Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
RIVP | 5,24 | 87.611 | 16,719 | 5,20 | 5,24 | -0,76% |
i mene brinu velike cifre koje se ulažu jer krene li 2020.ili 2021. recesija bit će pušing u turizmu jer ljudi se prvo odriču putovanja, a onda je pitanje kako će rivp vratiti sva ta ulaganja?
Da, baš se oni koji idu u 5* u recesiji odriču putovanja.
Možda se ne odriču putovanja oni koji sada posjećuju 5*, ali zasigurno da velik broj njih smanji zahtjeve pa bira 4*.
Možda se ne odriču putovanja oni koji sada posjećuju 5*, ali zasigurno da velik broj njih smanji zahtjeve pa bira 4*.
Ali se nikada ne odricu odmora i hotelskog smjestaja, a to je najbitnije. Za njih recesija u tom smislu efektivno ne postoji.
Drzim da iz istog razloga ne idu niti na nize kategorije smjestaja.
Protrgovano cca. 45.000 dionica na 37,40 po asku. Cini se da je opet ceski fond u akciji, uz povratnike iz Krasa. Mogli bi s njima opet na 40,50.
Jako Andabak jedini hotelijer koji je otkrio koliko mu duguje Thomas Cook
Zanima me da li RIVP ima kakva potraživanja od Thomas Cooka-a i kolika su?
Mislim da su minimalno radili s njima, možda u promilima, uz avansno
plaćanje, tako da ne očekujem probleme u vezi toga.
P.S. Lijepi porast jučer i danas, čini se da se očekuje odlično izvješće za Q3!!
Na googlu u arhivi sam našao da su nudili samo Makarski Meteor sa 2* tako da ne vjerujem da su im puno ostali visiti.
Danas opet gotovo sve u lijepom plusu. Kras opet lider likvidnosti, ali i nekoliko drugih dionica ima pristojnu likvidnost. TK se pokrenuo znacajno. Valamar zasad miruje?
i mene brinu velike cifre koje se ulažu jer krene li 2020.ili 2021. recesija bit će pušing u turizmu jer ljudi se prvo odriču putovanja, a onda je pitanje kako će rivp vratiti sva ta ulaganja?
Da, baš se oni koji idu u 5* u recesiji odriču putovanja.
[/quote]
Baš je suprotno,gledajući poslovanje USA hotele u zadnje dvije krize,2002 i 2009g, luksuzni hoteli su osjetili najveći pad prihoda.
Sad još dodajte koliko je novih smještajnih kapaciteta od 2009g do danas dodano ili će sljedećih godina biti u funkciji.
Točnije pad od 17.1% 2002 g i 24.5% 2009g.
Mislim da mnogi kreću od pogrešne premise da si hotele od 5* mogu priuštiti samo oni koji to i mogu,a to ne može biti daleko od istine,isto kao što ljudi uzimaju automobile na dug koje si u biti ne mogu isplatiti tako idu i na luksuzna putovanja koja su izvan njihovih mogućnosti.
Prve stvari koje si ljudi u recesiji uskraćuju su namještaj,odjeća,putovanja i automobili.
Ma samo nek CERP istovari to što ima pa da vidimo gdje smo?!
odakle tebi da CERP prodaje rivp?