Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
RIVP | 5,22 | 117.841 | 22,566 | 5,24 | 5,26 | 0,00% |
Ja sam danas obilno dokupio znajuci da je realno da ce se cijena progresivno vracati tamo odakle je strmoglavo pala. To moze biti za 30 dana, za godinu ili vise al to se dogadja sigurno. Cijena moze jos pasti, ali misljenja sam da ce to biti neznatno. Sa ovom cijenom sam vise nego zadovoljan. Sretno svima dalje.
Ps. Ima par ljudi koji na forumu konstantno drukaju kako ce se ovo prodavat za 1 kn, mozda i propast :). Zanimljiv je psiholoski profil ljudi koje ove ne zanima i sigurni su da propada i svaki dan su tu i aktivno daju komentiraju.
Prvenstveno pozdrav svima na ovom forumu.
Zadnjih par dana pratim malo ovu dionicu kao jedinu koja je meni osobno interesantna na ZSE. Vidim da oni koji su već ušli imaju svoje teorije kao i oni koji je čekaju na nižim razinama. Vrijeme će pokazat tko je bio u pravu.
Mislim da je neumjesno uspoređivati dionice Jamnice, Leda i ostalih tvrtki koje su svojom imovinom jamčile povrat enormnih zaduženja u koje se Agrokor uvaljivao sa dionicom kao što je RIVP čija su zaduženja neznatna u usporedbi sa vrijednošću imovine i brenda koji su stvorili. Kao stalni gost Valamara, koji je prošao gotove sve njihove hotele, odavno sam upikirao ovu dionicu i meni osobno je ovo došlo kao naručeno. Vrlo vjerojatno tu ima još dosta prostora za pad jer najgore tek slijedi i ova sezona je zasigurno izgubljena. Nadalje, radi se o tržištu gdje likvidnost nije baš najbolja, pa bi bilo dovoljno da se jedan malo veći igrač iskrca i to bi se moglo snažno reflektirati na cijenu. Kako ne očekujem da ću pogodit gdje je dno i duboko sam uvjeren u dugoročni uspjeh nakon ove krize, već sam pomalo počeo ulazit mic po mic pa ću pojačavat poziciju kako, odnosno ako cijena bude dalje padala.
Glavni problem trgovanja na ZSE je likvidnost i zbog toga godinama nisam ni pomišljao na ulaganja u naše dionice ali koliko vidim za RIVP tu ne bi trebalo biti većih problema za male ulagače.
Ono što me zanima je isplata dividende. Ukoliko se nakrcam do 27.04. da li dobivam isplatu od 1,20 Kn po dionici u svibnju? Također, ukoliko je to točno da li to znači da ih već 30.04. mogu prodati i dalje ostvarujem pravo na dividendu? Nije mi toliko do dividende koliko su mi ti podaci relevantni za neko eventualno predviđanje kretanja cijene i dobrog tajminga za ulaz.
Unaprijed se zahvaljujem na pomoći.
Slažem se da će se ovo u jednom trenutku vratiti na stare razine..
Samo, postoji termin oportunitetnog troška..
Zašto si ga raditi kad je sasvim očito da je to nepotrebno.
Prvenstveno pozdrav svima na ovom forumu.
Zadnjih par dana pratim malo ovu dionicu kao jedinu koja je meni osobno interesantna na ZSE. Vidim da oni koji su već ušli imaju svoje teorije kao i oni koji je čekaju na nižim razinama. Vrijeme će pokazat tko je bio u pravu.
Mislim da je neumjesno uspoređivati dionice Jamnice, Leda i ostalih tvrtki koje su svojom imovinom jamčile povrat enormnih zaduženja u koje se Agrokor uvaljivao sa dionicom kao što je RIVP čija su zaduženja neznatna u usporedbi sa vrijednošću imovine i brenda koji su stvorili. Kao stalni gost Valamara, koji je prošao gotove sve njihove hotele, odavno sam upikirao ovu dionicu i meni osobno je ovo došlo kao naručeno. Vrlo vjerojatno tu ima još dosta prostora za pad jer najgore tek slijedi i ova sezona je zasigurno izgubljena. Nadalje, radi se o tržištu gdje likvidnost nije baš najbolja, pa bi bilo dovoljno da se jedan malo veći igrač iskrca i to bi se moglo snažno reflektirati na cijenu. Kako ne očekujem da ću pogodit gdje je dno i duboko sam uvjeren u dugoročni uspjeh nakon ove krize, već sam pomalo počeo ulazit mic po mic pa ću pojačavat poziciju kako, odnosno ako cijena bude dalje padala.
Glavni problem trgovanja na ZSE je likvidnost i zbog toga godinama nisam ni pomišljao na ulaganja u naše dionice ali koliko vidim za RIVP tu ne bi trebalo biti većih problema za male ulagače.
