Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
RIVP | 5,24 | 87.611 | 16,719 | 5,20 | 5,24 | -0,76% |
odakle tebi da CERP prodaje rivp?
[/quote]
http://www.cerp.hr/UserDocsImages/sjednice/2019/Sjednica%202409.2019/2.Prodaja%20dionica%204%20dru%C5%A1va.pdf
Pametnice, prodaju LRH par dana prije objave ponude i ATLN za koji ako žele prodati sve po 192 samo trebaju doći na skupštinu i glasati protiv….
Odluka stupa na snagu sa 24.9. Od 25. do 27.9. je prošlo 250 k dionica, s time da najviše 25.9. 150 k komada. Cerp prodaje 153 kkomada. Ja mislim da je to sve riješeno prošli tjedan. Tako da smo od sutra vjerojatno slobodni od pritiska cerpa.
Osobno se nadam da Valamaru neće pasti na pamet ikakva ulaganja u projekt Hidrobaza. Dva su osnovna problema: konzervatori i neprijateljski nastrojeno lokalno stanovništvo (Štinjan, Valbandon i okolica, ali i Pula). Kako rade konzervatori, to smo imali prilike vidjeti na projektu Monumenti i Katarina. Valamar ima kamp, kamp ima dovoljno obale za svoje goste, lijepu uvalicu sa šljunčanom plažom, pa mislim da je bolja ideja ako ikada zaživi projekt Brijuni Rivijera (prilično sam skeptičan prema ostvarenju tog projekta) da ulože u kamp i podignu ga na nivo 4*. Dok ne bude ništa od Brijuni Rivijere, dovoljno je i ovako kako je sada, sa minimalnim ulaganjima u infrastrukturu.
[/quote]
https://www.glasistre.hr/pula/interes-postoji-ali-za-pravo-gradenja-na-pulskoj-hidrobazi-nije-pristigla-niti-jedna-ponuda-598566
Eto, nije im palo na pamet upetljati se neostvarive projekte … Brijuni Rivijera ….
valamar izgleda zna što radi jer novac će biti jeftin državam pa onda valjda i valamaru pa krediti koje dižu su otplativi sa ovim prihodimaa,dobiti,nekretninama/zemljištima koja posjeduju a i okrupnjavanja/privatizacije u hotelskom poslovanju vrijeme je da se zaokruže
Dvije trećine ekonomista očekuje niske kamatne stope do 2025. te dodatan pad prinosa do kraja godine.
Ministri financija diljem svijeta barem do 2025. moći će uživati u vrlo povoljnom zaduživanju, ako je suditi po rezultatima Reutersove ankete o trajanju trenda niskih kamatnih stopa.
Anketa je provedena od 19. do 27. rujna, a stotinjak ekonomista koji su u njoj sudjelovali smatra da ćemo niskim kamatnim stopama i prinosima na obveznice svjedočiti još godinama.
Značajan zaokret
Naime, dvije trećine analitičara smatra da će razdoblje vrlo jeftinog novca i niskih prinosa trajati još najmanje pet godina. To je značajan zaokret u razmišljanju s obzirom da su ispitanici još do prije tri mjeseca procjenjivali da će niski prinosi trajati još dvije godine. Približno jednak postotak ispitanika smatra da je vjerojatnije da će prinosi vodećih državnih obveznica tijekom ove go
Koliko znam trezor ne smije kupovati mjesec dana prije objave izvještaja. Vidjet ćemo imali jačih kupaca koji mogu pogurati cijenu prije izvještaja.
mislim da bi Imperial mogao u dokapitalizaciju
Vidim nitko nije jos potegao pitanje vrijednosti Valamara, a u vezi prodajne cijene LRH od samo 10,5 EBITDA? Po razvijenom trzistu bi se korigirale cijene vodecih firmi u bransi…. Misljenja?
mislim da bi Imperial mogao u dokapitalizaciju
? Imperijal i ide u dokapitalizaciju
https://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/OqLX232YuSH55qWqO3JVQA==.pdf
Vidim nitko nije jos potegao pitanje vrijednosti Valamara, a u vezi prodajne cijene LRH od samo 10,5 EBITDA? Po razvijenom trzistu bi se korigirale cijene vodecih firmi u bransi…. Misljenja?
Znaci da je po toj racunici RIVP trenutno podcijenjena cca 40% i vrijedi od 50 – 55kn?
Razlika je i u tome sto je LRH aktivno trazila kupca, vec godinama, pri cemu su zanemarili razvoj, dok je RIVP u investicijskom zamahu i ne trazi aktivno kupca, bar koliko ja znam.