RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 18.11.2024. u 19:32
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
RIVP
5,24
61.758
11,792
5,22
5,26
0,77%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Teško je pogoditi samo dno, ali do glavne sezone je još uvijek dosta vremena tako da sve ove mjere koje EU i svijet poduzimaju morale bi dati rezultata i zaustaviti ovu corona histeriju pa će za mjesec dana ovo biti gotova priča ili u samom zalasku, a onda će se opet probuditi turističko tržište da se ljudi mogu riješiti stresa od corone 😉

U tom kontekstu ova cijena od 31 kn je doista povoljna, a vidimo da isto misli i AZ fond koji kupuje veće količine, u par dana preko 60.000 komada.

Ignore: KressoM, delux

Hoće li danas objava dividende, da nam malo poprave ovu tugu.

1.2 hrk dividenda

Kolegi Investu nije jasno zasto “neki prodaju po ovim cijenama”,a meni nije jasno zasto “neki sada kupiju padajuce nozeve”!!!Usred “krize i zaraze,panike i straha”???Posljedice po sezonu se tek naziru.Zar nije pametnije suzdrzati se od kupnji dok se ne vidi kako ce se situacija razvijati.Dovoljno je samo pogledati sunovrat svjetskih burzi,a po svim analizama avio promet i turizam ce biti najpogodeniji.

1,20 kuna, lijepo

https://zse.hr/userdocsimages/novosti/gw0NT9zQxGeDBPCTZXtQaA==.pdf

Predmet: Obaviještene sjednice Uprave i Nadzornog odbora

Sukladno odredbama članka 133. Pravila Zagrebačke burze, Valamar Riviera d.d. s

sjedište u Poreču, 1 Stancija Kaligari, osobni identifikacijski broj (OIB): 36201212847,

(u daljnjem tekstu: Društvo ili Valamar), ovim putem objavljujemo da su Uprava i Nadzorni odborSastanci odbora održani su 6. ožujka 2020. tijekom kojih su se pripremali prijedlozi odluka za GeneralOdređena je skupština, uključujući prijedlog za isplatu dividende u iznosu od 1,20 kuna (uriječi: jedna kuna i dvadeset lipa) po dionici.Kao što je predloženo, datum evidencije je 28. travnja 2020., bivši datum je 27. travnja 2020., a datum plaćanja 20.Svibanj 2020. Dioničari mogu odlučiti da im se isplati četvrtina dividende u pravima, tj. Dionicama tvrtke.

Tekst prijedloga isplate dividende bit će objavljen u pozivu Generalnoj skupštini

Mislim da će ulaz na 25 biti idealan.

bit će bolje................

cbw, 06.03.2020. u 22:46

https://www.seebiz.eu/tvrtke/valamar-riviera-isplacuje-dividendu-od-1-20-kuna/226667

POREČ – Valamar Riviera objavljuje da su danas održane sjednice uprave i nadzornog odbora na kojima su utvrđeni prijedlozi odluka za Glavnu skupštinu, uključujući i prijedlog odluke o isplati dividende u svoti od 1,20 kuna po dionici.

Prema tom prijedlogu 28. travnja 2020. godine bio bi dan stjecanja tražbine za isplatu (record date), 27. travnja 2020. godine bio bi dan od kada će se na uređenom tržištu trgovati dionicama Društva bez prava na isplatu dividende (ex date) a dan plaćanja (payment date) bio bi 20. svibnja 2020. godine.

Dioničarima koji to budu željeli četvrtina pripadajuće dividende moći će biti isplaćena u pravima-dionicama Društva.

Otkad je Valamar počeo isplaćivati dividendu 2014. godine, ona svake godine raste: u 2019. dioničarima je isplaćena jedna kuna dividende po dionici, što je tada na cijenu dionice dalo prinos od 2,6 posto.

Prema revidiranim godišnjim rezultatima za 2019. godinu Valamar Riviera ostvarila je 2,22 milijardi kuna ukupnih prihoda odnosno rast od 10% u odnosu na prethodnu godinu. U 2019. godini ostvareno je 6,8 milijuna noćenja što je porast od 5% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, dok je prosječna cijena rasla za 5%. Operativna dobit dosegla je 769 milijuna kuna što čini rast od 11% u odnosu na 2018. godinu.

