RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 20.11.2024. u 11:29
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
RIVP
5,22
113.062
21,654
5,24
5,26
-0,76%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

https://www.jutarnji.hr/life/znanost/moze-li-me-maska-doista-zastititi-od-koronavirusa-vodeci-strucnjaci-odgovorili-na-ovo-i-niz-drugih-pitanja-i-razbili-mitove-koji-kruze-mrezama/10113076/

Tvrdnja: “Cjepivo bi moglo biti spremno za par mjeseci”

Istina: U Sjedinjenim Američkim Državama je počelo testiranje cjepiva na ljudima. No, vjerojatnost da se cjepivo počne koristiti komercijalno, i na velikom broju ljudi već za par mjeseci, gotovo je nikakva. Stručnjaci tvrde kako bi se cjepivo moglo početi koristiti najranije za 18 mjeseci do dvije godine.

@dunlop

Misljenje i znanstvenika o 6-10 tjedana: https://www.jutarnji.hr/vijesti/top/koronavirus/oglasio-se-ugledni-europski-infektolog-procijenio-do-kada-ce-u-hrvatskoj-trajati-opsadno-stanje-i-upozorio-koliki-je-vijek-trajanja-zastitnih-maski/10104550/

Dakle, ne kosi se s misljenjima prethodnika.

@klaster,

Da, naravno da ce padati ali nece NESTATI.

A padati ce jer su uvedene drasticne mjere (ili skoro drasticne, jos imamo jedan stupanj do policijskog sata maltene).

Evo i prof. Lauc kaze da ce kroz 2 mjeseca se to smiriti “ali da se tog virusa necemo tako skoro rijesiti”.

cim smanjis mjere virus se razbukti. A ako ih ne smanjis ekonomija pati. Lauc iz nekog razloga doduse kaze da bi svi mogli kod nas na more onda jer nitko nece avionom. To mi se bas ne cini vjerovatno da dok je virus jos tu nama dodje 10mil turista. Pa to mi prvi nebi dozvolili a kamoli da bi oni htjeli doci ali ajde, recimo da se tu ne slazemo.

Zakljucno, svi znanstvenici su slozni da se ovim drasticnim mjerama pandemija suzbija ali virus NECE nestati a vidjeli smo kako se brzo iz jednog kineskog mjesta prosirio na cijeli svijet. A sad vec je u cijelom svijetu.Mi sad gasimo pozar ali zar je ispod koji nece tako skoro nestati.

Spanjolska gripa je Roki trajala pune 3g skoro. Kako to da ona nije samo tako NESTALA?

Potrajati ce to malo duze meni se cini nego se optimisti nadaju. Nisam za pesimizam ali ovo je realnost.

I gripa nije iskorjenjena, nego se vraca svake godine, pa opet zbog toga nemamo sumanuto obezvrjedjenje imovine i poduzeca kao danas. Jer ovo ponasanje danas je kao da sutra ne postoji. Zasto napr. nitko od velikih dionicara ne rasprodaje svoje dionice? Odgovor se namece.

Ali, kako svatko ostaje ukopan u svom vidjenju i stavovima, izlisno je ista komentirati. Uvijek je bilo onih koji beskrupulozno zele doprinijeti histeriziranju radi osobnih sitnih pragmaticnih (spekulantskih) razloga, ali i onih sa druge strane skale.

@klaster,

Zasto top 10 ne prodaje ili zasto pak kupuje to ne znaci ama bas nista.

Jel ti uopce mislis da bi netko iz top10 mogao izaci a da ne srusi cijenu znacajnije i ne izazove paniku vecih razmjera? To i je prednost malih sta mi mozemo van unutra kako god hocemo.

A mislim vec se raspravljamo otkako je cijena bila 25kn. Sad je 19. Ti samo nastavi sa cuvanjem ili po tvojoj logici trebalo bi i u dokup. Sretno.

svi trljamo ruke, bice jeftine kupnje 🙂

Iako krenulo sa velikim plusom, ne bih se nadao da će kraj dana dočekati u zelenom. Dovoljno je pogledati ask i bid.

