RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 25.11.2024. u 15:08
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
RIVP
5,25
77.060
14,678
5,24
5,26
1,15%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

@Juka
.. Kolega klaster ima ''nos''..
Barikb, samo pjesma?! A gdje je izvješće kakve će bit boje pločice na Rabu u Carolini??
Ohrabri nas..povedi..

Samo izvrcete teze. I nije cak bitno jesu li to bile vase dionice, nego cinjenica da ste pojavu na koju sam ukazao trebali primjetiti vi ili netko drugi tko stalno druka na pad. Jer tako biste dobili na vjerodostojnosti. Ako uopce zelite ostaviti dojam objektivnosti. Ovako, iz aviona vidljiva krajnja namjera pisanja ovdje – drukanje, drukanje i samo drukanje na pad. Umjesto vas mogao sam citirati neke druge koji ovdje ostavljaju dojam drukera na pad, da ne mislite da posebno vas izdvajam.

Da li njihov bonus od tih 2% za trzisnu kapitalizaciju znaci da ako je cijena npr. bubam bez veze na kraju 2018 godine 35kn * broj dionica = 4,2 milijarde kn, a cijena na kraju godine 40kn * broj dionica = 4,8 Mkn da je bonus u dionicama 12 mil kn ili 300.000 dionica svakom? Prema tome bi na godisnji rast od 15%, oni dobili bonus 0.25% firme ? Hmmmm, ili nesto krivo racunam ili sam presiromasan da bi mogao razmisljati o takvim iznosima.

Ja sam to shvatio da je tih 2% (u tvom hipotetskom slučaju 12 mil. kn) ukupan bonus za upravu i top mgmt, a ne svakom 2%

@ klaster
Nisam siguran da sam Vas shvatio, no Vaša razmišljanja su na razini teškog početnika pa Vam za Vaše dobro pokušavam objasniti da Vam kut gledanja ili naočale nisu dobre. Potpuno mi je u redu da se slažemo oko toga da se ne slažemo…no dugo sam ovdje i pogled unazad na sve sto sam prošao i kako sam iz svega toga izašao mi daje za pravo da vjerujem u to sto pisem..
Ne bi me tu ovih dana toliko čitali da me nije bolest privremeno onesposobila od uobičajenog posla..pa mi je s te strane tesko zamisliti da neko ciljano čeka kraj trgovanja da nesto srusi ili digne sa 100 dionica..

No pain no Game

@ klaster
Nisam siguran da sam Vas shvatio, no Vaša razmišljanja su na razini teškog početnika pa Vam za Vaše dobro pokušavam objasniti da Vam kut gledanja ili naočale nisu dobre. Potpuno mi je u redu da se slažemo oko toga da se ne slažemo…no dugo sam ovdje i pogled unazad na sve sto sam prošao i kako sam iz svega toga izašao mi daje za pravo da vjerujem u to sto pisem..
Ne bi me tu ovih dana toliko čitali da me nije bolest privremeno onesposobila od uobičajenog posla..pa mi je s te strane tesko zamisliti da neko ciljano čeka kraj trgovanja da nesto srusi ili digne sa 100 dionica..

Hrabar je vas zakljucak da sam teski pocetnik. Vrlo hrabar. A hrabro je i kada netko za sebe ustvrdi da je dugo na burzi, pun “iskustva”, pa da mu to, eto, daje za pravo da vjeruje da je u pravu. Pa tako “skromno” i “prorocki” najavljuje, ni manje ni vise, nego tsunamije. Pri cemu dezavuira javno objavljena suprotna misljenja malo vidjenijih analiticara i investitora (NB, IB, Brkljaca, Sonje i dr.). Mene ne smeta drukcije misljenje. Ali mi se svidja nakana trazenja objektivnosti i to kroz argumente, a ne po principu “mora to dolje” ili “mora to gore”. Pitajte se jeste li, kao “iskusni znalac”, ponudili ijedan argument? To bih volio procitati i to bi onda, kako vi kazete, bilo za moje i svacije dobro.

@klaster
Morate čitati sa razumijevanjem, nisam rekao ad hominem da ste Vi početnik, to ne mogu znati, nego da su Vaša razmišljanja početnička.
Ne utvaram si da sam Houdini.. Imate moj epitaf s argumentima unazad par stranica, oni nisu suhi brojevi, već psihologija burze..Pozdrav.

No pain no Game

@rambo5
Nisu ameri gotovi s rasprodajom ovdje, to tek slijedi.

Ignore: KressoM, delux

Koliko oni imaju još 3-4 mil. komada? To je oko milijardu kuna. I vi stvarno mislite da će to ići prodavati na tržištu s 10 mil.Kn. prosječnog dnevnog prometa? Ako će i izlaziti odavde, to će biti preko blok transakcija ili cijena ide na 20 Kn ili niže, a nisam siguran da je to ikom ovdje u interesu (osim nas malih ribica koje bi tada prodavale valjda kuće i stanove za dokup po tim cijenama – never gonna happen…)

Koliko oni imaju još 3-4 mil. komada? To je oko milijardu kuna. I vi stvarno mislite da će to ići prodavati na tržištu s 10 mil.Kn. prosječnog dnevnog prometa?

Normalno da neće prodavati malo po malo na burzi, ali neće sve to prodati niti u bloku po ovim cijenama nego će očito morati dati diskont, ja tipujem na 30 kn, možda i niže.

Ignore: KressoM, delux

@rambo5
Nisu ameri gotovi s rasprodajom ovdje, to tek slijedi.

Investitor Igor Bilbija, dugogodišnji dioničar Valamara, pojašnjava kako dva skrbnička računa u PBZ-u i jedan u Zabi smanjuju pozicije na tržištima regije, a u Valamaru su imali ukupno približno 4,2 i 4,3 milijuna dionica. “Tijekom posljednjih 10-ak dana prodali su približno milijun dionica i smatram da su postigli privremeni cilj dezinvestiranja. Po mom sudu, njima nije od primarnog značaja donositi strateške investicijske odluke isključivo gledajući operativno poslovanje kompanije. Valamar je danas bolja i uspješnija kompanija nego prije godinu dana, a bitno bolja nego prije dvije godine. Kompanija raste po svim osnovama i poboljšava rezultate, pa odluka tih dioničara nije vezana s operativnim poslovanjem”, ocjenjuje Bilbija.

Američkom rasprodajom Valamar postao dobra prilika

Koliko oni imaju još 3-4 mil. komada? To je oko milijardu kuna. I vi stvarno mislite da će to ići prodavati na tržištu s 10 mil.Kn. prosječnog dnevnog prometa? Ako će i izlaziti odavde, to će biti preko blok transakcija ili cijena ide na 20 Kn ili niže, a nisam siguran da je to ikom ovdje u interesu (osim nas malih ribica koje bi tada prodavale valjda kuće i stanove za dokup po tim cijenama – never gonna happen…)

to je oko 100 milja kuna, a ne 1 milijarda

to je oko 100 milja kuna, a ne 1 milijarda
[/quote]

Hvala kolega, nenamjerna pogreška…

Jeste probali prodati dionicu? Bio sam 10 god zaljublen u zse. Na kraju teskom mukom prodao i sada mi nije zao. Novac ulozen u biznis raste brze od prinosa na zse. Neki spominju prodaju kuca i stanova i ulazak na zse. Ljudi moji ulazite 100-200 tisuca kuna. Za vise od toga pokrenite vlastiti posao

New Report

Close