RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 09.11.2024. u 16:29
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
RIVP
5,16
87.120
16,898
5,14
5,18
0,39%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Nisam dugo ovdje ali sam uočio da pojedini korisnici mijenjaju mišljenje na dnevnoj bazi – i to je povezano s time jesu li prodali ili opet kupili. Tako da je ta priča o dividendi samo izraz želje trejdera da cijena skače ili pada, ovisno o njihovoj poziciji.

Nazalost je tako. I redovito misle da se ne uocavaju. Sto ces.

Nisam dugo ovdje ali sam uočio da pojedini korisnici mijenjaju mišljenje na dnevnoj bazi – i to je povezano s time jesu li prodali ili opet kupili.

zašto je čudno što ulagači mijenjaju stavove i pozicije ovisno o određenim datumima i novostima koji se odnose na tu firmu/dionicu ? istek rok za dividendu je sigurno jedna od takvih vijesti jer nije isto je li ta 1 kn po dionici ostala u firmi ili je izašla iz nje van pa onda niti cijena dionice ne može biti ista nakon ex dividend day jer od tog dana u firmi je 1 kn po dionici manje nego što je to bilo jučer.
to su osnove matematike i ulaganja i to ne bi trebalo biti teško shvatiti

Kako bi to bilo krasno da sve dividendne dionice narastu za 20 %, a nakon dana d. cijena se korigira za 2-3 %.
Usporedno s drugim dividendnim dionicama danas bi gledali eru na 1250, PODR 420, INU 3600,…KRAŠ 430

NOVAC JE SAMO SREDSTVO POMOĆU KOJEG SE ZADOVOLJAVAJU POTREBE

Kad je to znala porasti? ja uglavnom vidim da na svakoj dionici cijena padne za barem toliki iznos na div. day…
ja neznam šta ekipa brije za isplatu dividende, pa nema nikave koristi za dioničara jer i tako u pravilu dionica padne toliko na div day i još platiš porez i prirez na divku…. bolje da cijeli iznos iskoriste dalje za isplatu kredita i investicije

Ocito ste vrlo kratko u ovoj dionici. Jos nedavno je rivp bio imun na pad zbog ex/div/day ili bi se cijena vratila za dan-dva. Kod rivp je to uglavnom tako. Druge dionice su i druga prica. Ostaje za vidjeti kako ce se ponasati rivp fondovi i veliki. Mislim da na to i racunaju traderi. Ali pritom gotovo uvijek krivo procjene dno.
[/quote]

a neznam šta van znači dugo? tamo negdje od 2012. u Valamaru, ali se ne sjećam da je na div day narasla.. ma ne samo valamar, nego i sve ostale, a na zse sam od cca 2003.
A imuna je, i vjerujem da će se za koji dan i vratiti za taj iznos.

Mislim u svakom slučaju fino je da se isplaćuje dividenda jer znači da se super posluje, ali sam mislio reći da je na većini pozicija cijena pala za isti ili veći iznos od vrijednsti dividende

Hoće li danas pasti za iznos dividende ili manje? Pritisak na kupnji nadvladava pravu kupnju. Mudri čekaju u prikrajku. Prodaja gleda je li kupnja možda čeka da lažno proda. Do 38 kn nema niti jedne dionice na prodaji! To sigurno nešto znači!

Jucer je bio prvi dan trgovanja bez dividende.

"...a nije isključeno ni da država počne oporezivati držanje kućnih ljubimaca..."

Jutros je iskazan i realiziran zahtjev za kupnju 10.000 komada RIVP, malo prije za 25.000 komada. Kupuju li to i dalje fondovi ili se sad i trezor opet aktivirao?

Ignore: KressoM, delux

zdravo svima
može neko napisati kolko je dionica ispod 40 KN?fala

...from Doboj!

zdravo svima
može neko napisati kolko je dionica ispod 40 KN?fala

cca 19.000 dionica

a na 38+ kn je cca 16.000 dionica

Valamar Riviera proglašen najboljm poslodavcem u turizmu

Konkurentnošću plaća, sustavom motivacije i nagrađivanja te prilikama za razvoj karijere i brigom o zdravlju zaposlenika, Valamar Riviera opravdava status top poslodavca u turizmu.
bravo za nas

Sun Tzu – [b]Umijeće Ratovanja[/b] & George S. Clason - [b]Najbogatiji čovjek u Babilonu[/b] vrijedi pročitati

Jutros je iskazan i realiziran zahtjev za kupnju 10.000 komada RIVP, malo prije za 25.000 komada. Kupuju li to i dalje fondovi ili se sad i trezor opet aktivirao?

Jučer je 25.000 komada išlo po 37,90 kn. Danas ista količina po 38,50 kn.

@kornat
Danas ili idući tjedan ne igra ulogu jer ovo ispod 40 kn fond će pobrati u sekundi jednim klikom jer oni često kupuju u komadu po 10.000 ili 25.000 dionica tako da je ovih 20.000 komada do 40 kn za njih beznačajna količina.

New Report

Close