Siemens?
Ugradnja pametnih broila postaje obaveza u nekim zemljama EU nakon 2016 proizođačag.
Zakon vrijedi za potrošače iznad 3500kw na godišnjoj razini.
RIZO kao jedan od proizvođača broila,ima ogromno tržište kako doma tako i vani.
Koliko će u tome uspjeti ostaje da se vidi.
RIZO je očito dosegao vrhunac rasta. Sad sve ovisi o vanjskim okolnostima….
Nakon što je cijena pala 40% ti kažeš da je dosegnuo vrhunac rasta?!? Ovo je nešto najnevjerovatnije što sam u životu čuo, osim ako nisam krivo shvatio što si htio reći, hehe.
A tko im je konkurencija?
Iskra
Iskreno, ne vjerujem da Siemens ili čak Slovenci sa svojim cijenama rada mogu konkurirati Rizu naovom poslu. Ako bi pak dali nižu cijenu to je sigurno dumping ispod cijene koštanja, a na to regulator mora reagirati. A nisu ni ovi valjda veslo sisali pa da ne znaju kako se postaviti.
Ne znam…meni je jedan covjek pricao da su radili odlicna brojila…a onda su se jednom sjetili stavljati neke jeftine materijale i da od tada imaju puno nezadovoljnih kupaca. Je li to istina ili nije, ne znam.
vikend
Rekla kazala, što bi rekli. Malo sam prošnjofao pa nisam našao ništa o tome. A osim toga, tko kupuje brojila samostalno? Tu i tamo neki obrtnik.
Kao prvo, nije to nista rekla kazala…da ti sad kazem ime i prezime, da bi ti vjerovao? Ili da govorim jos detalja. Ako ih nisam rekao…valjda za to postoji i razlog.
Drugo, mozda to na kraju nece nista znacit, ali kazem sta mi je rekao covjek. Pa nije to neki mulac sa ceste.
Ne sumnjam da ti je neki covjek nesto rekao. I za mene i firmu gdje radim govore da smo lopovi, udbasi itd. Pa nismo. Valjda se brojila rade po nekim IEC normama… Inace, pbz skrbnicki je skupljao, a sad kao prodaje. Ma strava, kog on misli prestrasiti.