Ono što me zanima je isplata dividende. Ukoliko se nakrcam do 27.04. da li dobivam isplatu od 1,20 Kn po dionici u svibnju? Također, ukoliko je to točno da li to znači da ih već 30.04. mogu prodati i dalje ostvarujem pravo na dividendu? Nije mi toliko do dividende koliko su mi ti podaci relevantni za neko eventualno predviđanje kretanja cijene i dobrog tajminga za ulaz.
Unaprijed se zahvaljujem na pomoći.
može se prodati samo cijena im obično padne, poslije datuma do kojeg se može dobiti dividenda
jako je zanimljiv profil ulagača koji se ovdje pojavljuje…i vidi ovo što se događa oko korone i pandemije kao neku super priliku za kupovinu dionica…
tržište pokazuju iz dana u dan da je slomljeno…pogledajte malo prema van…DOW jones je pao sa 29k na 19k od početka godine…ova pandemija će imati dugoročne posljedice na svjetsko gospodarstvo…i praktički se nalazimo već u recesiji…oni koji to ne vide, vidjet će kroz koji mjesec…kada se počne recesija spominjati sve više…kada kompanije počnu objavljivati svoje rezultate za prvi kvartal…nemojte očekivati nikakav rast…
ovo što rade centralne banke…jest gašenje požara…upumpavanje keša, rezanje kamatnih stopa…nažalost, neće biti dovoljno da se izvučemo bez recesije…a onda zaboravite na nekoliko godina dionice i ulaganja…bit će to čupanje za opstanak…
a tu će prije svega biti pogođeni turisti…
jel znate koliko Valamar ulaže u turizam? svoje hotele? o kojim iznosima se radi?
jedna podbačena godina ovu tvrtku može gurnuti u ogromne probleme…
sve je dobro kad iz godine u godinu bilježimo rast…međutim ovakav podbačaj kakav će biti ove godine…može ih uništiti…
i onda tako…dođe ekipa koja bi ulagala…a ne zna niti što znači ex-dividend date…i priča priče kako misli da je ovo dobro ulaganje…
i vrlo je hrabra izjava da vidite da bi se cijena mogla početi vraćati za 30 dana na razine od 30-40 kn? dok renomirani stručnjaci vide da ćemo kroz 2-3 tjedna biti na vrhuncu pandemije…barem što se tiče Hrvatske…pandemija će se suzbiti…ali posljedice će ostati…kako će nadoknaditi gubitke, uistinu ne znam….
bacite malo oko na kratkoročne obveze…ovdje će se krvna slika drastično pokvariti nakon ove sezone…jedino ih može spasiti globalno zatopljenje…pa ćemo imati i preko zime (drugo ljeto) pa da nadoknade ovo izgubljeno…teško mi je nekako za vjerovati…ali eto…
Ja sam danas obilno dokupio znajuci da je realno da ce se cijena progresivno vracati tamo odakle je strmoglavo pala. To moze biti za 30 dana, za godinu ili vise al to se dogadja sigurno. Cijena moze jos pasti, ali misljenja sam da ce to biti neznatno. Sa ovom cijenom sam vise nego zadovoljan. Sretno svima dalje.
Ps. Ima par ljudi koji na forumu konstantno drukaju kako ce se ovo prodavat za 1 kn, mozda i propast :). Zanimljiv je psiholoski profil ljudi koje ove ne zanima i sigurni su da propada i svaki dan su tu i aktivno daju komentiraju.
To je bila dionica godine x puta ne bez razloga. Naravno da sve zanima ova dionica ali vjeruj mi (barem za moj slucaj) da dosta ljudi ovo ne pise da drukaju.Ima ih sigurno koji da..neki dan su se hvalili da su kupili sad samo postaju linkove na katastroficne clanke..to su lesinari medju nama kao na svim dionicama a najgore je sta misle da im to pisanje pomaze.
Ja od 25 kuna pisem da pada iz x razloga neki me demantiraju. Cijena je pala 25% u medjuvremenu. Svi su se mogli nakrcati i jos uvjek se mogu. Cijena ne pada zbog pisanja na forumu nego zbog jako realnih razloga.
Ova tvoja prognoza ce se ostvariti samo u slucaju da virus misteriozno nestane. A bas NITKO od naucnika to ne tvrdi. Dapace, SVI govore da ga se necemo tako skoro rijesiti. Jos smo daleko i od nekog vrhunca a vec imas ogromne gubitke. Deseci tisuca ljudi su ostali bez posla kod nas i ova situacija ce potrajati mjesecima taman da se drzali ovakve karantene.
