RIZO (RIZ-odašiljači d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska RIZO (RIZ-odašiljači d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Jedna od podcjenjenijih dionica na ZSE, što nam je izvješće potvrdilo.
Interesantno da po 90-95 jedva da je tko htio.

Danas je srijeda, za dva dana je petak, ATH je 139,46 kn. [emo_smijeh]

Danas je srijeda, za dva dana je petak, ATH je 139,46 kn. [emo_smijeh]

Kolega ATH je iz 2008 oko 690-700kn..[emo_smijesak]

Nikad više 2007-08 na ZSE:(

danas vrh cijene, već sutra pad – isto kao kod LKPC i ostalih (sell on news)

IGH, THNK, JDPL, ULPL, ATPL, INGR, IPKK, MGMA - najveći baloni na ZSE!!!! čuvajte svoje pare!!!!

Fora je u slijedećem:
– dobit super
– veće zalihe
– manje obveze
Uglavnom sjajna najava za Q3.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Ovakvo fantasticno izvjesce je bilo ocekivano za prosli kvartal…

Eto samo je trebalo pricekati malo. 😀

Dobit zadnjeg KVARTALA: 15.8 kuna po dionici..brutalno

Kad već spominjete 15,80 kn po dionici, koliko po dionici do sada ima prenesenog gubitka? Pa ako bi mogli i to izračunati?

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

Kad već spominjete 15,80 kn po dionici, koliko po dionici do sada ima prenesenog gubitka? Pa ako bi mogli i to izračunati?

167,52kn. S 370kn temeljnog kapitala po dionici.

Ovo je puno više fer, a ne samo lupanje brojki koje samo idu u korist…

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

Drugim riječima, društvo može smanjiti temeljni kapital na 202,48kn čime bi preneseni gubitak postao 0.

Mislim da to i dalje ide u korist.

Izvješće je skroz u redu, očito su se očekivani prihodi od prodaje iz prvog kvartala prebacili u drugi.

Međutim, ima ipak par upitnika…

Veliko smanjenje kratkotrajne financijske imovine + novca na razinu od 2.2 milijuna kuna. Da li to znači da nemaju dovoljno likvidnosti za isplatiti ni jednu cijelu plaću?

Povećanje obveza prema dobavljačima za 2.6 milijuna kuna, što možda isto upućuje na probleme likvidnosti.

Smanjenje kratkoročnih obveza po predujmovima, nepostojanje dugoročnih obveza. Kad to povežemo s činjenicom da nema objava na ZSE o novim poslovima, da li to znači da ne mogu dobiti od banaka ni kratkoročna ni dugoročna sredstva nego se s mukom krpaju tekućim prihodima?

Da bi ovo prestala biti rizična dionica (ciklus proizvodnje je ipak relativno dug), trebaju nam redovite obavijesti o novim poslovima!

New Report

Close