Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
RIVP | 5,24 | 34.882 | 6,659 | 5,20 | 5,28 | -0,38% |
odlicne vijesti! i to je jos uvijek na vrijeme za spasiti sezonu
https://www.poslovni.hr/svijet/u-italiji-prva-osoba-ozdravila-s-lijekom-remdesivir-4219705
Ako taj lijek remdesivir stvarno djeluje, onda bi to mogla biti prekretnica 🤞
Ljudi moji pa citajte sto pise!Eksperimentalni lijek u postupku provjera svih efekata.Kako lijecnici i strucnjaci pisu ova faza traje 3-4 mjeseca.Tek nakon toga ide pribavljanje svih dozvola,proizvodnja i lijecenje.Dakle prije ljeta-jeseni nista od toga u smislu siroke upotrebe i to ako bude sve OK.
Grozničavo? …ne bih rekao. Pametni, a među njima i AZ fond se na dnu trpa u ogromnim količinama ovom dionicom. Vidjet ćemo večeras tko je jučer kupio onaj veliki paket prekjučer.
Fondovi se trpaju i jedino oni. i to jer je lako tuđim k. po trnju. A pitanje je do kada. Ja ne znam tko bi sad svoj keš tu upucavao akd zna da će biti jeftinije. Da li itko misli da ovo neće još dolje? Pa 18.3 je, zatvoreno sve do 14.4 a vjerojatno i dulje.
Kad je bilo na 28 govorio sam da ovo pada na 22-23, ali bogami s ovakvim padom ide to još ispod 20 sigurno. Samo je pitanje dal danas ili kroz tjedan dva.
Fondovi sada kupuju, jer je sadasnja cijena iskljucivo rezultat straha i histerije. To su idealne okolnosti da se super jeftino domogne vrhunske imovine. Nema tu povrsnih objasnjenja tipa “lako je tudjim k. gloginje mlatit”. Tu je u pitanju interes. I to ogroman. Ovo im je doslo kao naruceno.
A k tome je jos i nacionalni interes da se spasi privreda, pa i HNB otkupljuje od fondova drzavne obveznice, a sto nikad prije nije, kako bi fondovima osigurao na taj nacin dovoljne kolicine gotovine za kupovinu dionica poduzeca na trzistu.
Prema tome, lupetati o daljnjim drasticnim padovima samo je izraz krajnje pohlepe i sebicnosti sitnijih spekulanata.
A vidjet cete kakav ce obratni razvoj situacije nastupiti ako se epidemija stisa ili (naglo) ugasi, sto su sve lako moguci scenariji. Osobito se naglo i brzo oporavi potraznja za tur. aranzmanima. O tome imate u mom prethodnom postu.
Je, obratni razvoj situacije će bit upravo tad – kad se epidemija stiša. A mi nismo niti na vrhuncu, daleko smo od njega. Ja se slažem da cijena ide gore kad se epidemija stiša, ali sa neka svako za sebe razmisli dal je to danas-sutra pa da sad kupuje ili za x tjedana ili mjeseci. Moje je mišljenje da nema sile koja će dionicu zadržati na ovoj razini u idućih 2 tjedna. A nakon toga ovisi o raspletu situacije s koronom.
@Klaster pise:
“Prema tome, lupetati o daljnjim drasticnim padovima samo je izraz krajnje pohlepe i sebicnosti sitnijih spekulanata.A vidjet cete kakav ce obratni razvoj situacije nastupiti ako se epidemija stisa ili (naglo) ugasi, sto su sve lako moguci scenariji. Osobito se naglo i brzo oporavi potraznja za tur. aranzmanima. O tome imate u mom prethodnom postu.”
I to pise covjek koji je pisao da je 40 izvrsna cijena,pa da je 35 dno itd!!!!
Pa tko Vam brani da kupujete po 20 danas ako ste kupovali po 40 ili vise?
Ja mislim da je pametnije kupiti po 10 ili 15 nego po 40-45.Takoder je izvjesno da ova kriza sa virusom nece stati za mjesec ili dva.Sezona je po meni gotova,a ako dode do recesija pitanje je kakve ce biti i slijedece dvije sezone.
Moj savjet je ne kupujte skupo ako mozete znatno jeftinije i ne hvatajte “padajuce nozeve”!