RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 24.11.2024. u 12:59
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
RIVP
5,24
87.611
16,719
5,20
5,24
-0,76%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

50% dnevnog prometa tih dana je Valamarovo.

Da nema Trezora,vec bi bili na 25 kuna!
[/quote]

pa je bolje da kompanija ovako prži novce ? ako je jedini motiv isplata osobnog bonusa povezanog s cijenom dionice, bolje da to ne rade novcem kompanije.
[/quote]
Ma , nije bolje,naravno! I po meni je to lose za drustvo u cjelini.Dizu s jedne strane kredite ,a s druge strane cash koriste za kupnju vlastitih dionica!

[/quote]

Dizu s jedne strane kredite ,a s druge strane cash koriste za kupnju vlastitih dionica!
[/quote]

To ti se zove kupnja na margin.
Kupuju dok su jeftine, a kad budu skupe, budu prodali i zatvorili kredit 😉

[/quote]

Bi li onda kupovao ili bi cekao po 15?

"...a nije isključeno ni da država počne oporezivati držanje kućnih ljubimaca..."

[/quote]

Bi li onda kupovao ili bi cekao po 15?
[/quote]
Radije bih kupio po 15 nego po 25 da kupujem,naravno.
Moja strategije nije da kupujem skupo da bih kasnije prodao jeftinije ili da se pretvorim u dugorocnog investitora na “neograniceno vrijeme” i da se nadam da “ce sve biti dobro”!
Ovdje nas neki uvjeravaju kako su kupnje po 42-46 kuna bile dobra odluka.

da se malo podsjetimo dok se čeka izvješće

https://novac.jutarnji.hr/makro-mikro/investicijski-ciklus-promijenio-valamarov-poslovni-model-ali-i-cijelu-kompaniju-iznutra/8142434/
Poslovni pokazatelji, doduše, govore da u kompaniji mogu biti komotni. Još nisu prezaduženi, nisu blizu zone opreza, a ohrabruje i ishod sezone. Turska kao konkurentska destinacija, između ostalog, pogonjena devalvacijom i dampinškim cijenama, na velika se vrata vratila na tržište. Na hrvatski turizam to se odrazilo manjim brojem noćenja, a vjerojatno i lošijim financijskim rezultatom. Valamar bilježi najbolji financijski rezultat ikada. U kompaniji kažu da će ovogodišnji rezultati nastaviti rasti dvoznamenkastim stopama te će ostvariti gotovo dvije milijarde kuna prihoda i operativnu dobit od oko 700 milijuna kuna.
– To nam smanjuje rizik ako se dogodi jedna ili više lošijih sezona i godina i daje nam vremena za dovoljnu akumulaciju prije nego što kredite počnemo otplaćivati. Kad bi nam se dogodili problemi kakve je imala mediteranska konkurencija prošlih godina, ne bi nam puno pomoglo ni da uopće nemamo duga. Ipak, ne treba ići do maksimalnih limita u zaduživanju – smatra Rnjak. U krajnjem slučaju, zaključuje, uzeti predah i malo usporiti investicijski ciklus nije zakonom zabranjeno. I izvan kompanije može se čuti slično.

– Ne volim ništa što brzo raste. Valamar brzo raste, ide preširoko, velika je koncentracija ležajeva, što je štetno za destinacije i turizam. Pitanje je što će se dogoditi ako turizam lošije krene. Imali smo dvije najbolje godine u povijesti, ali već ova pokazuje otrežnjenje. Investicije bazirane na privremenim rezultatima nisu zdrave. Ako nema profita iz kojeg bi se sve to vraćalo, onda je to problem. Valamarova poslovna logika nije definirana – govori još jedan dobar poznavatelj tržišta.

da se malo podsjetimo dok se čeka izvješće

https://novac.jutarnji.hr/makro-mikro/investicijski-ciklus-promijenio-valamarov-poslovni-model-ali-i-cijelu-kompaniju-iznutra/8142434/
….

– Ne volim ništa što brzo raste. Valamar brzo raste, ide preširoko, velika je koncentracija ležajeva, što je štetno za destinacije i turizam. Pitanje je što će se dogoditi ako turizam lošije krene. Imali smo dvije najbolje godine u povijesti, ali već ova pokazuje otrežnjenje. Investicije bazirane na privremenim rezultatima nisu zdrave. Ako nema profita iz kojeg bi se sve to vraćalo, onda je to problem. Valamarova poslovna logika nije definirana – govori još jedan dobar poznavatelj tržišta.

ovaj je realna opasnost… i zabrinjavajuća

na ignore: retard "nabiduasku", plankovic, tizian, pific, barbosa....

Ma ne brinite se, bit ce sve ok, opasnost je tek hipotetska. Vec je dosadasnji booking za ovu godinu rekordan. Toliko o navodnom otrijeznjenju.
Cini mi se da je nas najveci i zapravo jedini stvarni problem kompleks manje vrijednosti i mentalitet nepopravljivog pesimizma i defetizma, a ne ono sto se u clanku pise. Bitno je da kupci Valamarovih usluga nisu domaci gosti, pa stoga nema opasnosti po Valamarov prihod i buducnost.

A i konkurencija prati Valamar u stopu: https://novac.jutarnji.hr/makro-mikro/u-golf-teren-ulaze-se-100-milijuna-eura-siri-se-pista-kako-bi-mogli-sletiti-i-boeinzi/8325287/ . Jesu li svi prolupali u tur. sektoru, pa ulazu ili?

Bariq prijatelju, će da se odroni…ovog puta kad bude novi low prva znamenka će se promijenit iz 3 u 2..

No pain no Game

Nakon vanjskog cjelomjesečnog rasta od 15 tak %, ovo g….(kako bi rekao g Mustapić)od burze se ne mrdne i ti veliš da sam i dalje u krivu…daj i meni te očale. Bariq moj klizimo a orkestar i dalje svira..čaga se…šmrče bijelo..

No pain no Game

Nema puno ljudi u dionicama, a po ovim cijenama nema ni onih koji bi ušli…može nešto trezor namrdat ili da fondovi odluče sve napucat pa da eventualno dio love fiz.osoba prelije u dionice. Daj ti meni bariq reci tko će dići Valamar? Trezor?Fondovi? Popularno zvani “stranci”? Bmw Mustapić iz Minkena? Franjo iz Dublina?Ili ti i ja?

No pain no Game

Nema puno ljudi u dionicama, a po ovim cijenama nema ni onih koji bi ušli…može nešto trezor namrdat ili da fondovi odluče sve napucat pa da eventualno dio love fiz.osoba prelije u dionice. Daj ti meni bariq reci tko će dići Valamar? Trezor?Fondovi? Popularno zvani "stranci"? Bmw Mustapić iz Minkena? Franjo iz Dublina?Ili ti i ja?

Dicemo ih mi (popularno zvani stranci) kada padnu na 15 kuna.Ne brinite ,na 15 kuna i ja sam “unutra”,a vjerujem da bi se i Vi mogli pridruziti, makar vjerujem da recesija nije daleko.Kod nasih susjeda Talijana recesija je vec dosla!E ,sada,ako su i oni turisticki gosti na nasem dijelu Jadrana,nije dobro!Ljudi kada je recesija,ne razmisljaju o turizmu!

New Report

Close