Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
RIVP | 5,24 | 27.440 | 5,239 | 5,26 | 5,28 | 0,00% |
AZ fond je u zadnjih 20 dana kupio oko 500.000 dionica što je oko 20% prometa
PBZ je uzeo nešto manje od 200.000 komada u mjesec dana
Znači oni su uzeli ukupno nešto više od 27% prometa
Značajna je to podrška ali opet više od 70% kupio je netko drugi
Moram priznat da na 20kn per share razmisljam o kupovini.
Tko se ovome mogao nadat? RIVP po 20 kn.
Kad stavim u grubo na papir, i da im propadne 100 posto sezona ovo nije opravdan pad.
Da kolega Invest, bas to…ali bi radje kupovao po 17kn, ako mogu…😆😆😆
Nemam RIVP, ali cijena je primamljiva…
Da im propadne 100% sezona tko bi vraćao trenutne dugove. Tko bi pokrio tekuće troškove sezone. Ono što većina ljudi zanemaruje kod kriza je koliko se prihodi neke kompanije također smanjuju.
Nema smisla hrliti grlom u jagode dok dionica pada 15% dnevno.
Ono sto me smeta kao dionicara sto se Valamar nije oglasio niti jednim press release-om o situaciji gdje im je dionica izgubila preko 40 posto vrijednosti u manje od mjesec dana. Nekako sam se drzao RIVP i ERNT kao jednih normalnih dionica u RH ali ovo je malo jadno. Pretpostavljam da je i kod njih panika. Kako god, ocito cemo barem probiti granicu od 20 kn, ali ne vidim zasto bi to palo vise od 17-18. Da, sezona je izgubljena ali …. Da je drzava prava, dala bi svima bon od 500 kn i zatrazilo rezanje 50 posto cijena svega na moru, da barem dijelom mogu spasiti firme od 0 zarade ove godine.
A što ako ovo stane za mjesec dana. Koja će onda cijena bit?
Što još može gore doć? Mislim da smo na vrhuncu negativnih vijesti..
ne otpisujem taj scenarij, ali to je već igra pogađanja. Možda ćete pogoditi možda ne.
Amerika je prije pola sata brutalno pala, automatika je zaustavila trgovanje. Mislim da ovo neće proći preko noći.
Svatko ima glavu, pa nek misli.
Da, neće stati.
Dax je na minus 12 %.
Ali opet treba imati i neke logike.
- Ako dođe do toga da RIVP propadne, e onda je sve propalo. Onda je svejedno imaš li Cash ili dionice Tesle.
UK očekuje vrhunac za 10-14 tjedana. Pretpostavljam kako će nešto slično biti i sa Njemačkom. Italija je u kaosu ionako.
Dokle god to bude trajalo, ne vidim kako bi se situacija mogla smiriti.
Iskreno dok se ne smiri, te turiste niti ne želim gledati u gradu.
uprava (i dioničari) trebali bi dati protuprijedlog da se planiranih 1,20 kn dividende po dionici ove godine ne isplati nego da za taj iznos (u grubo oko 145 milijuna kuna) iskoristi za kupnju dionica u trezor i njihovo poništavanje.
time bi se cijena dionice stabilizirala i porasla jer s tim iznosom cijena bi se bez problema vratila na 30 kn i održavala na toj razini dok se ne smiri panika oko korona virusa i prestanu ove panične rasprodaje na burzi!