meni osobno drago. sad je jeftinoza .
Obično kad sam ja mislio da je jeftinoza , drugi dan je bila još veća jeftinoza , treći još veća itd.
Ja danas prodao sve svoje sa nekom ok dobiti.
Ovaj RIZO me podsijeća na PTKM (tu sam izgubio pa bježim sad na vrijeme).
I nemogu shvatit ove koji sad kupuju.
@darac , sve ono što jako pun o padne tokom jednog dana, obično dođe korekcija , tj. vraćanje na neku veću vrijednost. tako je uvijek bilo, i tako0 će uvijek biti.barem s tim nisam nikad imao problema .a ako i još padne , meni opet dobro.zlatno pravilo: uvijek kešovine držati sa strane
Da je ”jeftinoza” ne bi lik iz uprave, prodavao zadnjih mjeseci. [emo_naivan]
@darac , sve ono što jako pun o padne tokom jednog dana, obično dođe korekcija , tj. vraćanje na neku veću vrijednost. tako je uvijek bilo, i tako0 će uvijek biti.barem s tim nisam nikad imao problema .a ako i još padne , meni opet dobro.zlatno pravilo: uvijek kešovine držati sa strane
Moja greška do sad je bila što sam ja skoro ubjek 100% u dionicama, tako da kad god se dogodio neki pad ja nisam imao za dokupit, sad mjenjam taktiku, i nikad mi kešovina nije bila tako jaka.
Ja mislim da će kroz par tjedana dionica se spustit ispod 100 kn, pa ću pričekad s dokupom a ako ne pojeftini , nema veze idemo dalje tražit druge prilike.[emo_namigusa]
…što se tiče fi, pad u okvirima , ovaj izuzetni pad dionice totalno bezvezan , dobar za trejdanje , ništa drugo.
I meni je žao što nisam u kešovini, jbga.
Inače, pogledajte stavke troškova, puno se potrošilo na pripremu proizvodnje koja će se naplatiti u narednom razdoblju. Zato je i iskazan gubitak.
😀 eto nije po ocekivanjima. nije prvi puta. 😀
Ali ima tu naravno i pozitivnih stvari. Nije sve u prikazanoj dobiti/gubitku.
Meni je interesantno ovo:
Proizvodnja u tijeku: 29.218.265 40.273.355
Troskovi sirovina i materijala: 5.504.041 12.436.108
Znaci radi se itekako, a to ce s vremenom doci na naplatu.
Evo, da su troskovi sirovina i materijala ostali na proslogodisnjoj razini bila bi dobit od 5 miliona kuna (nekih 13-14 kuna po dionici). Ali, ocito vise imaju ugovorenog posla i veci su troskovi…
Doci ce to sve na svoje…samo strpljivo. 😀
citat: Da je ‘’jeftinoza’’ ne bi lik iz uprave, prodavao zadnjih mjeseci.
možeš to gledati i obrnuto: br. 9 i 10 . su kupovali također
Ne kuzim kako vam sad nije jasan ovaj pad.
Rast sa 100kn je izazvan iskljucivo očekivanjem pozitivnog FI. Svi su tu nabrijavali toliku pozitivu da sam bio 100% uvjeren u istu. Srecom opekao sam se bezbroj puta pa sam FI docekao bez dionica.
Sad, kad pozitive nema cijena se vraca di je bila, prema 100kn.
meni tu aspolutno nista nije cudno. ima vremena za riz (valjda) i pozitivne stvari.
Iako nema veze s konkretnim slučajem koji je zadesio RIZ, nešto slično – trejdersko-špekulantski – dogodilo se i na HMST tokom zadnjeg kruga privatizacije.
Tjedan dana prije isteka roka za predaju obvezujućih ponuda netko (ili neki) je počistio ask sve do 360 kuna i to na velikom prometu. Naravno da su se tada svi ponadali kako se sprema barem jedna obvezujuća ponuda, a kad ono – raspašoj. Ponude nije bilo i cijena se strmoglavila.
Zašto uspoređujem sa situacijom ovdje? Tjedan prije izvješća na RIZ-u je također čišćen ask na solidno velikim prometima i cijena je dogurala gotovo do 140, a kad ono nakon izvješća pad do praktički 100 kuna. Nije to šala. Neki su sigurno ozbiljno oštećeni.
Je li to špekulacija ili manipulacija, pitanje je sad?