RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 19.11.2024. u 23:03
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
RIVP
5,24
34.882
6,659
5,20
5,28
-0,38%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

@klaster

sve je to lijepo na papiru i recimo da se stanje s pandemijom primiri do 7. mjeseca i gosti se vrate….a onda je dosta da ti dođe samo 1 zaraženi bez simptoma u onu masu ljudi ljeti  u neki noćni klub, restoran itd. i za par dana izbit će novi val epidemije i svi gosti će u roku od 1-2 dana napustiti sve hotele i apartmane u toj županiji….i sezona je gotova…zato, sve dok ne bude  efikasnog i svima dostupnog cjepiva, sezona će imati jako loše rezultate….

na ignore: retard "nabiduasku", plankovic, tizian, pific, barbosa....

Duboko sam u RIVP ali sam svjestan toga da je potpuno suludo ocekivati ikakav spas ove sezone. Pa nece talijani koji ovih dana ostaju bez posla zbog posljedica ovog udara odjednom za 2 mjeseca izac iz karantene i direkt na nasu obalu, malo opustanje ferragosto. Nebitno je uopce hocemo li mi biti spremni primiti turiste, oni nece htjeti doci jer ce prvo morati srediti svoje zivote i poslove, a tek onda razmisljati o piciginu.

Mislim da se nama tu nesto puno gore valja iza brda. Otkazuju se manifestacije do kraja godine vec sad. Skoro sigurno ce otkazati europsko i olimpijadu.  Politicari poslovicno optimisticni kakvi i moraju biti zbog gospodarstva i atmosfere (optimizam je uvjek br. 1 stvar) sad su namrgodjeni i pricaju o ratnoj ekonomiji i ratnom stanju.

Direktor Robert Koch instituta govori o mogucoj 2 godisnjoj pandemiji. Mogli bi mi tu svi lagano pasti travu a ne da cemo biti zabrinuti kako nam stoje dionice.

Jeste vidjeli ikoga od odgovornih osoba da prica nesto pozitivno?

Cjepivo izgleda nije na vidiku (Djikic kaze 5-6mj MINIMUM).

Ne izgleda dobro.

uz redovan promet od 5,6 mil.kuna, danas opet blok od 132.269 dionica (cca 2,8 mil.kuna)

fondovi danima čiste sve u rasponu 21-22 kn. ako corona počne usporavati ovaj mjesec pa se smiri u travnju i završi u svibnju u cijeloj zemlji, onda bi se moglo izvući 70–80% od normalne sezone, a to bi bilo odlično i vratilo bi dionicu preko 30 kn

budapest !

Đikić je svoj kredibilitet izgubio davnih dana i ne mogu ga smisliti.

Cjepivo će bit, ako već i nije, gotovo ove godine, tako da u priče o 2-godišnjoj pandemiji ne vjerujem.

Bogatuni koji ljetuju u Valamaru neće ostati bez posla i mislim da im virus neće utjecati na životni stil. Kad se situacija smiri, evo njih. A i držanje situacije u HR donekle pod kontrolom je svakako dobra promidžba.

Naravno da sam pristran jer sam u RIVPu do grla.  🙂

Oni koji se ne sjećaju prošlosti, osuđeni su da je ponavljaju.

sto se tice ovig ovdje Direktor Robert Koch(diselgate direktor) .siguran sam da ce njemci prvi izbaciti cijepivo i da je to sve usklađeno 

Luksic lamenta pérdida de millonaria inversión en Banco Popular de España: "No siempre se gana"

Tako je zvekire, ali za to je trenutno prilicno mala vjerovatnost. Jel vidis ijednu najavu da ide u tom smjeru ali od strucnjaka?

Da se to oporavi i do 8.mj ove dionice bi se izraketirale natrag na “originalne” vrijednosti.

