Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
RIVP | 5,24 | 61.758 | 11,792 | 5,22 | 5,26 | 0,77% |
Pa možda je dovoljno upozorenje ovo da se otkažu grupe sportaša i natjecanja gdje nastupaju sportaši iz krajeva Italije, a i ostatka svijeta, gdje je virus znatno napredovao. Zar nije to jedino odgovorno što hoteljer može napraviti u ovom slučaju?
ovo samo pokazuje koliko je turizam ranjiv i da će predsezona vjerojatno biti gadan minus….nadajmo se da glavna sezona neće imati preveliki minus tj. da će sve ovo s corona virusom stati do 5. mjeseca jer inače…
turističke dionice postaju vruća roba jer nitko pojma nema je li ovo dno ili će ih corona zatući dolje još 10-15 %
“A i da netko od djelatnika Valamara u buducnosti bude zarazen, pa sto onda?”
Ja ne znam da li ste vi ozbiljni ili?
Pa čim se pojavi virus bilo gdje, odmah se zatvori cijela firma.
U ERNT se pojavio u Zagrebu jedan slučaj, zatvorilo sve urede u HR.
Dakle ako vama nije problem zatvaranje hotela, čišćenje i dezinfekcija, vraćanje uplaćenih sredstava, potencijalne tužbe ako djelatnik zarazi gosta… onda nema problema. Sve je ok.
Moje mišljenje je da će turističke i zrakoplovne tvrtke najviše stradati. Tako je vani bilo za vrijeme svake epidemije (npr. SARS koji je puno blaži), najmanje telekomi, banke, farmacija i osiguravatelji.
Na ZSE je iz nekog razloga obrnuto, toliko o upućenosti malih investitora.
Ja se i dalje nadam kako je ovo sve medijska pompa i da će brzo nestati, inače smo u gadnim problemima. Ne samo mi već sve banana države koje se oslanjaju samo na turizam.
s nastavakom panike oko corona virusa i njegovim širenjem po EU bojim se da je pitanje dana kada će RIVP testirati potporu na 30 kn
AZ mirovinski fond kat. B samo u prethodna dva-tri dana kupio cca. 130 tisuca dionica valamara (prakticno sav promet dionice na zse). Toliko o strahu fondova od daljnjeg pada cijene. Ocito fondovi koriste situaciju i kupe dobre dionice jeftino, dok iracionalnost malih ulagatelja traje. Mozda to i nije lose, da se dionice prenesu u kvalitetnije vlasnistvo. Jer ovakve situacije su elementarni testovi znanja o dionicarstvu.
kupio je AZ 300.000 u zadnjih 2 tjedna. ( oko 10 mil kn)
kakva crna dividenda, stanje s rezervacijama je sve gore i već se masovno otkazuju rezervacije! bolje neka ne daju niti lipe dividende da ne bi usred sezone dizali kredite radi likvidnosti!
Ide divkaI, jača nego prošle godine.
A za sezonu ne brini.. Ka i svake godine, i ova će nadmašiti prethodnu.
predpostavljam da je valamar u svojim planovima/analizama za budućnost uračunao i jednu lošu sezonu tako da vjerojatno nema zime kada ugrije sunce mislite da će netko na planiranom godišnjem sjediti doma.Turisti su bili na plažama i u španjolskoj/turskoj kada je bilo terorizma pa će biti i u Cro
Nitko nije mogao predvidjeti ovo s corona virusom, ovo se do sada moglo vidjeti samo u filmovima katastrofe
kako i kad će završiti, samo nebo zna. Ako se sve smiri u roku od mjesec dana bit će OK bar za glavnu sezonu, inače…
poštovani Invest uvijek je znao izračunati/predvidjeti/imati dobru info o dionici