RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 22.11.2024. u 06:55
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
RIVP
5,26
31.473
5,986
5,24
5,26
-0,38%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Ovi fondovi su doveli ZSE u stanje u kakvom trenutno je. To su njihove igrice.
A onda se pojavi netko na kupnji kao na Krašu, pa se svi čudom čude da to
vrijedi više.

Nista fondovi nisu krivi.

Drzava porezima i birokracijom unistava ekonomiju godinama.

Nakon toga su dozvolili jedan Agrokor gdje su privatnu kompaniju zakonom oteli dionicarima.

I da, prije toga uveli porez na kapitalnu dobit. Jos se ministar hvali kako su prikupili 16 mil. kuna od tog poreza. A ne zna koliko ekonomske aktivnosti su ugusili da bi prikupili taj novac koji uhljebi potrose za 10 minuta.

RIVP, kao i druge dionice je jos dobar s obzirom koliko se drzava trudi unistiti sve.

Da mi je znati tko je upravo prodao 54 500 dionica u blok-u, a tko
je kupio možda saznamo, ako je to bio trezor.

Napomena: Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju dionica. Udijeli koji like, znam da imaš! Vratit ću 100%, majke mi!

Iako se iz te informacije ne da zapravo nista (bitno) zakljuciti, zar ne?:-)

Imperial Riviera zajedno s AZ mirovinskim fondovima i Valamarom kreće u novi ciklus razvoja i investicija

Nema tu kraja investiranju i proširenju kapaciteta, što je u neku ruku dobro. Bit ćemo na ovoj razini što se tiče cijene godinama. E sad, kom se da čekati. Meni pomak na gore od 10 ili 20% ne znači ništa, malo mi je to. Strpljen – spašen… valjda, vidjet ćemo.

Oni koji se ne sjećaju prošlosti, osuđeni su da je ponavljaju.

Takoder ZABA dnevni pregled trzista ima sve sto Vam treba

https://www.zaba.hr/home/o-nama/makroekonomske-analize-i-pregledi-trzista

je li netko ovdje računao fer cijenu u usporedbi s drugim najvećim turističkim kućama npr. s Maistrom pa da vidimo jesmo li podcijenjeni kad se gleda cijena dionice maistre (300 kn) i cijena rivp (37 kn) ili nismo?

Maistra , EPS 28,87 , P/B 1.81 , P/E 10.46 , B/V 166
Valamar, EPS 1.10 , P/B 2,26, P/E 33,64 , B/V 16,35

Zakljucak je vrlo jednostavan ,Valamar je daleko precjenjeniji od MAISTR-e.
P/E 33.64 je jako lose.Po meni,sve iznad 25 kuna je jako precjenjeno.

Za krajnji sud treba pricekati rezultate za 3. kvartal, jer su kampovi u 5. mjesecu bili losi zbog kise.

Napomena: Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju dionica. Udijeli koji like, znam da imaš! Vratit ću 100%, majke mi!

S obzirom na zadnju rečenicu u članku, mogli bi još i profitirati. 🙂
“Britanske vlasti kontaktiraju i hotele u kojima su gosti Thomas Cooka kako bi ih obavijestili da će troškove preuzeti britanska vlada putem osiguravajućih društava.”

Ma, sad će dio malih dioničara samo registrirati da je propala velika turistička firma i odmah dolazi do nwegativnog sentimenta, što će se odraziti sljedećih nekoliko dana. ne previše ali do -1 % dnevno par dana vrlo vjerojartno

Ma, sad će dio malih dioničara samo registrirati da je propala velika turistička firma i odmah dolazi do nwegativnog sentimenta, što će se odraziti sljedećih nekoliko dana. ne previše ali do -1 % dnevno par dana vrlo vjerojartno

Nije bitan Thomas Cook. Bitan je Kras. Jer pokazuje opcu i veliku podcijenjenost dionica na TK. Tko zna tko je slijedeci. Mozda Valamar.

Nije bitan Thomas Cook. Bitan je Kras. Jer pokazuje opcu i veliku podcijenjenost dionica na TK. Tko zna tko je slijedeci. Mozda Valamar.
[/quote]
Slažem se kolega. Samo se mora pojaviti kupac. Dok nema kupca, nema ni rasta, samo prelijevanje … na Krašu se je iz nekog razloga pojavio jaki kupac … kad se i ako pojavi na Valamaru, letjet će i ovdje perje na sve strane …. do tada prelijevanje i iskrcavanje drhtavih, onih koji poslije svakog negativnog naslova po medijima okidaju po bidu ….

New Report

Close