Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
RIVP | 5,22 | 2.151 | 412 | 5,22 | 5,24 | -0,76% |
sjećam se kad su se ddjh i dlkv tržili oko 25-30 kn.dugo vremena je to izgledalo neprobojno,pogotovo 20 kn, ali kad je krenulo dolje više nije bilo kraja padu,tj.bilo je ali na sadašnjih 3-4 kn s tendencijom prema dolje
sad na rivp treba biti jako oprezan jer jučer je na kraju netko iskrcao skoro 50.000 komada po bidu, a slično i danas brzo nakon otvaranja.
nastavkom širenja virusa i brojnim ograničenjima putovanja u EU, neminovno je da se testira potpora na 20 kn i to možda već do kraja ovog tjedna! zato bolje stajati sa strane nego gledati kako se ulog topi pred očima
Moje videnje situacije ovdje kao i citavog HR turizma je taj da je polugodiste izgubljeno, a drugi dio godine ce biti turizam debelo smanjen.
Mislim da ce se radit toga rezati cijene smjestaja.
Za dobrobit svih dionicara bi bilo najbolje da se dividenda ne isplati jer trenutno je najbitnija stvar novcani tok, i nije potrebno trositi 130, 140 mil kuna na isplatu dividende u ovakvoj situaciji kad ce svaka kuna biti bitna.
Svi trenutni dionicari bi trebali za dobrobit firme koju posjeduju podrzati tu odluku, a oni koji se tomu protive rade protiv firme.
Vjerujem da ce se CAPEX ove godine biti debelo smanjiti, menagment ce se koncentrirati da ima sto bolji novcani tok i najbitnije ce biti reguliranje tekucih obveza.
Mislim da ce 2020 godina debelo ispod 2019, ali i korona ce nestati, sve ce se to vratiti svome tijeku nakon nekog vremena., ali mislim da ce sve turisticke dionice i dalje padati.
Nemam RIVP, ali imam neke druge turiste pa sam u istoj situaciji.
Nadajmo se da ce drugi dio godine biti kolko tolko doba
U slucaju zatvaranja granice stvarno se mozemo s turizmom ove godine oprostiti.
Slovenci pustaju samo uz potvrdu, a tko ce vaditi jos potvrde i putovati ne znam bas.
Beroš dao nove upute i otkrio: “Razmišljamo o zatvaranju granica”
eh s obzirom pozicije da je Valamar dosta agresivno se širio na tržištu i da se podosta izložio bilo kakvim potresima na tržištu sada cijena pada iznad svih očekivanja.. mene zanima na koji način će uprava pristupiti rješavanju ovih problema i da vidim jel su Kukurin i ekipa stvarno sposobni mamageri ili su hrpa politički podobnih klauna u odijelima..
Vidim da ovdje neki muljaju i sire neistine da fondovi sada prodaju dionice valamara. Upravo suprotno. Fondovi i dalje samo dokupljuju.
Samo jucer PBZ +40.000, AZ +26.000, a drugi fondovi i vise. Gotovo sve trzene dionice zavrsavaju kod njih. Kako i ne bi kad je ovo prakticno poklonjeno. Osim toga, fondovi nemaju problema s likvidnoscu niti ce imati. Cudim se malima kako opet bezglavo rasprodaju cak i sada na dnu. Ali da, bisakovi druka na ispod 10 ili 15 kn…
Apropo fondova, pa lako je njima kupovati, i ja bih lako kupovao tuđim novcima, ali svojima mi je jako teško donijeti pravu odluku.
Mislite da će mirovincima zakasniti plaća ako ovo potraje mjesecima i sezona skroz propadne ?
Ovdje je previše nepoznanica, a s obzirom na Valamarov dug i trenutnu situaciju ovo je sve samo nije jeftina kupnja.
