RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 20.11.2024. u 15:16
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
RIVP
5,22
118.630
22,716
5,24
5,26
0,38%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

@Dunlop

Ajme dunlop koliko se trudite ogaditi sve i sva. Rezime ovog vaseg traktata je da prakticno vise nema buducnosti. Sudnji dan. Nije vam tesko napisati ni cijeli roman ako mislite da je drukerski korisno. A kome to pisete? Raslojavanje na panicare koji su vec prodali i one ostale koji nece prodati ni pod koju cijenu i ni iz kojeg razloga (jer su svjesni fundamentalne vrijednosti firme) se vec dogodilo. To vi kao zelite prosvijetliti ove druge? I sto – zelite im kao dobro, da na vrijeme “spase” sto se spasiti da? Stvarno mislite da je netko toliko naivan?

marcipan, 20.03.2020. u 20:38

@Milinko86

jako je zanimljiv profil ulagača koji se ovdje pojavljuje…i vidi ovo što se događa oko korone i pandemije kao neku super priliku za kupovinu dionica…

tržište pokazuju iz dana u dan da je slomljeno…pogledajte malo prema van…DOW jones je pao sa 29k na 19k od početka godine…ova pandemija će imati dugoročne posljedice na svjetsko gospodarstvo…i praktički se nalazimo već u recesiji…oni koji to ne vide, vidjet će kroz koji mjesec…kada se počne recesija spominjati sve više…kada kompanije počnu objavljivati svoje rezultate za prvi kvartal…nemojte očekivati nikakav rast…

ovo što rade centralne banke…jest gašenje požara…upumpavanje keša, rezanje kamatnih stopa…nažalost, neće biti dovoljno da se izvučemo bez recesije…a onda zaboravite na nekoliko godina dionice i ulaganja…bit će to čupanje za opstanak…

a tu će prije svega biti pogođeni turisti…

jel znate koliko Valamar ulaže u turizam? svoje hotele? o kojim iznosima se radi?

jedna podbačena godina ovu tvrtku može gurnuti u ogromne probleme…

sve je dobro kad iz godine u godinu bilježimo rast…međutim ovakav podbačaj kakav će biti ove godine…može ih uništiti…

i onda tako…dođe ekipa koja bi ulagala…a ne zna niti što znači ex-dividend date…i priča priče kako misli da je ovo dobro ulaganje…

i vrlo je hrabra izjava da vidite da bi se cijena mogla početi vraćati za 30 dana na razine od 30-40 kn? dok renomirani stručnjaci vide da ćemo kroz 2-3 tjedna biti na vrhuncu pandemije…barem što se tiče Hrvatske…pandemija će se suzbiti…ali posljedice će ostati…kako će nadoknaditi gubitke, uistinu ne znam….

bacite malo oko na kratkoročne obveze…ovdje će se krvna slika drastično pokvariti nakon ove sezone…jedino ih može spasiti globalno zatopljenje…pa ćemo imati i preko zime (drugo ljeto) pa da nadoknade ovo izgubljeno…teško mi je nekako za vjerovati…ali eto…

Ne razumijem čemu takav ton i omalovažavanje ekipe koja bi sad ulagala. Svatko ima svoje svoje razloge i vizije a ti sigurno ne možeš znati koliko ja još uvijek imam otvorenih short pozicija na stranim tržištima i koja je moja strategija ulaganja. To što nemam iskustva vezano za ulaganja na domaćem tržištu dionica u kompanije koje isplaćuju dividende ne znači da uskačem u nešto o čemu nemam pojma.

Sam si spomenuo upumpavanje keša i rezanje kamatnih stopa pa pogledaj to iz malo šire perspektive da bi shvatio kako ni oni koji su sad u kešu neće moći dugo mirno spavati. U što će ulagati da sačuvaju vrijednost tog keša? U nekretnine koje su još veći balon zbog tog mentaliteta štednje u betonu?! Što će sad ti ljudi sa svim tim silnim nekretninama kad se omjer ponude i potražnje drastično promijeni? Misliš da to neće imat utjecaja na cijenu? Pogledaj samo kako REIT udjeli koji su vezani za nekretnine padaju.

