RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 20.11.2024. u 17:42
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
RIVP
5,22
118.630
22,716
5,24
5,26
0,38%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Ja mislim da je pametno izaci iz apsolutno svih dionica. Svi ce moci dokupiti puno jeftinije ako zele i imat ce dosta vise dionica za istu cijenu.

Zivi bili pa vidjeli. Mislim da vec od sutra krece ponor na svim dionicama. Ja cu ga sasvim mirno gledati (imao sam samo dve firme i to sam prodao pred tjedan dana jednu sa ogromnim minusom). U slucaju nekog tehnickog bounce-a to me apsolutno nece uciniti nervoznim. Predstoji predugo razdoblje neizvjesnost sa losim vijestima koje ce stizati jedna drugu u kojem vrlo tesko da dionice ostanu neokrznute a kamoli da narastu ili ostanu na istoj cijeni.

Neki od savjeta koje sam dobio pred 15g ali ih zbog trvrodoglavosti nisam nikad do sad  primjenio su emocionalnost prema dionici, ogromna nevoljkost prodavanja kad sam u minusu i hvatanje padajucih nozeva. Od nijednog od tih se nisam mogao othrvati a ustedio bih si na kraju velike novce. Cak sam i rivp kupio prosli tjedan na 24 misleci ako padne idem u dokup pa nema veze. Drugi dan je palo na 20. Bio sam ljut ko ris. Onda sam ga u onom rastu do 25kn prodao sa nulom i pametnije malo sagledao situaciju o poceo se puno vise informirati o samom virusu. Mislim da i dan danas mnogi ljudi koji nas i vode ne razumiju situaciju.

Pratiti situaciju treba, obrati su moguci, isto tako visoka nagrada je moguca ovdje, svatko nek si procjeni koja je trenutno vjerovatnost za koji smjer.

katastrofičara je bilo i bit će i kad se udruže onda se stvara atmosfera straha što im je cilj.

Da su vremena dobra nisu,gdje je dno to nitko nezna,ali da ovu sezonu ne budu hoteli otvoreni i da ne bude ni jedan gost nitko me nemoze razuvjeriti da ova dionica ne vrijedi ovu cijenu.

Zar firma nema od prijasnjih godina dio casha,zar mislite da se krediti nece reprogramirati kao sta ce i priliku dobiti i građani i druge firme,bankama je u interesu da se bilom kako vrate krediti.

Situacija vam ovako nesto izgleda. Indeks upisa novih rezervacija u odnosu na 2019. godinu kreće se na oko 35, s time da se većina odnosi na kolovoz i rujan. Lipanj je na oko 10% prošlogodišnjeg unosa u danu, srpanj oko 20% unosa po danu. Uglavnom, loše.

Ne mislim gore konkretno na RIVP, već općenito na hoteljere. Brojke su ugrubo izvađene iz razgovora sa nekim agencijama.

hrvatska-danas.com/2020/03/20/madari-imaju-drzavu-mogu-odgoditi-kredite-svi-kao-i-srbi-ali-hrvati-ne-samo-oni-kojima-su-snazno-pogodeni-prihodi/

spalato33, 22.03.2020. u 19:50

katastrofičara je bilo i bit će i kad se udruže onda se stvara atmosfera straha što im je cilj.

Da su vremena dobra nisu,gdje je dno to nitko nezna,ali da ovu sezonu ne budu hoteli otvoreni i da ne bude ni jedan gost nitko me nemoze razuvjeriti da ova dionica ne vrijedi ovu cijenu.

Zar firma nema od prijasnjih godina dio casha,zar mislite da se krediti nece reprogramirati kao sta ce i priliku dobiti i građani i druge firme,bankama je u interesu da se bilom kako vrate krediti.

Rodjane, I ja mislim da vrjiedi ove cijene  da se nista dalje lose ne dogadja inaravno da bih onda kupio. Ali zamisli si ovu situaciju koja sada izgleda vrlo realno. Svinjska gripa je trajala godinu dana jel? Za ovaj virus (strucnjaci kazu, pusti demagoge) da ga se necemo skoro rijesiti i da se tipa lako moze desiti da nestane za 6mj pa se ponovno pojavi ili da uopce ne nestane godinu ili vise.