Trenutno se najavljuje kataklizma a posto sit gladnom ne vjeruje u ljudi reagiraju tek kad vatra do njih dodje tako cemo  i mi gustati u svom sasvim solidnom burzovnom “otporu” za sad a kad se vide prvi ekonomski udarci tek cemo onda okusiti sta ova kriza zapravo je.

https://novac.jutarnji.hr/rasprave-i-rjesenja/na-kraju-bi-turizam-mogao-biti-najmanje-pogoden-krizom/10100473/

a tko će ga znati što će biti..ako se sve smiri do lipnja (što je moguće ako se mjere budu provodile rigorozno idućih 15-20 dana) + ako budu dobri rezultati cjepiva koja su već krenula u testiranje, moguće je da će se sezona fakat izvući s padom od 15-20% u odnosu na lani, a to bi bila puna šaka brade

“S druge strane, stvarni oporavak i normalizacija poslovanja nakon SARS-a bila je relativno brza. U roku od mjesec dana nakon što je Hong Kong proglašen čistom zonom od SARS-a, turističko tržište se vratilo na 70% prijašnjih brojki, a u roku od samo dva mjeseca promet je premašio 12-mjesečni prosjek prije SARS-a (South China Morning Post, 19. veljače 2020.).

Guangdong je dosegao 70% popunjenosti hotela samo nekoliko tjedana nakon što su uklonjeni sa liste lokacija na kojima se možete zaraziti (STR, 14. veljače 2020.).

U Singapuru se stopa popunjenosti hotela vratila na prethodnu razinu u samo 60 dana od proglašenja čiste zone od SARS-a (South China Morning Post, 19. veljače 2020.).

Nedavno istraživanje koje je provela kompanija Kantar China Insights govori tome u prilog. Iako je turistički sektor bio jedna od najteže pogođenih industrija u Kini zbog COVID-19, pri čemu je više od 90% ispitanika otkazalo ili srezalo planove za putovanja, očekuje se da će se industrija vrlo brzo oporaviti (Kantar China Insights, 13. veljače 2020.).

Oni koji su morali otkazati svoja putovanja nisu time ugasili i svoju želju za putovanjima, pa je istraživanje pokazalo da 45% ispitanika govori o putovanjima s velikom čežnjom. Općenito, ispitanici su na popisu aktivnosti koje će poduzeti odmah nakon što epidemija prođe, na drugo mjesto stavili odlazak na turističko putovanje.

Ista situacija se dogodila i nakon prošlih epidemija nakon kojih je turističko tržište doslovno procvjetalo.

https://www.seebiz.eu/kolumne/…hrvatskog-turizma/227194/

Dečki vrlo jednostavno ću vam reći jednostavno zaboravite ovu sezonu.

Nema je!

I zamolite svevišnjeg da sljedeća bude kakva takva,iako je teško projecirat toliko unaprijed sa sigurnošću vam mogu reći da će sezona 2021. biti lošija od sezone 2019.

Nemam rivp I neću ga Imati. Na stranim marketima će biti toliko televizora u boji po diskontima iako će I vani opravak dugo trajati.

Ali ruku na srce na našem marketu uglvnim su c/b televizori.

Pa tko voli nek izvoli…

LEAVE THE WORLD BEHINED

Nemojte me krivo shvatiti, ali ova godina je žešča pušiona.

Pa Q1 i Q2  nitko ne može doći, a ako se situacija i riješi do Q3, nitko neće imati novca za doći. Ili ga sigurno neće trošiti na ljetovanje.

Ima puno kmečavaca koji ovo zazivaju ispod 20kn, pa čak i na 10kn.

Ovaj put kmečavci su možda i u pravu.

I čorava kokoš pogodi jednom.

Minus od samo 15-20 % više nije ni teoretski moguć. Propali su i 3. i 4. a vjeroajtno i veliki dio 5 mjeseca. A možda najveći minusi će bit u 7 i 8 mjesecu čak i da se korona zaustavi a mjesec dana. A minusi će u sezoni bit jer popunjenost može bit dobra, ali cijena koja će se postići neće biti ni približna prošlogodišnjima. Prošle godine, Marea Suits u špici imala default cijenu 400+ €/noć.

Da li itko realan u bilo kojem scenariju s koronom može zamislit te cijene? Naravndo da ne…

New Report

Close