RIZO (RIZ-odašiljači d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska RIZO (RIZ-odašiljači d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ne znam koju to priliku, i gdje. Dividendne dionice su uglavnom već preskupe, a dionice koje to nisu s ovakvim fundamentima niti ne postoje. I privatizacija ide uskoro, tkogod bio na vlasti. Doći će sve na svoje.

Pa eto o toj famoznoj privatizaciji se priča već dugo vremena kao i na mnogim drugim dionicama na ZSE.. A znamo kako često i završavaju privatizacije kod nas.. Zanima me godišnje izvješće pa ćemo onda vidjeti kakvo je stanje..
[/quote]

Tu si u pravu, ovo s izvješćem. Poslovanje je najbitnije.
A ono izgleda ide dobro, jedan kvartal jako pozitivan, jedan neveliki minus…
Sve u svemu P/E prema ttm je oko 6.5 s BV ispod 0.6. Neće dugo ostati ovako.

A što se tiče privatizacije, zemljišta i cijele te priče, samo bih rekao nešto: Nisu više ’90-e.
Sad da će netko razj… firmu da bi uzeo zemljište za kunu itd., malo morgen.
Firma je u službenim dokumentima previđena za prodaju, bilo na burzi bilo OTC i to ide.
Evo nekidan prodan HT, ide to polako.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Ovdje izgleda kao brutalna prilika za dokup. Do 140kn nema puno dionica ali moglo bi se nešto skupiti. E sada dali još čekati par dana da netko proda ili krenuti po kupnji?Po meni jedna od boljih dionica na ovim razinama.

Ovde također neko iskrcavanje.. Nije valjda neki lagano bježe po ovim cijenama.. Vjerovatno im cijena izlaza odgovara..

Nebitno zašto netko prodaje ako znaš zašto kupuješ. Sve su to još mizerni prometi, bar je danas malo živnulo.

http://www.poslovni.hr/hrvatska/za-nova-brojila-100-milijuna-kuna-302859. Nemojte zaboraviti da uskoro ide natječaj, vjerujem da ste svjesni što bi to značilo za firmu koja vrijedi smiješnih 40mil kuna na tržištu. Slučajno ili ne u Rizu traže više inženjera upravo za taj sektor.

I Bakić polako napušta svoju poziciju

Kako znate da napušta ?

Kupovao je vrlo jeftino tako da kad god proda dobro proda. Međutim, neki u top 10 su relativno nedavno kupovali, i to po većoj cijeni nego je sad. Mislim da je ovo HOLD za duže vrijeme. Ipak rade s dobiti.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Igor9, 18.12.2015. u 14:29
gost_1
Kako znate da napušta ?

SKDD top 10

accountant, 18.12.2015. u 17:03
gost_1
Kako znate da napušta ?

SKDD top 10
[/quote]

skratio poziciju za tisuću kom

Ne znači da je prodao. Vidi se da je stanje njegovog osnovnog računa manji za tisuću komada 17. 12., i to bi odgovorilo broju trgovanih dionica 15. 12. (1.632). Međutim, uvidom u stanje na današnji dan pokazuje da je manji za još tisuću komada (4.213), ali prekjučer je na burzi trgovano sa samo 428 dionica.

A da se vratimo na 17. 12., tada je stanje br. 2 Darko Cvjetko smanjen za 700 komada. Prema tome ispada da su 15. 12. Bakić i Cvjetko smanjili za ukupno 1700 komada, a protrgovano je sa 1.632 komada.

New Report

Close