Sta mislis sta ce se dogoditi kad se opet “otvorimo”? Jel mislis da virusa nigdje u svijetu nece biti? Pogledaj sta znanstvenici kazu da Kinu. cim se opet otvori (ljudi krenu na posao, kroz javni prijevoz itd.) razbuktat ce se opet. Potpuno logicno. I opet smo na nuli.Mislis da pametni ljudi na svijetu to ne znaju? Naravno da znaju. Zovu se premijeri drzava. Jel citas ti sta oni najavljuju? Njihov JEDINI cilj sada je USPORAVANJE sirenja virusa. Nista drugo. Samo da ne izazovu kaos. Ja vjerujem kad se sve zaustavi kroz koji mjesec i ljudi se vec naviknu na taj rezim i mnoge ekonomske grane pronadju nacina kako da i ovako funkcioniraju da ce se nesto stabilizirat. Uci ce svi u recesiju, mnogi ce biti bez posla ali nadam se da ce biti moguce da kolko tolko zivimo u normali dok skroz virus ne nestane.
Ali jel ti mozes vjerovati da ce netko masovno turisticki putovati gdje je virus u “zraku”? Jel vidis kako se samo nakon jednog mjesta na svijetu prosirio na cijeli svijet kad su mjere olabavile? Jel mislis da bi mi kao drzava to uopce dozvolili iz ijedne zemlje do god tamo nije 0 zarazenih?
Ja osobno nema sansi da ulazim u niti jednu dionicu trenutno. Trend je totalno padajuci, dobrih vijeti nigdje na vidiku. U jednom trenutku kad vidim neki znanstveni optimizam odmah cu uci vjerovato prvo u RIVP.
Ali velika je vjerovatnost da je ova sezona totalna 0, onda ulazimo u jesen i zimu gdje nasi turisti poslovicno imaju prihod 0 i cekamo sljedece proljece gdje nije nimalo iskljuceno da virus jos uvjek bude tu. Jel mozes zamisliti sta ce onda biti sa dionicom? Ja itekako mogu zamisliti i 10 i 5 kuna.. I manje. Imaju dugove a prihodi 0. Nije iskljucen dokap po znatno nizim cijenama.
Ali sad kratkorocno da ti prognoziram (sljedecih tjedan dva) vidit ces kako ces se ti nelagodno osjecati u dionicama a ovi sta su van sasvim ugodno. Pa cemo vidjeti ko je u pravu. Cisto zanimljivosti radi.
jako je zanimljiv profil ulagača koji se ovdje pojavljuje…i vidi ovo što se događa oko korone i pandemije kao neku super priliku za kupovinu dionica…
tržište pokazuju iz dana u dan da je slomljeno…pogledajte malo prema van…DOW jones je pao sa 29k na 19k od početka godine…ova pandemija će imati dugoročne posljedice na svjetsko gospodarstvo…i praktički se nalazimo već u recesiji…oni koji to ne vide, vidjet će kroz koji mjesec…kada se počne recesija spominjati sve više…kada kompanije počnu objavljivati svoje rezultate za prvi kvartal…nemojte očekivati nikakav rast…
ovo što rade centralne banke…jest gašenje požara…upumpavanje keša, rezanje kamatnih stopa…nažalost, neće biti dovoljno da se izvučemo bez recesije…a onda zaboravite na nekoliko godina dionice i ulaganja…bit će to čupanje za opstanak…
a tu će prije svega biti pogođeni turisti…
jel znate koliko Valamar ulaže u turizam? svoje hotele? o kojim iznosima se radi?
jedna podbačena godina ovu tvrtku može gurnuti u ogromne probleme…
sve je dobro kad iz godine u godinu bilježimo rast…međutim ovakav podbačaj kakav će biti ove godine…može ih uništiti…
i onda tako…dođe ekipa koja bi ulagala…a ne zna niti što znači ex-dividend date…i priča priče kako misli da je ovo dobro ulaganje…
i vrlo je hrabra izjava da vidite da bi se cijena mogla početi vraćati za 30 dana na razine od 30-40 kn? dok renomirani stručnjaci vide da ćemo kroz 2-3 tjedna biti na vrhuncu pandemije…barem što se tiče Hrvatske…pandemija će se suzbiti…ali posljedice će ostati…kako će nadoknaditi gubitke, uistinu ne znam….
bacite malo oko na kratkoročne obveze…ovdje će se krvna slika drastično pokvariti nakon ove sezone…jedino ih može spasiti globalno zatopljenje…pa ćemo imati i preko zime (drugo ljeto) pa da nadoknade ovo izgubljeno…teško mi je nekako za vjerovati…ali eto…
pa jeste dionice se kupuju kada im padne cijena, unatrag desetak dana je netko kupio 4-5 paketa po CA 2,5 mil kuna, da oni tako loše stoje ne bi sigurno ispalćivali dividendu , iako je to samo prijedlog , a ona će još pasti, pogotovo poslije godišnje skupštine , kada prođe rok do kada se dobije dividenda
i ovo je pitanje administratoru, zašto mi se komentari ne obajvluju odmah , kao prije?
