Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
RIVP | 5,24 | 87.611 | 16,719 | 5,20 | 5,24 | -0,76% |
nemam nist protiv firme, imao sam udjele dugo vremena pa izašao po osobnoj procjeni nakon 5mj. osobno se bavim turizmom i znam svoje brojke koje nemaju veze s valmarom ali gledam opcenito, izvjestaj ce vjerujem biti ok (blagi plus) ali nize od ocekivanja.. uz to treba pripaziti na sve stavke gledajuci buduce razdblje a ne proslo jer ulazemo u buducnost a sta je bilo cemo viditi za koji dan..
Da li je RIVP dosegao maximum?
Pokazatelji u privitku pokazuju da je efikasnost na razini industrije, dok je očekivani Earning investicija ukalkuliran u cijenu s obzirom na 50% P/E ratio u odnosu na industriju. Dividend yield je također na razini industrije.
Koji čiombenik bi trebao ovu dionicu gurnuti korak više?
Kontinuirana realizacija strategije podizanja kategorije smještaja koja će već ove, a uvelike narednih godina dati polugu.
najvjerojatnije da ce im netodug/ebitda biti ispod 2 u narednig nekoloko godina sa ovom
investicijom
Kontinuirana realizacija strategije podizanja kategorije smještaja koja će već ove, a uvelike narednih godina dati polugu.
Cca 50% rasta EPS je već ugrađeno u cijenu, pretpostavljam realizacijom navedenih ulaganja (cca 407 mio čuči u pripremi), što bi uz postojeći ROA (5YA 5%) rezultiralo sa dodatnih 19,5 mio dobiti, što znači da nedostaje još cca 100 mio dobiti da opravda trenutni P/E.
Čisto kao food for thought
Koji trenutni p/e? Ako gledate ovaj koji uključuje ttm zadnja 4q onda krivo procjenjujete ovaj biznis.
ne kvartalni zbog sezonalnosti, nego anualizirani.
kvartalni bi Vam išao u korist 🙂
dajte molim Vas vašu procjenu/očekivanja do kuda to ide ili se nadate lijepo dividendnom prinosu 🙂
ROE u plavoj laguni preko 8% znaci za 60% veci nego u valamaru jel se zna mozda razlog
ne kvartalni zbog sezonalnosti, nego anualizirani.
kvartalni bi Vam išao u korist 🙂
dajte molim Vas vašu procjenu/očekivanja do kuda to ide ili se nadate lijepo dividendnom prinosu 🙂
Moj target 42-43 krajem rujna