Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
RIVP | 5,24 | 61.758 | 11,792 | 5,22 | 5,26 | 0,77% |
To za Falkensteiner nije ništa novo. Iako imaju i više nego sposoban kadar radnici se od strane austrijanaca tretiraju, pa ajmo reći jako loše. Politika kompanije (u Hrvatskoj) im je također oslobođena svake vizije. Uostalom što reći o kompaniji koja je u zadnjih 8 godina totalnog turističkog buma u Hrvatskoj investirala sveukupno nekih 30ak mil eur (obnova hotela Punat na Krku i nešto obnove hotela na Boriku). A nije da nisu imali iz čega jer su već sredinom 2011 imali u pogonu 7 hotela samo u Zadru i okolici.
Da stvar bude gora ovih par nevremena što je poharalo Zadar je napravilo totalni nered u kampu.
dali netko trguje sa Valamar certifikatima
Od 11.06. do 08.07. je protrgovano 384.246 dionica od čega je 8. dioničar kupio 15,7%. Ostalo je otišlo nekima ispod top 10 (nemam svježu knjigu pa ne mogu reći). Mislim da nije bilo puno trejdanja, već se skuplja na valu negativne percepcije sezone koja najviše djeluje na male dioničare koji rasprodaju u strahu. Uvidom u dvije knjige u zadnji 8 mjeseci koje sam imao to je bio slučaj i čini mi se da se nastavlja i dalje.
To za Falkensteiner nije ništa novo. Iako imaju i više nego sposoban kadar radnici se od strane austrijanaca tretiraju, pa ajmo reći jako loše. Politika kompanije (u Hrvatskoj) im je također oslobođena svake vizije. Uostalom što reći o kompaniji koja je u zadnjih 8 godina totalnog turističkog buma u Hrvatskoj investirala sveukupno nekih 30ak mil eur (obnova hotela Punat na Krku i nešto obnove hotela na Boriku). A nije da nisu imali iz čega jer su već sredinom 2011 imali u pogonu 7 hotela samo u Zadru i okolici.
Da stvar bude gora ovih par nevremena što je poharalo Zadar je napravilo totalni nered u kampu.
[/quote]
Nisu investirali jer je sva lova otišla u maticu koja je bila u problemima (još uvijek jest).
Nisam gledao koja im je vlasnička struktura, ali znam da su žešće zaduženi.
Prvo sam mislio da bi bilo dobro da se spojimo s njima, ali sad se već može razmišljati da ih preuzmemo.
Za mene je to end game ovdje 🙂
Pitam jutros frenda koji zivi na obali i poslom se, kao komercijalist, prilicno krece po njoj, kakva je stvarna situacija glede broja turista tamo. Govorim mu da se po portalima privatni manji iznajmljivaci zale na popunjenost. Komentar je:”Je, je, vjecito kukaju, ali i dalje nepogresivo grade nove i nove apartmane. Ma pusti ti te price, tipicno za nas mentalitet. Ne nasjedaj na to.”
https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx?category=vijesti&id=2100122
Prvo polugodište noćenja Poreč +2,11, Dubrovnik +6,95. Jači pad je ukupno u kampovima prvenstveno zbog lošeg vremena. Nema zime za Valamar
Vidjet cemo kroz 2 tjedna polugodisnje pa cemo biti pametniji. Rekao bih da nece biti lose, ali eto…uskoro ce izgleda biti i revalorizacija imovine i tako
Razborito i oprezno postavljanje stvari. Za razliku od dezurnih katastroficnih vidovnjaka-drukera koji su jedva docekali losije vijesti u vanhotelskom sektoru kako bi uzaludno pokusali poentirati na hotelskom.
Ali, samo da podsjetim:
http://hr.n1info.com/Biznis/a415533/Valamarovi-novootvoreni-objekti-u-Istri-s-dobrim-bukingom.html
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/cappelli-gdje-je-podignuta-kvaliteta-nema-problema/9094925/
Po svemu sudeci, za valamar nema zime. Ali, da budemo do kraja korektni, zaista pricekajmo do kraja mjeseca sluzbene rezultate.