Cijena pala 10 kuna,a isplacuje se dividenda od 1.2 kune na koju se placa porez i nakon koje ce cijena dionice jos pasti ?I neki se vesele?Cudna neka logika?

Iako Bisakovi malo malo sve nervira svojim istupima u vezi nerealnih padova cijene dionica Valamara u normalnim poslovnim okolnostima, u potpunom je pravu u ovom novom svjetlu sa koronavirusom u pozadini. Nikakve akcije, dividende i bilo kakve pomoci drzave nece pomoci dionici firme gdje ljudi jednostavno ne bukiraju smjestaj. Pa da je i gratis, ljudi jednostavno nece doci jer se pored opasnosti da se zaraze i imaju sijaset problema u stranoj drzavi, snose cijeli financijski gubitak te svoje mudre odluke. Ljudi nece u velikoj mjeri ici ni na last minute ako im te dvije stvari – sigurnost da se nece zaraziti ili da u hotelu nece biti zarazenih te financijske stete ako stvari na putu ne budu uobicajene, nisu osigurane. Tako da ako se stvari i rijese unutar mjesec dana, gotovo sam siguran da ce Valamar ove godine imati minimalno 40 posto manji “promet”. Zato da, mislim da bi dionica bez beda mogla potonuti i ispod 30 kn, a ako se stvari ne stabiliziraju (tj. u svijetu ne bude NOVIH slucajeva zarazenih u sljedecih 2 mjeseca), potonuce ide i ispod 25. Moje misljenje.

- U padu je cijela Europa, na razini 50-60%, no Hrvatska bilježi i lošije brojke, moguće kao posljedica blizine Italije u kojoj je promet manji za čak 90%. Hrvatska je tako među najjače pogođenim zemljama ovog dijela Europe, a pad se jednako odnosi i na avionske i na automobilske putnike. U ovoj fazi putnicima više nije dovoljno da se klone velikih aerodroma, nego se boje mogućnosti da će u nekoj zemlji završiti u karanteni – doznajemo od stručnjaka iz branše.

Posebno zabrinjava činjenica što se pad prometa prema Hrvatskoj bilježi s većine emitivnih tržišta o kojima ovisi naša zemlja pa naš sugovornik tumači da je pad prometa iz Njemačke ovih dana dosegnuo 45 posto, promet iz V. Britanije u padu je za 54 posto, Francuska je na 65-postotnom padu, a Skandinavija na 70 posto manjem prometu.

Čelnik Hrvatske udruge turizma Veljko Ostojić potvrdio nam je da je trenutno booking za glavnu sezonu, kao i postsezonu uglavnom stao, a što bi na domaći turizam moglo imati posljedice jer su veljača i ožujak obično mjeseci u kojima se odradi najveći dio bookinga.

Čelnik Hrvatske udruge turizma Veljko Ostojić potvrdio nam je da je trenutno booking za glavnu sezonu, kao i postsezonu uglavnom stao, a što bi na domaći turizam moglo imati posljedice jer su veljača i ožujak obično mjeseci u kojima se odradi najveći dio bookinga.

https://novac.jutarnji.hr/aktualno/sluzbena-statistika-potvrdila-drastican-pad-broja-turista/10059070/” data-title=”Službena statistika potvrdila drastičan pad broja turista” data-description=” “>

7.3.2020. u 9:45,Jutarnji.hr

Dobro, pada i padat će još… Možda…

Al gdje je cijena za godinu dana? Sumnjam da će bit na ovim razinama.

Tako da pričati o nekim tragedijama meni nema smisla, jer ih neće biti.

Ja sam prvi mislio da će virus eksplodirati i da će bit gadno kad dođe kod nas. Al što više vrijeme prolazi, sve sam optimističniji.

I dakako, radujem se dividendi.

Oni koji se ne sjećaju prošlosti, osuđeni su da je ponavljaju.

New Report

Close