Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
RIVP | 5,25 | 58.633 | 11,158 | 5,24 | 5,26 | 0,00% |
I dalje mislim da ce dionica ove godine na 30 kuna ili nize!Mozda se varam ,ali neka ostane zapisano!
Ove godine će te se žestoko prevariti. Samo dvije riječi: porezna olakšica (neka ostane zapisano 😉 )
[/quote]
Sve je moguce,iako ja ne vjerujem u to.Godina je pred nama pa cemo saznati.
Ako se moj “target” ne ostvari,necu jednostavno kupiti ovu dionicu pa nema stete.
Ja se drzim onog pravila “i dobra dionica ako je skupo placena je losa investicija”.
Pad rivp nema blage veze sa porezima ili sa poslovanjem. Pad ima veze sa izlaskom fondova i ulaskom drugih fondova.
Bisakovi, meni samo nije jasno, sto radite na rivp forumu, kad i u slucaju pada ne namjeravate u soping. Ostavite se ove dionice pa taman i otisla na 5 kuna. Mi cemo pogubiti svoje novce, a ne vase. Mislim cemu to, stalno drukanje na pad…
Ja sam samo u zadnjim postovima vrlo pristojno odgovorio na pitanja upucena meni od kolega @Barikb i @Takamina.Nije na Vama da odlucujete kada cu ja u “soping” kao ni o tome tko ima pravo pisati na kojoj temi,a tko ne.Vama se nisam uopce obracao,ali kada me ovako ruzno prozivate,pokusat cu vam nesto objasniti o trzistu dionica.Potpuno je nebitno i bez ikakvog utjecaja na cijenu dionice sa ovakvom velikom trzisnom kapitalizacijom ,
pisanje po raznim forumima.Zar Vi doista mislite da veliki investitori ili Trezor uopce citaju forume?
Vama nitko ne uskracuje pravo da pisete o ovoj i bilo kojoj drugoj temi na forumu pa nemojte ni vi, pokusavati i uskracivati to drugima.
Bisakovi vidim da odveć osobno shvaćate. Kolega samo traži argumente. Moji su FI, analize investicijskih kuća, upravljanje, politika dividende, transparentnost vlasnika, 7 godina zaredom najbolja dionica i menadžment, te financijsko upravljanje i upravljanje dugom i uvjeti zaduživanja u odnosu na maržu. Nekretnine i pozicije su posebna priča, sjajna u dugom roku. Obično se čovjek u nedostatku argumenata ljuti i imate potpuno pravo ljutiti se. Vaš najjači argument je dug kompanije. I za mene je to argument ali pozitivan radi uvjeta duga i njegovog plasmana. Uslijed sloma Agrokora dogodila se zbrka na burzi i propast ulaganja to je dovelo do pada cijene sa 48 na 32 kn i sada je cijena oko 35 i to je sva priča. Vi smatrate da ce dionica duboko ispod 30 kn i ljudima nije jasno od kuda vam to kad je poslovanje danas BOLJE za 15% nego na 48.60 kn. Radujem se burzovnim tjednima ispred nas.
Bisakovi vidim da odveć osobno shvaćate. Kolega samo traži argumente. Moji su FI, analize investicijskih kuća, upravljanje, politika dividende, transparentnost vlasnika, 7 godina zaredom najbolja dionica i menadžment, te financijsko upravljanje i upravljanje dugom i uvjeti zaduživanja u odnosu na maržu. Nekretnine i pozicije su posebna priča, sjajna u dugom roku. Obično se čovjek u nedostatku argumenata ljuti i imate potpuno pravo ljutiti se. Vaš najjači argument je dug kompanije. I za mene je to argument ali pozitivan radi uvjeta duga i njegovog plasmana. Uslijed sloma Agrokora dogodila se zbrka na burzi i propast ulaganja to je dovelo do pada cijene sa 48 na 32 kn i sada je cijena oko 35 i to je sva priča. Vi smatrate da ce dionica duboko ispod 30 kn i ljudima nije jasno od kuda vam to kad je poslovanje danas BOLJE za 15% nego na 48.60 kn. Radujem se burzovnim tjednima ispred nas.
Osnovno pravili Warren Buffeta (i mnogih drugih) pri ulaganju u dionice je “nikada ne kupujte dionice koje se reklamiraju kao dobre i koje podrzavaju i predlazu kupnju veci analiticari”!Neke od firmi koje su proglasavanje najboljim od pocetka rada burze ovdje po raznim ceremonijama i u medijima su bankrotirale.
No ,jos jednom,ne smatram da ovo nije dobra firma koja nema buducnost.Radi se samo o cijeni.
Vrlo sam skroman ulagač i volim sigurnost. ako vi tražite kompanije na kojima cete ulagati po receptu buffeta i zaraditi 50 70 ili 100 puta od ulaganja onda je zbilja neobjašnjivo da pratite ZSE. Valamar sigurno nece porasti pedeset puta, ali rasti i dividendu isplacivati kontinirano to bi trebao. Što se cijene tiče i ja bih novi mercedes s klase za 15.000 eura, ali problem je što je vama skupo i 20.000 eura za s klasu. Što je sa dugom Valamara, recite koju o njemu, koliko ih košta i u što se ulaže. Ne ulažem po reklami nego gledam izvješca primarno, a Valamar mi se vec dokazao kao odlično ulaganje. Što mislite zašto je cijena u porastu ?
I ja smatram da se stvorio disparitet izmedju sadasnje cijene i performansi firme. Prvenstveno radi izlaska jednog ili vise jacih dionicara, svaki iz svojih razloga, da ne razglabamo bez veze sad o tome.
Doprinijele su i skepse oko turisticke sezone sto je takodjer utjecalo na cijenu.
Ali ovdje vecina grijesi na nacin da ne razlikuje zito od kukolja. Apartmanizacija je pogubna i rusi cijelu RH kao destinaciju te smanjuje cijenu apartmana. Ne vidim zasto bi to utjecalo na rezultatate Valamara. Value for money prolazi i kad je generalno grbavo.
Nemam Rivp. Zasad.
sudeći po gledalici ipak je vrijeme za uspon. nitko više ne rasipa pošto poto, a kupci čekaju da netko prvi raspali po kupnji. možda netko proda nešto po ovim cijenama da si kupi kruh mlijeko ili plati registraciju za auto. volumeni vrlo mali
Bio sam neki dan u Valamar Clubu na Babinom kuku. Samo tri zvijezdice, ali pun ko šibica, što klinaca na ekskurzijama, što penzića, a cijene paprene da boli glava. Zamislite tek špicu sezone i njihove luksuznije hotele poput Lacrome ili Presidenta. Keš mašina!
cijene su ok. pogledajte maistru: novi park hotel, mulini i lone
@bwana
Bio sam ja u ožujku prije tri godine kada je bio onak Mercedesov događaj. Valamar Club je već tada ugodno popunjen, Lacroma i Argosy ako uspiju kakav događaj prodati također. jedino bi Tirenu trebalo sravniti i napraviti nešto sa 4 zvjezdice…
stavio san nalog malo niže da zaokružim na 000 komada ali ništa. možda ipak bude do kraja dana. jer rasta nema