Raiff više nije u top 10 na ovome
https://www.mojedionice.com/trg/IzvDionicariPromjene.aspx?sifSim=RIVP-R-A
6.3.2020. su imali 5 587 788, i 4. dioničar a juler ih nema nigdje među top 10. Dokaz linkovi
https://www.mojedionice.com/trg/IzvDionicariPromjeneSve.aspx?idNac=2&idDCar=5455
Ako bi ovogodisnja sezona cak i potpuno propala, sto mislite, je li opravdan ovaj dosadasnji pad od 30%? Ovo je nebuloza od cijene, tek dio i rezultat opce histerije, na svim dionicama. Razmisljati da li sada kupovati znaci biti jedan od onih kojima nikad nista nije dovoljno jeftino. Sada je samo pitanje imate li CIME kupovati. A ne da li kupovati. Jer je diskont vec sad toliko veliki da daljnji eventualni pad vise ne moze biti znacajan. Sada je povecanje atraktivnosti kupovine dramaticno vece u odnosu na moguci daljnji gubitak (to su osnove ulaganja). Sasvim je stoga svejedno kupuje li se svojim ili tudjim (fondovi) novcem.
A sto se tice kasnjenja place, ako bi bilo ovako kako vi iz histerije vidite, ne samo da bi zakasnila, nego je vjerojatno ne bi ni bilo, a ni radnog mjesta, a ni fonda. Budite bez brige, sada se jako dobro gleda sto se i po koliko kupuje. Osobito u fondu. I osobito nakon iskustva Agrokora.
Inace, ovdje je samo nepoznanica datum izlaska cjepiva i posljedice dolaska proljeca (a ne visih temperatura, sto mnogi ne znaju). Valamarov dug (kao i dugovi drugih poduzeca) u ovoj situaciji nisu problem, jer (čak!) BANKE (a ne duznici) sada od Vlade traze uvodjenje moratorija na otplate kredita u slucaju potrebe, ako ovo prepotraje ili se kod nas epidemija previse prosiri.
I – malo manje sirenja histerije i defetizma bez pokrica bilo bi puno bolje za opce zdravlje nacije, kako za vas tako i za sve druge. Drukanje se sada vidi iz aviona, pa je stoga to jadnije i bijednije gledati. Pazite da sami ne upadnete u crnilo i jamu koju drugima kopate.
@Klaster pise:
“Samo jucer PBZ +40.000, AZ +26.000, a drugi fondovi i vise. Gotovo sve trzene dionice zavrsavaju kod njih. Kako i ne bi kad je ovo prakticno poklonjeno. Osim toga, fondovi nemaju problema s likvidnoscu niti ce imati. Cudim se malima kako opet bezglavo rasprodaju cak i sada na dnu. Ali da, bisakovi druka na ispod 10 ili 15 kn…”
Pa Klaster ,Vama je stalno “dno-dna”.Na 40,35,32,30,25,24 kune???Cemu panicarite ako dionica vrijedi vise?Nikada nisam spominjao 10 kuna iako je sve moguce,ovisno o razvoju situacije.Ne znam dokle ce padati,ali trend je izrazito negativan.Radi se o dionici sa velikim free floatom i sudbinu ce odluciti “veliki igraci i fondovi”.”Mali” su ovdje nebitni,a “veliki” fond manageri sigurno ne prate forume poput ovoga.No,na Vasem mjestu se ne bih puno brinuo da firma moze propasti.Uvijek se moze dokapitalizirati,zar ne?
Inace, ova zbivanja bi mogla konacno i pokrenuti neke nuzno potrebne i korisne promjene na bolje u gospodarstvu i na burzi. Trenutno se odrzava sastanak s Vladom u tom smislu. Jedna od predlozenih mjera je i slijedeca:
” Treća mjera: hrvatsko tržište kapitala nikada se nije oporavilo nakon krize 2008./09. Unatoč tome, neki politički mudrijaši uveli su porez na kapitalnu dobit «u ime pravednosti». Mali ulagači otjerani su s tržišta. Likvidnost je pala. Trgovanje i prikupljanje kapitala predvidivo je zamrlo, a dodatni udarac stigao je proteklih dana kada je tržišni egzodus bio masovan. Zagrebačka burza pretvorena je u igračku za uzak krug znanaca i eksperata. Tržište kapitala treba rehabilitirati, omasoviti i pripremiti za sljedeći ciklus kako bi prikupljanje vlansičkog kapitala postalo svakodnevni način financiranja rastućih hrvatskih poduzeća. Porez na kapitalnu dobit beznačajan je prihod proračuna, a njegovo administriranje je skupo. Porez na kapitalnu dobit treba trenutačno ukinuti i ne treba mu se vraćati najmanje 10 godina, dok hrvatska poduzeća kapitalno ne ojačaju tako da budu međunarodno konkurentna.”