Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
RIVP | 5,26 | 31.473 | 5,986 | 5,24 | 5,26 | -0,38% |
Kažu liječnici da bi virus trebao splasnuti dolaskom toplijeg vremena koje mu ne pogoduje. Eto, nadajmo se da će što prije zatopliti.
- prije par mijeseci napisao ne kupuj dok ne padne ispod 30 .
U vezi Corona virusa općenito, najbolje može opisati dio izjave jedne naše stručnjakinje, ali i drugih, a to je da je u tjedan dana od obične gripe umiralo prosječno 217 ljudi dnevno, a od Corona virusa prosječno 1 osoba dnevno!
Znate li uopće koliko puta više je obična gripa ili npr. prometne nesreće svake godine ubilo ljudi od Corona virusa??
Sve je to samo da se izazove panika, mediji su čudo, zato budimo pametni u odlukama!
U pravu ste da mediji sire paniku,ali to je lose za cijenu dionice.Nebitno je sto je bilo ili je opasnije.
Gotovo je izvjesno da ce rezultati biti puno losiji u podsezoni,a i glavna sezona bi mogla biti losa.
Cijena dionice je ionako bila previsoka obzirom na zaradu,tako da bi i bez ovoga bila potrebna znatna korekcija.Ja vjerujem da cemo uskoro trgovati na puno nizim razinama nego sada,ispod 30 kuna.To sam predvidio jos ranije da ce cijena do travnja-svibnja biti na razini oko 25-30 kuna .
Vidjet cemo uskoro dali sam u pravu ili ne!
Glupa su ova prepucavanja dal je to nešto kao obična gripa ili opasnije. Osobno mislim da nema neke razlike, ali niej poanta u tome. Pitanje je samo da li se stvorila i histerija ili nije. A histerija se stvorila. Pa da na kraju i koronvirus bude kao i obična prehlada, nije važno jer je panika aktivirana.
Pitanje je vremena kad će se korona pojaviti u Istri, i ne bi me čudilo da prvi oboljeli bude upravo iz Istre. A to se brzo pročuje. Postoje dva glavna scenarija
Manje loš scenarij: Javlja se Korona u Istri, buking lošiji. Epidemija je sezonalnog karaktera i dolaskom toplijeg vremena booking pojačava skupa sa nestankom virusa. Ipak sezona je lošija ne toliko po pitanju broja gostiju već zbog prihoda jer prazan kapacitet u blizini sezone generira niske cijene
Loš scenarij: Epidemija nije sezonalnog karaktera. E onda će ovo biti godian za pamćenje.
i odlično im ide…mediji će ovu temu eksploatirati do besvijesti, a hotelijeri će u strahu od propasti sezone uskoro početi ići s damping cijenama da im ne propadne glavna sezona….mišljenja sam da će valamar, zbog blizine sjeverne italije i puno objekata u istri, osjetiti ovu paniku zbog korona virusa…
Da, kao što je procvijetao turizam Vijetnama i Kambodže. Moš si mislit.
ahahaha…..pa poreč i ostale velik dio valamarovih destinacija je na samo oko 200 km zračne linije od središta epidemije u sjevernoj italiji!!!
Pa da nitko neće doć ove sezone! Ajde ne lupetajte, toplijimn vremenom virus gubi na snazi! Možda malo podbaci (ako) sezona ali to će biti zanemarivo i vjerojatno se neće putovati daleko na istok već bliže na Mediteran