RIZO (RIZ-odašiljači d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska RIZO (RIZ-odašiljači d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Nije uopće važno što je, uvijek je neka manipulacija, vjerovanje, nadanje itd. I ja sam oštećen, zapravo oštetio sam sam sebe jer sam evidentno umjesto po 136 jučer mogao kupovati po 106 danas, ali što sad.

Rekoh, radi se punom parom, to se vidi iz FI, a naplata ide uskoro.

Zapravo, ide sad dok govorimo, već je prošla trećina Q2.

Pozdrav!

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Ne kuzim kako vam sad nije jasan ovaj pad.

Pad je jasan, ono što je mene malo ostavilo začuđenim je pad od skoro 25% u roku 20ak minuta. Ne bi da je tvornica izgorjela…

I'm just a cook.

I meni je žao što nisam u kešovini, jbga.

Inače, pogledajte stavke troškova, puno se potrošilo na pripremu proizvodnje koja će se naplatiti u narednom razdoblju. Zato je i iskazan gubitak.

tako je. zato sam i naveo da je pad u okvirima .

drastično smanjti doprinose na plaće i drastično smanjiti poreze. samo tako možemo dalje !

Gledam sada troskove materijala i sirovina.

Za cijelu proslu godinu: 26 miliona a sada samo u 1Q 10.7 miliona.

Znaci radi se punom parom kao sto i kao sto direktor kaze: “…osigurana puna zaposlenot. Poslovi se odvijaju sukladno godisnjem planu.”

Samo mirno, nije lose izvjesce kako se cini na prvi pogled … 🙂

@Moller
mislim da nece tako nisko skoro. barem ako ce biti kako kolege kazu, plus plus i plus. vjerovao sam za ovaj FI pa cu i za sljedeci.

a ako i sljedeci FI bude fail onda bi moglo na neke stare razine.

@Njamanjam

vjeruj mi i mene je iznenadilo. otisao sam na kavu kad je bilo 135, vratio se na 105 [emo_zacudjen]. a ono, kako doslo tako i oslo.

bit ce zanimljivo pratiti dalje, ocemo prema 100, ispod, ostati iznad itd…

28.04 RIZO
1Q15 n kv.
kum. -12%
-12% d -> g
d -> g

Pored svega ovdje do sada napisanog, ne zaboravimo napisati i ovo:

“Poslovanje Društva u razdoblju od 01.01.-31.03.15. obilježeno je značajnim povećanjem prihoda programa brojila u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Potpisani su ugovori za proizvodnju Odašiljača za inozemne kupce, te je osigurana puna zaposlenost. Poslovi se odvijaju sukladno godišnjem planu.”

Broj 10 i dalje povecava:

10. ZAGREBAČKA BANKA D.D. (92963223473) 2.335 +322

Tko god kupuje pod ovim skrbnickim bio je siguran u dobro FI.

Dokupljivao u petak i presao na 9. mjesto:

9. ZAGREBAČKA BANKA D.D. (92963223473) 2.845 +510 komada

Mislim da ce ljudi ovaj pad iskoristiti za dokup ili ulaz, tako da ne ocekujem daljnji veci pad cijene. Neka izidje tko zeli i to je to.

FI pokazuje i dobre strane. Samo neke:

Jedna od njih je i rad na optimizaciji poslovanja. RIZ je smanjio broj ljudi na 214 (vidi se i na manjim rashodima za place), a nikada veca proizvodnja u tijeku.

Troskovi za sirovine i materijal se povecavaju stabilno iz kvartala u kvartal, znaci radi se sve vise i vise.

Gledajuci zadnja 2 kvartala, RIZ ipak posluje pozitivno (1.5 miliona kuna plusa).

Ja nisam prodavao, ali bi mogao dokupljivati kada bude casha. 😀

sto dalje komentirati kad ce RIZ uskoro ispasti iz fokusa do sljedeceg FI. nema potrebe za guranjem na bidu kad ce “sutra” biti jeftine. a da ce biti puno jeftinje od ovog, nece. moje vidjenje narednih mjeseci.

lp

Mozda ce neki ipak docekati 85 kn 🙂

Šta ako uskoro ide objava nekog novog posla ili najava prodaje državnog dijela dionica, tj privatizacija firme što je najavljeno na početku godine.

New Report

Close