I dalje sam uvjeren kako će sad biti dobro vrijeme za investiciju za onog tko ima nešto viška love i ako treba može čekati narednih nekoliko godina da se sve vrati u normalu.

U Hrvatskoj je skoro sve direktno ili indirektno vezano za turizam. Bez turizma su svi sektori na koljenima i da bi se bilo što krenulo oporavljat, ključno će biti da se prvenstveno vitalni organ oporavi.

@klaster, Forum prvenstveno sluzi za najdeb..nja odnosno neku razmjenu misljenja ljudi koji vole da ih se cuje (isto kao sta pises na forum.hr ili pod neke clanke a da nemas od toga financijsk korist jel tako?) a ne da bi cijena isla gore ili dole. Ima i ovih koji misle da ce svojim pisanjem preokrenuti trend. Nisu uspjeli ni 2008. iako smo ama bas svi bili u dionicama i “drukali” za gore jel tako?

Da si imao dovoljno godina dok je bio stari forum onda bi vidio koliko po pojedinoj temi ima pisanja/citanja pa bi iz toga mogao  zakljuciti nesto.

Ako je moje pisanje drukanje da padne tvoje je da ce uskoro narasti jel tako? Treba kupiti? Jel to poanta tvog pisanja? To govoris otkako je je bilo 25 prosli tjedan. Sad je vec izmedju 19 i 20.

Jel bilo bolje slusati tebe ili mene? Burze u americi ostar pad juce. Trend je padajuci (teski Bear). Oni koji su tebe poslusali su vec i oko 25% u minusu (samo mi nemoj reci nisi u minusu dok ne prodas jer to bi dodatno pokopalo tvoj kredibilitet). Sljedeci tjedan cemo dalje brojiti gubitke a ti ces i dalje trubiti kako nema smisla da pada i da treba kupiti?

Jel tebi jasno sta ce napraviti psihologija i ekonomske stete koje cemo trpiti sljedecih mjesec do dva? Jel ti mislis da ce u toj situaciji cijena dionica ici gore ili stagnirati u najbolju ruku a da se nezna hoce li nakon tih mjesec do dva virus ponovo buknuti ili ne (za ocekivati je da ce u zemljama koje provode rigorozne mjere kao Kina padati ali dali ce buknuti ponovo to cemo znati nakon mjesec dva).

Brzo ce te vrijeme demantirati i za tjedan dva cemo se cuti da vidimo gdje su sad cijene dionica. Ove i ostalih.

A vjeruj mi kad vidim da se zdrastveni trend pobosljava/okrece ja cu sa prilicnom sigurnoscu kupiti ovu dionicu ili neku drugu. Bit ce ih dosta na puno nizim cijenama nego prije mjesec dana.

A daj onda usput reci da vidimo na cemu ti baziras svoj optimizam pa da das toj ekipi koja misli kupiti dodatan podstrek? Sta ce se to desiti nakon mjesec dva tocno kad prodjemo najgore?

Kad vec sjedimo doma u karanteni da nam je bar zabavno 🙂

bisakovi, 21.03.2020. u 11:33

irdeto, 20.03.2020. u 17:42

Dunlop, 20.03.2020. u 08:16

@klaster,

Da, naravno da ce padati ali nece NESTATI.

A padati ce jer su uvedene drasticne mjere (ili skoro drasticne, jos imamo jedan stupanj do policijskog sata maltene).

Evo i prof. Lauc kaze da ce kroz 2 mjeseca se to smiriti “ali da se tog virusa necemo tako skoro rijesiti”.

cim smanjis mjere virus se razbukti. A ako ih ne smanjis ekonomija pati. Lauc iz nekog razloga doduse kaze da bi svi mogli kod nas na more onda jer nitko nece avionom. To mi se bas ne cini vjerovatno da dok je virus jos tu nama dodje 10mil turista. Pa to mi prvi nebi dozvolili a kamoli da bi oni htjeli doci ali ajde, recimo da se tu ne slazemo.

