RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 22.11.2024. u 00:01
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
RIVP
5,26
31.473
5,986
5,24
5,26
-0,38%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

"U poslovnoj 2019. godini Grupa očekuje ostvariti konsolidirane poslovne prihode u rasponu od 2.175 milijuna kuna do 2.200 milijuna kuna (1.991 milijuna kuna u 2018.) ostvarujući očekivani rast od 9,2% do 10,5%.

U poslovnoj 2019. godini očekivana EBITDA Grupe kretat će se u rasponuod 750 milijuna kuna do 760 milijuna kuna (694 milijuna kuna u 2018.) što predstavlja porast od 8,0% do 9,4%."

https://zse.hr/userdocsimages/financ/RIVP-fin2019-3Q-NotREV-K-HR.pdf

Pozdrav

analiza IC do 2025 g.u 2019 g.drži vodu
[/quote]
i ovo ide kao potvrda IC-a da će analiza za valamar držati vodu
http://www.seebiz.eu/nizi-pdv-podize-konkukrentnost-turistickog-sektora/ar-200254/

"U poslovnoj 2019. godini Grupa očekuje ostvariti konsolidirane poslovne prihode u rasponu od 2.175 milijuna kuna do 2.200 milijuna kuna (1.991 milijuna kuna u 2018.) ostvarujući očekivani rast od 9,2% do 10,5%.

U poslovnoj 2019. godini očekivana EBITDA Grupe kretat će se u rasponuod 750 milijuna kuna do 760 milijuna kuna (694 milijuna kuna u 2018.) što predstavlja porast od 8,0% do 9,4%."

https://zse.hr/userdocsimages/financ/RIVP-fin2019-3Q-NotREV-K-HR.pdf

Pozdrav

analiza IC do 2025 g.u 2019 g.drži vodu
[/quote]
Gdje se moze vidjeti ta analiza?
[/quote]

Svi članovi Udruge su je dobili u proljeće. Malo odstupa na gore od očekivanja Uprave, ali ne previše. Njihov target za proljeće 2020 je 41,60. Budemo vidjeli…

Ako se ne varam, po analizi od FIMA-e target je bio na nekih 49 – 50kn. Nazalost, nisam u Udruzi, pa nisam dobio tu analizu Intercapitala. Uglavnom, vidjet cemo kuda ce cijena.

Napomena: Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju dionica. Udijeli koji like, znam da imaš! Vratit ću 100%, majke mi!

Zna li netko kolika je neto dobit po dionici? Ja to u izvješću nigdje ne mogu pronaći.

Nisam zadovoljan izvješćem. Operativni troškovi rastu dosta brže od ukupnih prihoda. u 3q 2018 imali smo na godišnjoj razini rast uk. prihoda od 181 mil. kuna, ove godine je rast iznosio 147 mil. kuna. U isto vrijeme 2018 god. su op. troškovi rasli 97,4 mil kuna a ove godine rastu 146,1 mil kuna. Ukoliko tom rastu troškova ove godine oduzmemo onih 30 mil. kuna zbog promjene rač. politike (broj mi je ostao u glavi negdje u izvješću, možda sam krivo zapamtio). Ostaje nam rast op. troškova od 116,1 mil kuna. Dakle u odnosu na prošlu godinu rast prihoda je usporio za 34 mil kuna a rast troškova je ubrzao za 18,7 mil kuna.

I volio bih da u izvješćima izbjegavaju sintagmu “rast troškova smo zadržali pod kontrolom” jer to ni vraga ne znači.

Tko leti vrijedi, tko vrijedi leti, tko ne leti ne vrijedi

Ajd, BVPS im je znacajnije porastao prvi put nakon 2 godine.

To možete sam izračunati. Dobit podijelite s ukupnim brojem dionica umanjenim za vlastite dionice.

Nisam zadovoljan izvješćem. Operativni troškovi rastu dosta brže od ukupnih prihoda. u 3q 2018 imali smo na godišnjoj razini rast uk. prihoda od 181 mil. kuna, ove godine je rast iznosio 147 mil. kuna. U isto vrijeme 2018 god. su op. troškovi rasli 97,4 mil kuna a ove godine rastu 146,1 mil kuna. Ukoliko tom rastu troškova ove godine oduzmemo onih 30 mil. kuna zbog promjene rač. politike (broj mi je ostao u glavi negdje u izvješću, možda sam krivo zapamtio). Ostaje nam rast op. troškova od 116,1 mil kuna. Dakle u odnosu na prošlu godinu rast prihoda je usporio za 34 mil kuna a rast troškova je ubrzao za 18,7 mil kuna.

I volio bih da u izvješćima izbjegavaju sintagmu "rast troškova smo zadržali pod kontrolom" jer to ni vraga ne znači.

A koliko je taj rast/pad na 2 milijarde kuna prihoda?

Kad nisi zadovoljan onda staviš nalog na prodaju.

Neto dobit po dionici = neto dobit / broj dionica
https://www.mojedionice.com/dionica/RIVP-R-A, pa pogledaj pod stavkom EPS

I volio bih da u izvješćima izbjegavaju sintagmu "rast troškova smo zadržali pod kontrolom" jer to ni vraga ne znači.

I kad netko napise da nije zadovoljan izvjescem. I trazi dlaku u jajetu. Maltene da je kompanija problematicna. A povecanje prihoda 7,7%, prihoda od prodaje 9,1%, EBITDA 2,7%. I to u ovakvoj konkurenciji na trzistu. Ovo izvjesce je sjajno. A to sto uvijek i u svemu moze bolje ne treba biti razlog za (vjecito i dezurno) nezadovoljstvo.

slažem se
da bi cjena ostala na ovi razinama (a kamoli rasla) rezultati su trebali biti znatno bolji.sljedi stagnacija do daljnjega pa lagana korekcija, ali ne previše, po meni do oko 34-35 kn

slažem se
da bi cjena ostala na ovi razinama (a kamoli rasla) rezultati su trebali biti znatno bolji.sljedi stagnacija do daljnjega pa lagana korekcija, ali ne previše, po meni do oko 34-35 kn

Kako računate ciljanu vrijednost dionice?

New Report

Close