RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 18.11.2024. u 21:29
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
RIVP
5,24
61.758
11,792
5,22
5,26
0,77%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Sonda, ne bi dobrim dijelom bilo dionicarenja kada ne bi bilo momentuma i nagadjanja gdje ce cijena stati, bilo prema dolje ili gore. Svi vise manje znaju da ce nakon 5-6 mjeseci cijena ako nece biti recesije ici gore, ali draz je u tome da nitko nece kupovati ako misli da moze kupiti jeftinije. Tako da nije uopce stvar gdje ce biti za godinu dana, kada momentum vodi glavnu rijec.

I da, radovanje dividendi od 1,2 kn za dionicu kojoj ce cijena pasti za 10 kuna je zbilja optimisticno… Vjerojatno ce netko i u ponedjeljak poceti dokupljivati zbog dividende….

U očajnim pokušajima da suzbiju širenje epidemije, talijanska vlada donijela je odluku te su regiju Lombardija te još 14 provincija stavili pod blokadu do 3. travnja. 

Ograničenja bez presedana obuhvaćaju 16 milijuna ljudi i ostat će na snazi do 3. travnja, a zakon je tijekom noći potpisao premijer Giuseppe Conte.
Prema novim mjerama ljudi ne bi trebali ući u Lombardiju, talijansku najbogatiju regiju,  ili izići iz nje – kao i iz 14 pokrajina uključujući gradove Veneciju, Modenu, Parmu, Piacenzu, Reggio Emiliju i Rimini.”

Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/vijesti/italija-u-jedan-dan-zabiljezila-vise-od-1200-novih-slucajeva-cipar-jedina-zemlja-eu-a-bez-koronavirusa-1384275 – http://www.vecernji.hr style=”color: #202020; font-family: sans-serif; font-size: 10px; background-color: #f7f6f1; -webkit-tap-highlight-color: rgba(255, 255, 255, 0) !important; outline: none !important;” />

Cijena dionice me uopce ne dira jer u dugorocan uspjeh ne sumnjam, ali me kao dionicara smeta ova dividenda jer se ponasaju kao da se nista ne dogadja. Nase kompanije kao da su i dalje uvjerene da se njih cijela ova pomutnja uopce ne tice i da ako se korona krene stisavati da ce se sve dalje nastaviti normalnim tokom, a to definitivno nece biti tako. Dojma sam da svi gledaju kao cim ovo prodje ostatak godine ce bit normalan, ali ne racunaju na sve posljedice koje ce ovo ostaviti, npr.koliko ljudi ima koji su raznim karantenama baceni potpuno van toka pa ce ostatak godine morati nadoknadjivati i dovoditi svoj zivot nazad u red, a ne putovati po svijetu itd. Zato bih bio puno sretniji da su novac zadrzali kao rezervu jer ce ova godina bez ikakve sumnje poslovno biti iznimno iznimno slaba.

Meni se cini da ce ova sinergija manje dolazaka plus manje cijene na kraju dati 20% manje prihode.

Ode cijena na 20 kuna… a mozda i nize

Pa sad kad je ovolko vec pala kamo srece da ode i na 10, dokupit cemo, pa nece hoteli pobjec nigdje cak i da ove godine apsolutno nitko ne dodje u njih. Pa na 20kn bi ukupna vrijednost RIVP bila 2.5 milijarde kn, komicno. Firma je vec izgubila milijardu kn vrijednosti, a to je daleko vise od ikakvog gubitka koji mogu pretrpiti ove godine.

AZ mirovinac dokupio samo u petak jos 33.000 dionica. Sveukupno preko 450.000 dionica u zadnjih dva tjedna. Smanjuje se udio malih, smanjuje free float, jer dionice prelaze fondovima. Sve u svemu, nije lose. Virusno ludilo ce proci, a vidjet cemo koliko ce fondovi u medjuvremenu dopustiti pad vrijednosti svoje nove imovine u valamaru. Mali “ulagaci” se jako i glasno vesele, u ocekivanju Godota?

Samo logirani korisnici mogu vidjeti privitke.

Mislim da RIVP ima potencijal i da je dobra tvrtka,ali treba biti razuman i shvatiti da sada nije vrijeme za turizam niti “zalijetanje da se kupi skupo”!Dionica -tvrtka je prevelika i ima i neke velike strane ulagatelje koji ce,vjerovatno,kratiti pozicije svugdje gdje mogu izaci sa dobiti ili cak manjim gubicima,nakon strasnih gubitaka na velikim stranim burzama.Ova kriza ce najvise pogoditi turizam,avio promet i reakcija ulagaca ce biti nervozna i na trenutke panicna.Po meni razina 20-25 kuna moze biti interesantna za “ulaz”,polako i razumno!

Sad ce mr. Varteks da uleti ako cijena padne na 20kn.

https://zse.hr/userdocsimages/novosti/gw0NT9zQxGeDBPCTZXtQaA==.pdf

s ovih 1,20 kn dividende, RIVP postaje sve zanimljivije ulaganje….jer urode li plodom ove mjere karantene u sjevernoj italiji, za 10-ak dana situacija bi se mogla drastično poboljšati…a prvi dan koji pokaže opadanje broja zaraženih i umrlih, doći će do eksplozije dioničkih tržišta, a najveći rast imat će dionice koju su u ovoj krizi pale najviše, poput RIVP….

na ignore: retard "nabiduasku", plankovic, tizian, pific, barbosa....

S obzirom da znam dosta ljudi iz turizma, moram vam reći kako su rezervacije nikakve.

Imam i sam par apartmana… kaos. Ništa. kao da je booking umra.

Letova prema hr sve manje. Ryanair otkazao sve prema hrvatskoj, lufthansa 25% letova općenito. Bit će teško. kao dioničar RIVP, nakon masu godina očekujem gubitak ove sezone. Katastrofa.

Bit će to velik udarac za državu, ipak je turimzam slamka spasa.

ovoliki pad sa 50.000 dionica…pa to AZ pobere u jednoj transakciji….hoću reći, vratit će oni cijenu preko 30 kn čim se smiri današnje ludilo vani….jer sve pada kao da je počeo treći svjetski rat, što je trubo pretjerivanje investitora u panici…a vrlo brzo shvatit će da su ovo fantastične prilike za ogromne zarade na odbijancu koji slijedi….kakogod, ja sam danas uzeto +4000 komada

na ignore: retard "nabiduasku", plankovic, tizian, pific, barbosa....

New Report

Close