Zakljucno, svi znanstvenici su slozni da se ovim drasticnim mjerama pandemija suzbija ali virus NECE nestati a vidjeli smo kako se brzo iz jednog kineskog mjesta prosirio na cijeli svijet. A sad vec je u cijelom svijetu.Mi sad gasimo pozar ali zar je ispod koji nece tako skoro nestati.

Spanjolska gripa je Roki trajala pune 3g skoro. Kako to da ona nije samo tako NESTALA?

Potrajati ce to malo duze meni se cini nego se optimisti nadaju. Nisam za pesimizam ali ovo je realnost.

a kako su KInezi suzbili epidemiju za 2mj?, tamo više nema novo oboljelih osim onih koji su se vratil u Kinu , u Južnoj Koreji su spustili broj oboljelih po danu sa 800 na 80 , u roku 10 dana , a što se tiče dionica ja ču kupiti ove dionice kada još padnu , turizam če se vartiti tamo prije ili poslije sigurno

To za Kinu i Juznu Koreju i Tajland nije uopce tocno.Tamo se vrlo rigoroznim mjerama uspjeva “drzati stvari pod kontrolom”,ali to je jos jako daleko od gotovog.Vjerujte mi jer zivim u tom dijelu svijeta.EU ni USA ne provodi mjere ni priblizno kao tamo i zato je vrhunac krize tamo dalje,vjerovatno.

Tajlandski duznosnici i strucnjaci ocekuju vrhunac zaraze u sijecnju-veljaci slijedece godine.

Kada kineske tvornice pocnu raditi i ljudi se pocnu vracati u velike centre,moze doci do razbuktavanja zaraze.Kina je nevidenim izolacijama nesto uspjela,ali kad tad zivot i proizvodnja mora dalje.

to je sve pod možda a ovo što sam rekao su činjenice,

a obzirom na dionice zbog čega smo mi ovdje  sada je vrijeme za kupnju, odnosno treba pogoditi dno

@irdeto

da, dionice se kupuju kadaa im padne cijena…u nekim normalnim okolnostima…do pada te cijene može doći uslijed možda slabijih rezultata kompanije, nekog nepopularnog poteza – npr. smanjenje dividende…ili zbog neke uobičajene korekcije, kada cijeli market zvekne…pa vam se učini da je povoljan trenutak uložiti u neku dionicu…

međutim, sada imamo znatno drugačiji scenarij…imamo svjetsku pandemiju koja iz dana u dan uzima ljudske živote…jedina mjera koja ju u ovom trenutku može suzbiti, ako to tako možemo reći, jest karantena…a ona jako loše utječe na sve što je vezano uz TK…jer sve staje…nitko ništa ne proizvodi, nema prihod, nema zarade…dolazi do otpuštanja viška radnika, koji gube kupovnu moć…raste stopa nezaposlenosti…pitanje je vremena kada i službeno završavamo u recesiji…i to više uopće nije upitno i ne treba dovoditi u pitanje…

ono u biti s čime bi se trebali baviti, jest kako prebroditi ovu krizu…a ne koje ćete dionice u ovim vremenima kupovati….jer u narednom periodu TK ne očekuje ništa dobro…i kupovati ovo na 20 kn…zato jer je palo sa 40…u ovakvim uvjetima i s jednim vrlo neizvjesnim periodom koji je pred nama…je u najmanju ruku neodgovorno…ali svak čini sa svojom lovom što mu je volja…

glavna skupština ima se tek održati….ne bih se kladio da će biti izglasana odluka o dividendi…moglo bi biti iznenađenja za dioničare…što će naravno dodatno srušiti cijenu dionice na burzi…uprava da je odgovorna, povukla bi takav potez…

