[/url]
“Na dnevnom redu CERP-a nalazi se 35 točaka koje treba obraditi, no kako doznajemo na dnevnom redu neće biti odluke o pokretanju postupka prodaje dionica RIZ – Odašiljača. Prvi krug javnog prikupljanja ponuda odgađa se nakon razgovora sa sindikalnim predstavnicima u kompaniji. Očekuje se da će CERP donijeti odluke vezane uz prodaju udjela u nizu drugih poduzeća od turističkih tvrtki do udjela u Hrvatskom telekomu.”
http://m.tportal.hr/biznis/426131/Pogledajte-koje-tvrtke-prve-idu-u-privatizaciju.html
“Pripremljene su i odluke o raspisivanju novih natječaja i prodaju dionica putem javnog nadmetanja na zagrebačkoj burzi. Natječaji za prikupljanje ponuda predviđaju se za državne udjele u crikveničkom Jadranu i RIZ – Odašiljačima.”
Nema ni rijeci da je RIZO skinut sa dnevnog reda.To su samo nagadanja,kao i vecina ostalih inf iz jutarnjega.
Jasno piše, ”JAVNO prikupljanje ponuda” a ne javno nadmetanje na burzi. To su 2 različita pojma, a novinari jutarnjega nemaju pojma značenju onoga što pišu. Mi se svi svaki dan javno nadmećemo na burzi.
Moje isprike, novinari Tportala!
Uglavnom nitko ne trza što se tiče ovih natpisa o odustajanju od prodaje RIZO-a.. Da je to istina, vjerovatno bi još jučer krenulo koliko toliko iskipavanje po bidu do nekih 80-ak kuna
Pa samo su sjednicu odgodili, u prodaju se ide. Razloga za odgodu može biti puno, no najvjerovatnije je moguća ponovna procjena za koliko bi prodavali nasprem potencijalnih budućih ugovora sa HEP-om (2016. i ostatka potencijala do 2025.), FI i opće trenutne cijene na burzi. Pa neće je davat ispod 120-140 kn (što je moje mišljenje).
FI bi danas ili sutra trebalo možda biti??