RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 22.11.2024. u 19:55
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
RIVP
5,24
87.611
16,719
5,20
5,24
-0,76%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

nemam nist protiv firme, imao sam udjele dugo vremena pa izašao po osobnoj procjeni nakon 5mj. osobno se bavim turizmom i znam svoje brojke koje nemaju veze s valmarom ali gledam opcenito, izvjestaj ce vjerujem biti ok (blagi plus) ali nize od ocekivanja.. uz to treba pripaziti na sve stavke gledajuci buduce razdblje a ne proslo jer ulazemo u buducnost a sta je bilo cemo viditi za koji dan..

Valamar: Kreće razvoj Helios Farosa

Valamar: Kreće razvoj Helios Farosa

Ignore: KressoM, delux

http://www.novilist.hr/Vijesti/Hrvatska/SEZONA-OTREZNJENJA-Sve-brojke-govore-da-hrvatski-turizam-ovog-ljeta-biljezi-minus

Da li je RIVP dosegao maximum?
Pokazatelji u privitku pokazuju da je efikasnost na razini industrije, dok je očekivani Earning investicija ukalkuliran u cijenu s obzirom na 50% P/E ratio u odnosu na industriju. Dividend yield je također na razini industrije.

Koji čiombenik bi trebao ovu dionicu gurnuti korak više?

Kontinuirana realizacija strategije podizanja kategorije smještaja koja će već ove, a uvelike narednih godina dati polugu.

najvjerojatnije da ce im netodug/ebitda biti ispod 2 u narednig nekoloko godina sa ovom
investicijom

bar smo od trebaju nam hoteli za lokalnu privredu dosli do trebaju nam da bi si kroporacije zaradjivale a mi onda imali sto kupovati I dobar ROI

Kontinuirana realizacija strategije podizanja kategorije smještaja koja će već ove, a uvelike narednih godina dati polugu.

Cca 50% rasta EPS je već ugrađeno u cijenu, pretpostavljam realizacijom navedenih ulaganja (cca 407 mio čuči u pripremi), što bi uz postojeći ROA (5YA 5%) rezultiralo sa dodatnih 19,5 mio dobiti, što znači da nedostaje još cca 100 mio dobiti da opravda trenutni P/E.

Čisto kao food for thought

Koji trenutni p/e? Ako gledate ovaj koji uključuje ttm zadnja 4q onda krivo procjenjujete ovaj biznis.

ne kvartalni zbog sezonalnosti, nego anualizirani.
kvartalni bi Vam išao u korist 🙂

dajte molim Vas vašu procjenu/očekivanja do kuda to ide ili se nadate lijepo dividendnom prinosu 🙂

ROE u plavoj laguni preko 8% znaci za 60% veci nego u valamaru jel se zna mozda razlog

bar smo od trebaju nam hoteli za lokalnu privredu dosli do trebaju nam da bi si kroporacije zaradjivale a mi onda imali sto kupovati I dobar ROI

ne kvartalni zbog sezonalnosti, nego anualizirani.
kvartalni bi Vam išao u korist 🙂

dajte molim Vas vašu procjenu/očekivanja do kuda to ide ili se nadate lijepo dividendnom prinosu 🙂

Moj target 42-43 krajem rujna

VIV magazin – Srpanj-Kolovoz

New Report

Close