Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
RIVP | 5,25 | 77.060 | 14,678 | 5,24 | 5,26 | 1,15% |
Ovdje je rast evidentan ali ne nagli rast i uz pojedinu korekciju i uz velike promete.Sjetite se korfa i pocetak rivp.
Da, polako dižu cijenu tako da nema puno prostora za trejd. Dionice iz dana u dan prelaze u čvrste ruke, a sezona je pred vratima. Gdje ćeš bolje!
Tko daje te projekcije ciljane cijene, Intercapital, ZABA, FIMA?
Razmišljam da investiram u ovu dionicu, pa me zanima!
Erste 40
IC 41,6
Trezor prestao kupovati? Dugo nema obavijesti.
Smiju kupovati do EV/EBITDA 11. To ćemo uskoro dostići. No nema ni potrebe, opravdano su skupljali niže i iskoristili povoljnu priliku. Kretanje cijene zadnjih dana opravdava moj jači dokup po 33,50, cijeni koju je platio i CFO.
Kako sad to, turista više nego lani a investitori očekuju lošiju sezonu? Valamar dobro puni, pogotovo u objektima s više zvjezdica. Kako sad to, pa investitori su očekivali lošije punjenje? Ili je možda ipak pad cijene rezultat sumanute prodaje koja nema veze sa fundamentima? Moj tip je taj razlog.
https://www.index.hr/vijesti/clanak/za-uskrs-se-ocekuju-prvi-veliki-dolazak-turista-i-guzve/2079552.aspx
Kako sad to, turista više nego lani a investitori očekuju lošiju sezonu? Valamar dobro puni, pogotovo u objektima s više zvjezdica. Kako sad to, pa investitori su očekivali lošije punjenje? Ili je možda ipak pad cijene rezultat sumanute prodaje koja nema veze sa fundamentima? Moj tip je taj razlog.
https://www.index.hr/vijesti/clanak/za-uskrs-se-ocekuju-prvi-veliki-dolazak-turista-i-guzve/2079552.aspx
Sezona ce biti losija,po meni definitivno,prema finacijskim rezultatima,odnosno profit ce biti manji.Ocito je to i iz revizija vecih analiticara ,odnosno velikog pada ciljane vrijednosti ove dionice sa oko 48 kuna na 40 kuna.Dakako ,ja mislim da je i tih 40 kuna debelo precjenjeno.
Ja vjerujem da kada se pojavi veca kupnja ,da ce se netko od “vecih istresti po kupnji”!
ne samo da su glavni direktori kupili dosta po 33.i 34 kn, nego.je kompanija kupovala relativno puno i vlastite.dionice.po tim.cijenama. izgleda.iz sadašnje perpektive da su to bile iznimno dobre osobne i poslovne odluke
Treba razdvojiti sektor od firme.
A sezona ce biti bolja od prosle sigurno.
Samo ce rast biti sporiji.
Prihodi 2022.g. idu preko 2,55 milijardi kuna, a 2025. godine prelaze 3 i idu na 3,03 milijarde kn. EBITDA praktično vrlo bitan pokazatelj po godinama od 2019. do 2025. 770 milijuna, 847, 916, 975, milijardu i 28, 1.075 i 2025. godine analitičari očekuju 1 milijardu i 120 milijuna. To iznosi 8,90 kn ebitda dobiti po dionici. Podatci su ovo na p isani u analizi investicijskih stručnjaka Intercapitala. Osobno očekujem smanjenje pdv za turizam na nižu stopu. Vec i 1% sa 25 na 25% Valamar ce osjetiti. Uvođenje CRO kartica moglo bi popuniti dio van sezone. Odličan start 2019. i vremenske prilike za Uskrs su najbolje moguće što će se osjetiti u blagajni. Ovih nekoliko dana bez trgovanja na burzi i više vremena za razmišljanje odlično treba iskoristiti.
… greška gore ne sa 25 na 25…nego smanjenje opće stope sa 25% na 24% ( obećanje vlade, da nije bilo uljanika vec bi se dogodilo)
Christiano Ronaldo je u Dubrovniku. Odlična vijest i reklama za dubrovački i hrvatski turizma. Nema sumnje da je Luka Modrić i uspjeh nogometaša u Rusiji donio puno novaca preko turista u Hrvatsku.
Ronaldo sletio sinoć u 22:30 sati u dubrovačku zračnu luku privatnim zrakoplovom.
U Valamaru vjerujem da nije smješten jer je tamo prejeftin smještaj za njega
ali reklama je takve vrijednosti da ju je teško točno izračunati, ali vrijedi puno i u
pravo je vrijeme.