Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
RIVP | 5,21 | 247.181 | 47,426 | 5,20 | 5,22 | 0,00% |
Ovaj majstor na kraju sa 17000 kom je bio spreman prodat sve do 32,50. A onda se brzo pojavila kupnja na 33,50 i 33,70. I još nešto prodaje.
Ako je vjerovati ovom članku (lista je na kraju članka), niti jedan Valamarov objekt nije među 10 najskupljih na Jadranu … nekako sam se nadao da je ipak Izabela ili President, ali nije ….
https://novac.jutarnji.hr/novcanik/najveca-ovogodisnja-investicija-cini-perjanicu-raskosnih-hotela-u-uvali-luksuza/8677331/
Valamar treba imati visoku kvalitetu svojih hotela ali ne trebaju mu takvi top hoteli ako ce imati samo 1 ili 2 jer to vuce posebnu organizaciju i troskove za sobom. Pa vidite da je i Adris svoje najluksuznije hotele grupirao u 1 uvalu jer ce tako moci ostvariti odredjenu sinergiju, nize troskove itd.
https://www.turizmoteka.hr/destinacije/rekordna-predsezona-u-dubrovniku/
Veljko Ostojić izjavio sinoć da najveća turistička kompanija ( a to je Valamar )
70% hrane nabavlja na domaćem tržištu hrane. Lijepo i sigurno isplativo obzirom
na brojke odnosno količine.
Bliži se dividenda, a bliži se i Uskrs. Predsezona u Dubrovniku rekordna zbog
izravnih zimskih avio veza iz Njemačke, Turske, Španjolske, Poljske i Italije.
Svoj aranžman za ne tako male novce nisam uspio otkazati, pa rezervirati jeftinije
jer Valamar nije spuštao cijene iako bih rado prošao jeftinije.
Danas bih platio oko 20% više (ne računajući vaučer od 100 eura koji su “poklanjali” ).
Barik, ni ja nisam uspio ubosti jeftinije za svojih tjedan dana u mobilnoj kučici na Rabu i to ne na vrhuncu sezone nego kraj šestoga, sada ima samo skupljih. Očito nije baš tolika katastroa sa bookingom kako su najavljivali. Moguće da njemački turoperateri imaju svojih problema pa dižu paniku, a Valamar dobrim djelom ide direktnom prodajom.
dobio sam na mail analizu naše najveće investicijske kuće InterCapital uz target price @41,60 kn
cija je bila proslogodisnja analiza, njihova ili fimina, s targetom 48kn?
@milac
Imate na zadnjoj strani povijest dionice i povijest njihovih progonoza. I oni i FIMA su čini mi se ciljali iznad 45 prošle godine.
Bas lijepo, firma radi sve bolje a prognozirana cijena InterCapitala ide dolje. Ciljana cijena prosle godine 45 ili 48 kn, ove godine 41,6kn.
Ovo sa decimalom valjda zele pokazati kako su vrsni procjenitelji