I onda imamo situaciju da sa jednom ovakvom firmom koja ima super dobit (kad ima prihode naravno a sada bi mogli biti 0) ali i velika zaduzenja imamo sezonu sa 0 dobiti i idemo u jesen gdje narednih 6mj je poslovicno prihod 0 i dalje imas dionicu i cekas 6mj da dodje sljedece proljece gdje jos uvjek mozes imati virus ili se moze opet pojaviti. Sta se onda dogadja? 2g sa 0 prihoda? Sta onda? A toliko razdoblje cekati u velikoj neizvjesnosti gdje si brdo para stavio jel ti se to onda cini blue chip dionica ili cista spekulacija?

@spalato, haha.. Samo ti to mogu reci. Barem pol miliona kuna (vjerovatno i vise) sam izgubio na “optimizam”. Kad je padalo 2008. prvo sam mislio da pada bez razloga a onda sam mislio da ce se vratiti. Bio sam VEEEELIKI optimista. Hvatao padajuce nozeve, “smanjivao prosjek”.

Onda sam bio optimistican na djuri djakovicu. Vidi gdje je sad.

Svaki ulagac je optimista po prirodi jer ne mozes ulagati u dionice i biti pesimista. Ali sada se dogadja kataklizma za koju strucnjaci govore da ce potrajati a ti se hvatas za slamke.

Barem sacekaj ovaj prvi mjesec ili dva da prodje peak. Pa mi jos nismo ni omirisali pravu krizu a otkazi pljuste na sve strane. Dunlop iz 2008. bi sad kupovao na veliko a eto sad se ne mogu nacuditi ljudima koji kupuju.  Evoluirao sam 🙂

Dunlop, 22.03.2020. u 20:39

@spalato, haha.. Samo ti to mogu reci. Barem pol miliona kuna (vjerovatno i vise) sam izgubio na “optimizam”. Kad je padalo 2008. prvo sam mislio da pada bez razloga a onda sam mislio da ce se vratiti. Bio sam VEEEELIKI optimista. Hvatao padajuce nozeve, “smanjivao prosjek”.

Onda sam bio optimistican na djuri djakovicu. Vidi gdje je sad.

Svaki ulagac je optimista po prirodi jer ne mozes ulagati u dionice i biti pesimista. Ali sada se dogadja kataklizma za koju strucnjaci govore da ce potrajati a ti se hvatas za slamke.

Barem sacekaj ovaj prvi mjesec ili dva da prodje peak. Pa mi jos nismo ni omirisali pravu krizu a otkazi pljuste na sve strane. Dunlop iz 2008. bi sad kupovao na veliko a eto sad se ne mogu nacuditi ljudima koji kupuju.  Evoluirao sam 🙂

Kolega jel vidite da ste uvjek u krivu,zasto mislite da ste sad u pravu,da nebi bilo i dalje uvjek naopako:)

When wealth is lost, nothing is lost; when health is lost, something is lost; when character is lost, all is lost. ~Billy Graham

@malibu, Do sad nisam nikad bio u pravu sta se tice svojih ulaganja, ja barem priznam 🙂

Ali eto, pisati i predvidjati se moze. Bitno da ljudi znaju s kim imaju posla 🙂

Ako cemo gledati coronavirus..on je u Kini gotov, ako neko prati desavanja u Kini onda je vidio da npr kosarkasko prvenstvo pocinje 15.4, sport se vraca, takodjer proizvodnja pocinje da radi normalno. Ocito je da ovaj virus ima svoj vrhunac i onda pocinje padati. Tako ce biti i kod nas i nasa sezona ce se odrzati, kako tako ali hoce. A po koliko ce tko uspjeti kupiti ovu dionicu, to cemo vidjeti jos

Iako sam pisao da će biti jako zanimljiva kupnja ispod 30kn, moram se složiti sa ostalim kolegama da sad nije pravo vrijeme za to. Također pitanje je koliko će dugo trajati restrikcije vezane uz kretanje u EU i virus tek sad kreće u USA a oni će imati definitivno najveći problem s njime zbog katastrofalnog zdravstvenog sistema. Stiže i recesija punom parom i nju treba preživjeti. Tako da bi stvarno ovo moglo potrajati…

I dalje sam vlasnik RIVP, valjda nam slijede bolji dani uskoro.

Nije nagovor na kupnja/prodaja…

Ma najveci je problem neizvjesnost. Nitko ne zna koliko ce ovo sr.nje od virusa trajati niti koliko ce trajati recesija nakon njega…pa ustvari nitko niti ne zna koja je trenutna vrijednost drustva.

A uz sve to imas i globalni raspad trzista…

Kakogod, hoteli su i dalje na zemlji, i u vlasniastvu Valamara…

Neman RIVP, ni druge turiste

Rastimo zajedno...

New Report

Close