Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
RIVP | 5,22 | 2.532 | 485 | 5,22 | 5,24 | -0,38% |
225 tisuća dionica je stvarno velika količina, sati i pol prije kraja dana.
ispada da su ovi "američki" računi srušili cijenu međusobnim prebacivanjem. a to su mogli jer jer ZSE relativno nelikvidna iako je RIVP jedna od najlikvidnijih dionica na ZSE
kakvim “međusobnim” prebacivanjem ?
@Barikb
Promet je trenutno 394.753 dionica
bio je dva bloka od 100.000 i 70.000 komada
Možda iza svega stoje Austrijanci, koji ruše cijenu kako bi onda dali ponudu za otkup na temelju prosijeka zadnjeg kvartala i tako se jefitnije domogli većeg paketa, pa onda cijena ide gore uz npr. revalorizaciju nekretnina?
Ako ćemo gledati dugoročni mjesečni trend onda još od početka 9/2017 godine dionica konstantno pada, što je period od 1 godine, 3 mjeseca, 1 tjedna i 2 dana (465 dana). Stoga ako svi vjerujemo da je RIVP kvalitetna dionica i da je netko namjerno ruši da bi je kupio jeftino, onda mi se čini da se ovdje ne radi o “igračima na kratke staze”, nego bi se moglo raditi o “velikim igračima sa vrlo dugim vremenskim horizontom promatranja”.
U suprotnom dionicu pogrešno vrednujemo, a ona po zakonima ponude i potražnje logično pada.
Capelli: Vlada će 2020. smanjiti PDV na ugostiteljske usluge
Ne znam jel’ vam palo na pamet da je sve ovo prodano netko i kupio…i da je kupc/u/ima prihvatljiva još od 44,00 kune…
Mene je iskustvo naučilo da najčešće dio prodavatelja, koji podlegne stihiji, puši…
Pozdrav svima koji znaju što rade… 🙂
Ne znam jel' vam palo na pamet da je sve ovo prodano netko i kupio…i da je kupc/u/ima prihvatljiva još od 44,00 kune…
Mene je iskustvo naučilo da najčešće dio prodavatelja, koji podlegne stihiji, puši…
meni je palo na pamet da nije isto kupiti po 44 i 32, nadam se da se neću uvjeriti da nije isto kupiti na 32 i 24, zimski turizam u Austriji će se tek razvijati, jer je to zanimljivo tržište većinskim vlasnicima
Ne znam jel' vam palo na pamet da je sve ovo prodano netko i kupio…i da je kupc/u/ima prihvatljiva još od 44,00 kune…
A tko sada to sve kupuje od amer. fondova? Trezor ne.
Capelli: Vlada će 2020. smanjiti PDV na ugostiteljske usluge
ministar financija pak kaže da će se to tek vidjeti.