ovo možete i obrisati
Ovakve ljude treba slusati. Americki Markoticka:
Najbitnije iz njegovog gostovanja je ono sta se i inace zna ali ljepse je kad to kaze strucnjak. Ovo ce potrajati “several weeks to few months for sure”. Znaci imamo najmanje mjesec i pol i vise razdoblja u kojem nece biti nikakvih vijesti osim losih. Otkaza, gusenja gospodarstva, recesija. Prilicno dugo da bi dionica levitirala na istim razinama.
Dalje kaze isto ono sta svi pametni vec znaju. U Kini se virus umiruje jer su drasticno zatvorili zemlju i ubili sve socijalne kontakte. Naravno da se virus u tim uvjetima nema kako siriti.
E sad i po njemu i po svima, kad se Kina (i ostale zemlje) pocnu otvarati oba scenarija su moguca. I da se situacija ponovno razbutka ali se nadaju i da nece. Meni se nekako kad cujem sa vise strana od vise razlicitih znanstvenika (koji govore da se virusa necemo rijesiti tako lako i brzo) cini da je to manja vjerovatnost da bas samo tako nestane. A po doktoru Fauciu i ako nestane vrlo moguce da se druge godine opet pojavi.
Ali uzmimo taj najptomisticniji scenarij da nekako misteriozno virus samo nestane. Po Grubisicu (ok, nije bas Rohatinski) da nakon 2mj “ozdravimo” (po vrlo optimisticnom scenariju po njemu) gubici ce biti ogromni. I vise desetaka postotnih poena. Znaci moramo cekati 2mj da bi se mooozda ostvario jako optimistican scenarij da bi debele gubitke brali:
Prvo cemo imati 2mj pada dionice da bi se kockarski nadali pozitivi. Do tada cete moci ovu i ostale dionice kupovati vrlo vjerovatno na puno nizim razinama. I sta ako se ne ostvari taj pozitivan scenarij? Gdje smo onda?
Da, naravno da ce padati ali nece NESTATI.
A padati ce jer su uvedene drasticne mjere (ili skoro drasticne, jos imamo jedan stupanj do policijskog sata maltene).
Evo i prof. Lauc kaze da ce kroz 2 mjeseca se to smiriti “ali da se tog virusa necemo tako skoro rijesiti”.
cim smanjis mjere virus se razbukti. A ako ih ne smanjis ekonomija pati. Lauc iz nekog razloga doduse kaze da bi svi mogli kod nas na more onda jer nitko nece avionom. To mi se bas ne cini vjerovatno da dok je virus jos tu nama dodje 10mil turista. Pa to mi prvi nebi dozvolili a kamoli da bi oni htjeli doci ali ajde, recimo da se tu ne slazemo.
Zakljucno, svi znanstvenici su slozni da se ovim drasticnim mjerama pandemija suzbija ali virus NECE nestati a vidjeli smo kako se brzo iz jednog kineskog mjesta prosirio na cijeli svijet. A sad vec je u cijelom svijetu.Mi sad gasimo pozar ali zar je ispod koji nece tako skoro nestati.
Spanjolska gripa je Roki trajala pune 3g skoro. Kako to da ona nije samo tako NESTALA?
Potrajati ce to malo duze meni se cini nego se optimisti nadaju. Nisam za pesimizam ali ovo je realnost.
a kako su KInezi suzbili epidemiju za 2mj?, tamo više nema novo oboljelih osim onih koji su se vratil u Kinu , u Južnoj Koreji su spustili broj oboljelih po danu sa 800 na 80 , u roku 10 dana , a što se tiče dionica ja ču kupiti ove dionice kada još padnu , turizam če se vartiti tamo prije ili poslije sigurno
To za Kinu i Juznu Koreju i Tajland nije uopce tocno.Tamo se vrlo rigoroznim mjerama uspjeva “drzati stvari pod kontrolom”,ali to je jos jako daleko od gotovog.Vjerujte mi jer zivim u tom dijelu svijeta.EU ni USA ne provodi mjere ni priblizno kao tamo i zato je vrhunac krize tamo dalje,vjerovatno.
Tajlandski duznosnici i strucnjaci ocekuju vrhunac zaraze u sijecnju-veljaci slijedece godine.
Kada kineske tvornice pocnu raditi i ljudi se pocnu vracati u velike centre,moze doci do razbuktavanja zaraze.Kina je nevidenim izolacijama nesto uspjela,ali kad tad zivot i proizvodnja mora dalje.