RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 22.11.2024. u 05:09
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
RIVP
5,26
31.473
5,986
5,24
5,26
-0,38%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

A od čega će vam isplatiti dividendu kad rasipaju lovu na branjenje cijene? Podijelit će vam umjesto dividende te dionice kupljene po 34 kad tržišna bude 20? Ne bi li bilo bolje i zbog ulagača i zbog dionice da su umjesto toga podijelili veću dividendu pa bi se i cijena bitno brže oporavila?

Ne znam, meni paše. Danas lijep dokup, a ako nastavi tako bit će mi još jeftiniji.

Dokup “padajucih nozeva” uvijek zavrsava isto.Sa jos vecim gubicima.
Procitajte malo ili “proguglajte” sto znaci “ici protiv trzista”!
Ne mozete se “boriti protiv trenda”.To mogu mozda samo najveci,ali niti oni ne zele skupo,kada mogu jeftinije.
Bolje je pustiti da cijena “sama nade uporiste” i uci pri promjeni trenda!

Da su umjesto kupnje dionica tu lovu dali u dividendu, to bi na očito izglednoj cijeni od 25 kuna bilo jako puno postotaka, i bilo bi jako lijepo za vidjeti za potencijalne nove ulagače (ja) koji će se tada uključili u kupnju.
Ovako ispada da Uprava ne zna što radi, a bogme niti pojedini njeni članovi koji su za svoju lovu kupovali pred koji tjedan.
A i da nisu kao uprava u komunikaciji sa velikim vlasnicima dionica. Možda bi im ameri i rekli koliko misle prodati, pa da se dogovore.
Ovako je rasprodajno ludilo zahvatilo i male ulagače koji će ju dodatno srušiti i više neg je trebalo.

Tako je, odmah čišćenje do 55..

No pain no Game

da prekršim svoje da ne komentiram di nisam dioničar iako razmatram pa…
ovdje se milioni čupaju van kao da nema sutra?
dojma sam da je cijeli market na rasprodaji radi ove “bolje prilike”.
ne proturječim ali za sada ne ulazim jer kao da još dosta miliona treba “spasiti” a tu bi bio i ključ odgovora di je dno što sve nas kopka.
možda griješim,nebi bilo…

p.s.
oduvijek sam bio slab na turizam pa moram pratit 🙂
sretno novim i starim dioničarima da naplate strpljivost.
nije ovo ni prva ni zadnja dionica sa ovakvim scenarijem
vrijeme će presuditi tko je…

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

Ok. Neka mi netko objasni kojeg smisla ima držati 100 milijuna kuna u vlastitim dionicama, i to kad na 30.09. imaš ukupne konsolidirane obveze od preko 2,6 milijardi kuna.

2,6 mlrd obaveza = 2,3 dugoročnih + 0,3 kratkoročnih obaveza.
Obaveze imaju svoj plan otplate (kalendar), kraj je tekuće poslovne godine i očito su sve obaveze za ovu godinu podmirene. Firma je likvidna, imaju love na računima (poslovni prihodi od turizma) i sada kad je zatišje u turizmu pokušavaju povećati i finacijske prihode (što je logično), odnosno zaraditi na kupnji vlastitih dionica za koje znaju da su podcjenjene.
Meni se ovaj scenarij čini vrlo vjerovatnim 🙂

Tko zna hoće li danas na zatvaranju osvanuti jedan veliki paket na prodaji, npr. na 32 ili 31,50 kn?

Ignore: KressoM, delux

Ok. Neka mi netko objasni kojeg smisla ima držati 100 milijuna kuna u vlastitim dionicama, i to kad na 30.09. imaš ukupne konsolidirane obveze od preko 2,6 milijardi kuna.

2,6 mlrd obaveza = 2,3 dugoročnih + 0,3 kratkoročnih obaveza.
Obaveze imaju svoj plan otplate (kalendar), kraj je tekuće poslovne godine i očito su sve obaveze za ovu godinu podmirene. Firma je likvidna, imaju love na računima (poslovni prihodi od turizma) i sada kad je zatišje u turizmu pokušavaju povećati i finacijske prihode (što je logično), odnosno zaraditi na kupnji vlastitih dionica za koje znaju da su podcjenjene.
Meni se ovaj scenarij čini vrlo vjerovatnim 🙂
[/quote]
Zato se i prodaje kao da nema sutra jer je trenutno sve OK pa možeš prodati. A kupovat će se kad svima bude očigledno da to i nije baš tako Ok kako se čini. Do proljeća 2019 i po 25. Samo što tada ni na toj cijeni neće biti bida kao sada. To dobro znaju ovi što prodaju pa pomalo i žure sa kipanjem.

Crni Vrag je došel i ušuljal se je u valamar jer njemu ni po zimi nije hladno i izgleda da bu tu ostal do proljeća.
Ovo je izgleda bila optimistična prognoza da će doći vrag po svoje tek za par godina jer kako je krenulo na ZSE Vrag je već stigel u vidu sv.Nikole.https://www.jutarnji.hr/globus/Globus-politika/nije-dobro-hrvatska-moze-jos-2-3-godine-ovako-a-onda-tko-se-spasi-spasi-se-pesimisticna-prognoza-hrvatskog-ekonomskog-realista-za-novi-globus/7949218/

jer teško će se ovo sada moći zaustaviti na valamaru a odlična je firma a i adris je pao sa 500/600 kn i teško se brani.
Dali ove promjene koje se događaju za mirovince imaju kakvu konotaciju sa prizvukom da će početi jače kupovati naše Blue chip dionice

Da su umjesto kupnje dionica tu lovu dali u dividendu, to bi na očito izglednoj cijeni od 25 kuna bilo jako puno postotaka, i bilo bi jako lijepo za vidjeti za potencijalne nove ulagače (ja) koji će se tada uključili u kupnju.
Ovako ispada da Uprava ne zna što radi, a bogme niti pojedini njeni članovi koji su za svoju lovu kupovali pred koji tjedan.
A i da nisu kao uprava u komunikaciji sa velikim vlasnicima dionica. Možda bi im ameri i rekli koliko misle prodati, pa da se dogovore.
Ovako je rasprodajno ludilo zahvatilo i male ulagače koji će ju dodatno srušiti i više neg je trebalo.

Ljudi pa jel vi gledate knjigu dionicara? ameri prodaju zanemarive kolicine …jedan americki fond cak i kupuje

Igor9, 06.12.2018. u 21:34

Ljudi pa jel vi gledate knjigu dionicara? ameri prodaju zanemarive kolicine …jedan americki fond cak i kupuje

Ne znam u koju knjigu ti gledas, al 10 milja kn nije bas zanemariva kolicina

bartol78, 06.12.2018. u 22:30

Ne znam u koju knjigu ti gledas, al 10 milja kn nije bas zanemariva kolicina
[/quote]
Igor9
Knjiga dionicara do 1.12. govori o zanemarivom broju manjih dionica kod americkih fondova…a jedan od tri fonda ima cak više dionica nego u proteklom razdoblju.Nemam uvid u knigu dionicara ovog tjedna pa ne znam jeli tih 10 mil kn u jednoj transakciji od proslog petka bila prodaja jednog od americkih fondova…Nisam siguran ni da ste vi Igor9 vidjeli knijgu ovaj tjedan pa da sa sigurnošću znate koje skratio poziciju za 10 mil već mislim da govorite više napamet.

New Report

Close