@bitcoin

oprosti mi…ali teško mi je za vjerovati da imaš otvorene bilo kakve short pozicije na stranim tk…a ne znaš što je ex dividend date…ili imaš, pa se ovdje praviš bedast…

nisam uopće nigdje spominjao nekretnine kao alternativu ulaganja…

moj savjet je da se fokusirate na stvarnost….a ona je u Italiji u posljednja 24 sata 793 umrlih i preko 6500 novozaraženih….a kod nas još nije ni počelo…nitko ne zna koliko će trajati ovakvo stanje….niti kakve će na kraju biti posljedice na ekonomiju….i koliko god zvući crno…i bit će opet…marcipan širi crnjake…ali eto…to vam je sada tako…od sutra staje gradski prijevoz, ograničava se ljudima kretanje…ne vidim ništa dobroga u tome…

a tu se pametuje o dobrim kupovinama…daleko vam je ovo od dna…

A da već jednom počnete pisati normalne postove a ne da svatko druka na svoju stranu onda bi ovaj forum imao neko značenje. Ovako ko da gledam hrvatski sabor. Oporba predlaže hdz odbija. vidim da imate iskustva ali ovakva prepucavanja i drukanja su stvarno glupa.

marcipan, dunlop, bisakovi…polako se ovdje formira ekipa proroka sudnjeg dana i detaljnih izvjestitelja i brojaca umrlih, pri cemu, ocekivano, panicarenje i posvjescivanje katastrofe raste proporcionalno broju zarazenih/umrlih.

Decki, rasporedite se po drzavama kako bismo znali tko od vas prati koju regiju, ovako smo zbunjeni, tesko vas je pratiti. A nije to za igrati se, stvar je ipak presudno vazna, nema tu zahebancije…a tek smo na pocetku eksponencijalnog rasta! Bit ce tu jos puno jeze, horora, kojekakve frke. Nije problem, samo se malo sistematizirajte, da se zna tko pokriva koje podrucje. Mozda ne bi bilo lose da otvorite i direktne telefonske linije…

Sugestija: skratiti postove sa duzine romana na par kljucnih ubitacnih recenica, cisto radi pitkosti. Uz manje ulozenog truda tako postici isti zeljeni efekt. Ciljna skupina – mali neodlucni ulagaci – ionako su malo tezi na shvacanju slozenijih investicijskih zakljucaka. A i ne da im se toliko citati.

@klaster, Ja cu biti jos kraci. Samo cu ti se javljati prvo na 15kn da mi kazes jel sad pravo vrijeme za ulaz pa onda na 10.

@marcipan za većinu toga što si naveo, u potpunosti se slažem s tobom.

Ovo je vrlo vjerojatno nešto najbliže i najrealnije onome što nas čeka u nekoj bližoj budućnosti.

https://www.technologyreview.com/s/615370/coronavirus-pandemic-social-distancing-18-months/

Jedino čime možemo špekulirati je pritisak da se to vrijeme testiranja skrati prije nego se sa cjepivom krene u masovnu upotrebu. U normalnim okolnostima rekao bih da tu nema mjesta za kompromis ali ovo nikako nisu normalne okolnosti jer je cijeli svijet doslovce preko noći stao i pritiska će sigurno biti sa svih strana jer će u protivnom većina ljudi umrijeti od gladi.

Banke će da bi sebe zaštitile ponuditi da se dugovi na neki način reprogramiraju jer jednostavno ni nemaju drugog izbora u ovakvoj situaciji.

Jedini problem je što će vrijednost novca svakim danom biti sve manja i uz ovakve mjere ne isključujem ni mogućnost hiperinflacije. Tada bi se moglo dogoditi da će cijena dionice skakati i dok su hoteli zatvoreni. Malo vjerojatno ali ne i nemoguće.

@ bitcoin

bez imalo zlobe, dajem ti prijateljski savjet  imaš na adresi virtualnu burzu http://vb.zse.hr/ pa se malo poigraj  i vidi kako stvari funkcioniraju bez da riskiraš novac .

ako se bojiš hiperinflacije kupi zlatnu polugu  i stavi je u sef u banci

moje poruke nisu poziv na kupnju, prodaju dionica niti savjet za ulaganje - za takve stvari imate vlastitu glavu SVE VAS BUM TUŽIL !

Moj dobronamjeram savjet svima koji sad zele ulozit je da radije dtave novce na rulet na crveno. Trenutno su vee sanse. Stvarno neki nisu svijesni situacije. Nemam RIVP ali da imam, katapultirao bi se iz njih cim prije.

@Bijeli

A tvoj savjet je?

New Report

Close