A što se tiče same korone, uopće nije bitno koliko je i da li je opasnija od gripe. Stvar je u histeriji koja se stvorila i koja se neće tako brzo slegnuti

gubici u turizmu biti će ogromni,to nije upitno. loše za valamar je što već par godina idu u velike investicije i jako su zaduženi jer su računali da će se nastaviti odlične sezone. od toga nažalost neće biti ništa, otkazi rezervacija su masovni i sezona će biti grozna. jedini spas za opstanak možda će biti onaj dokap uz isključenje ostalih dioničara, samo opasno je što on može biti  i po 10 kn, a to je onda pušiona za sve ostale!

budapest !

Bijeli, 20.03.2020. u 10:10

Iako krenulo sa velikim plusom, ne bih se nadao da će kraj dana dočekati u zelenom. Dovoljno je pogledati ask i bid.

A što se tiče same korone, uopće nije bitno koliko je i da li je opasnija od gripe. Stvar je u histeriji koja se stvorila i koja se neće tako brzo slegnuti

Pa normalno da je opasnija od gripe. Vec samim time sta se siri i po toplom vremenu je cini drasticno opasnijom a trenutno i po brojkama je dosta smrtonosnija. U italiji skoro svaki 10-ti umire. Jest da su to stariji ljudi vecinom ali to nista ne mjenja na sustini.

Oko brojki se strucnjaci ne slazu i misle da je mortalitet znatno manji (jer se testiranja ne rade detaljno pa se smatra da je broj zarazenih puno veci pa onda nije taj mortalitet) ali ipak po svemu sudeci dosta veci od obicne gripe.

A onda posljedicno ne mozemo bas govoriti o bezrazloznoj histeriji jel tako?

Pogledaj stanje u Italiji pa im reci jel bezveze panicare. Dok je bilo samo u Kini svi smo odmahivali rukom a Talijani najvise jel tako? Jel se sad netko smije?

Vidit ces kad se vatra jos malo priblizi, kad bliznji pocinju umirati, kad otkazi krenu masovnije i kad to osjetis na svom dzepu. Daj boze da tako ne bude ali reci mi jedan pokazatelj koji ne ide u tom smjeru?

gonzales, 20.03.2020. u 09:31

svi trljamo ruke, bice jeftine kupnje 🙂

15 kn? 10 kuna?

na ignoriranju: ljudska bijeda "nabiduasku" (dno dna)

Netko je gore spomenuo da je Dalekovod pao sa 1800 kn na 3 kn a zaboravio je napisati da je Jamnica pala sa 150 000 kn na 0 kn, Belje sa 40 kn na 0 kn, Ledo sa 10 000 kn na 0 kn itd.

Danas nitko ne priča o tome, da je najvrjedniji prehrambeni sektor dan strancima, zbog čega?

Dunlop, 20.03.2020. u 08:16

@klaster,

Da, naravno da ce padati ali nece NESTATI.

A padati ce jer su uvedene drasticne mjere (ili skoro drasticne, jos imamo jedan stupanj do policijskog sata maltene).

Evo i prof. Lauc kaze da ce kroz 2 mjeseca se to smiriti “ali da se tog virusa necemo tako skoro rijesiti”.

cim smanjis mjere virus se razbukti. A ako ih ne smanjis ekonomija pati. Lauc iz nekog razloga doduse kaze da bi svi mogli kod nas na more onda jer nitko nece avionom. To mi se bas ne cini vjerovatno da dok je virus jos tu nama dodje 10mil turista. Pa to mi prvi nebi dozvolili a kamoli da bi oni htjeli doci ali ajde, recimo da se tu ne slazemo.

Zakljucno, svi znanstvenici su slozni da se ovim drasticnim mjerama pandemija suzbija ali virus NECE nestati a vidjeli smo kako se brzo iz jednog kineskog mjesta prosirio na cijeli svijet. A sad vec je u cijelom svijetu.Mi sad gasimo pozar ali zar je ispod koji nece tako skoro nestati.

Spanjolska gripa je Roki trajala pune 3g skoro. Kako to da ona nije samo tako NESTALA?

Potrajati ce to malo duze meni se cini nego se optimisti nadaju. Nisam za pesimizam ali ovo je realnost.

a kako su KInezi suzbili epidemiju za 2mj?, tamo više nema novo oboljelih osim onih koji su se vratil u Kinu , u Južnoj Koreji su spustili broj oboljelih po danu sa 800 na 80 , u roku 10 dana , a što se tiče dionica ja ču kupiti ove dionice kada još padnu , turizam če se vartiti tamo prije ili poslije sigurno

New Report

Close