Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
RIVP | 5,24 | 34.882 | 6,659 | 5,20 | 5,28 | -0,38% |
zapravo, je li još uvijek aktivno ovlaštenje trezoru za kupnju dionica RIVP na burzi? i koliko još može kupovati ako netko zna?
hvala
Mislim da sada tek dolaze još malo više negativnije vijesti kolega Invest. Uskoro već do ponedjeljka budete čuli o tome.
Na žalost budu i objave zatvaranja granica, zatvaranja škola i fakulteta, a onda ono najgore što slijedi su vijesti o umrlima kod nas.
Nitko ovo ne voli ali tajiti stvari ne možete dugo.
@Invest pise:
“Što još može gore doć? Mislim da smo na vrhuncu negativnih vijesti..”
Ma da,malo pogledajte kretanje tecaja HRK iako je HNB vec reagirala.
Za europu je izgleda “vrhunac” tek u narednim mjesecima,koliko sam shvatio.
Za turizam ce se morati dulje cekati.
Kad pogledaš ova korona će pojest 3 godine rada. U ovoj godini će se natući ogroman minus, sljedeća godina će biti malo jača od pozitivne nule i tek tamo 2022 će se ponovno zaraditi nekakvi novci u turizmu s tim da se ovaj minus ni tada možda ne pokrije.
U zadnja dva dana:
AZ OMF +100.000 dionica
PBZ +70.000 dionica
itd.
Fondovi i dalje ostvaruju sav promet na dionici…
Opaaaaa koja transakcija 👍
180.660 dionica na 21.50 kn! (3,88 milijuna kuna!)
Valamar zatvara hotele u Porecu, od nedjelje je zatvoren hotel Dijamant. Resort na otoku gdje pocetkom travnja dolaze Zidovi sto je jedna od najvecih grupa u kompaniji i najunosnijih, ne otvara se za tu grupu odnosno otkazano je. U Plavu lagunu stornirala grupa engleza, koji u tri tjedna ostvaruju oko 15 tisuca nocenja tjedno. Pocelo je.
Zatvaraju se hoteli,
dionica +10%
Pa 100x puta je bolje da ih zatvore i tako srežu troškove, nego da ih drže otvorene, a prazne! Još gore bi bilo da od tih par gostiju netko donese zarazu u hotel! Negativna reklama zbog toga bila bi najgora moguća stvar. Predsezona je i tako otpisana, a i nije toliko bitna za poslovanje u cjelini jer se 90% prihoda ostvari u ljetnim mjesecima pa ako ove mjere uspiju, sezona bi također mogla biti relativno uspješna..naravno, bit će manje gostiju i niže cijene, ali to je ogromna razlika u odnosu na to da uopće nemaju gostiju, zar ne?
Osim toga, zadrži li Hrvatska image zemlje u kojoj nije bilo žestoke pandemije i toliko umrlih kao u Italiji, onda će i percepcija gostiju za ljeto biti puno pozitivnija za HR nego za npr. Italiju ili daleke destinacije poput Kine.
Ti kako hoćeš, ja sam danas uzeo 5.500 komada na 21,50 kn…. a ti budi i dalje u kešu 👍