RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 22.11.2024. u 15:57
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
RIVP
5,24
87.611
16,719
5,20
5,24
-0,76%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

simptomatično je da su među prvima iz dionice u velikim količinama prodali NB/IB i izašli iz prvih 10
vodeća turistička dionica nema novih ozbiljnih kupaca a upitno je zašto po ovoj cijeni ne ulaze mirovinci/fondovi
ameri napuštaju dionicu i izgleda da će prodavati do proljeća odnosno dok trezor može kupiti što nije transparentno jer se ne zna što će sa tolikim dionicama
firma vrijedi ove novce na burzi ali se prezadužuje i u toj kupovini/akviziciji treba joj veći igrač ali nitko ne želi doći jer Uprava odlučuje sama o svemu i ne daje participaciju u vlasti novom ulagaču
pokazatelj budućeg rasta ne će biti dovoljan da se postojeći/novi dioničari jače angažiraju na kupovnoj strani jer da bi se to ponovo dogodilo Uprava mora biti transparentnija.

simptomatično je da su među prvima iz dionice u velikim količinama prodali NB/IB i izašli iz prvih 10
vodeća turistička dionica nema novih ozbiljnih kupaca a upitno je zašto po ovoj cijeni ne ulaze mirovinci/fondovi
ameri napuštaju dionicu i izgleda da će prodavati do proljeća odnosno dok trezor može kupiti što nije transparentno jer se ne zna što će sa tolikim dionicama
firma vrijedi ove novce na burzi ali se prezadužuje i u toj kupovini/akviziciji treba joj veći igrač ali nitko ne želi doći jer Uprava odlučuje sama o svemu i ne daje participaciju u vlasti novom ulagaču
pokazatelj budućeg rasta ne će biti dovoljan da se postojeći/novi dioničari jače angažiraju na kupovnoj strani jer da bi se to ponovo dogodilo Uprava mora biti transparentnija.

Mirovinci i fondovi ne ulaze niti u jednu dionicu, pa tako ni u valamar jer moraju u obveznice. Dijelom po zakonu, dijelom zbog deala njihovih vlasnika s drzavom. To nije nikakav simptom. NB je dijelom izisao radi ddjh, a IB dijelom radi atpl. Ne radi toga sto je valamar los ili precijenjen. Ameri su vec izasli koliko su mislili i nema sigurnih razloga radi kojih bi zakljucili sto ce dalje raditi. A o transparentnosti valamara citajte u Brkljacinom clanku. Valamar nikad transparentniji: https://www.facebook.com/notes/ivica-brklja%C4%8Da/ne-treba-iznenaditi-ako-crobex-u-2019-sna%C5%BEno-poraste/740725802967545/

@klaster

Mirovinci ulaze u PODR masovno, u zadnjih mjesec dana su dokupili 21k dionica

HOTELI, KAMPOVI, NAUTIKA, LUKSUZ… U istarski turizam u 2019. godini uložit će se 175 MILIJUNA EURA

Valamar predvodnik

Najveća ulaganja u Istri iduće godine najavljuje Valamar Riviera, čiji je Nadzorni odbor odobrio naredni investicijski ciklus, čime će ukupna ulaganja u Valamarovim destinacijama u 2019. doseći 793 milijuna kuna, odnosno preko 100 milijuna eura, u Istri, Makarskoj i na otoku Rabu. Njihovi investicijski projekti fokusirani su na repozicioniranje portfelja prema ponudi i uslugama visoke dodane vrijednosti. Kako ističu u Valamar Rivieri, time će se zaokružiti trogodišnji investicijski ciklus vrijedan više od 2 milijarde kuna, koji je bio predviđen unutar poslovne strategije rasta i razvoja Valamara do 2020. godine.

Kao jednu od najvećih investicija iduće godine ističu ulaganje u kamp Istra, koji će iduće sezone postati prvi veliki kamp s 5 zvjezdica u Hrvatskoj, otvaranje luksuznog obiteljskog hotela Valamar Collection Marea Suites s 5 zvjezdica u Poreču, te razvoj brojnih drugih dodatnih sadržaja i uslužnih koncepata u ostalim kampovima, hotelima i ljetovalištima, a planiraju i nastavak značajnih ulaganja u smještaj za sezonske zaposlenike.

Intenzivni investicijski ciklus Vlamara planiran je iduće godine i na otoku Rabu u ukupnoj vrijednosti od 140 milijuna kuna, a uključuje investiciju u Valamar Carolina Hotel & Villas od 4 zvjezdice, razvoj obiteljskih sadržaja i usluga u hotelu Valamar Padova od četiri zvjezdice te ulaganje u kamp Padova koji će također biti podignut na 4 zvjezdice. Uz to, u hotelima Makarska, koje je Valamar preuzeo ove godine, za 2019. je u planu ulaganje u kvalitetu i sadržaje hotela Meteor koji će iduće sezone poslovati pod Valamar Hotels & Resorts brendom.

https://www.glasistre.hr/istra/hoteli-kampovi-nautika-luksuz-u-istarski-turizam-u-2019-godini-ulozit-ce-se-175-milijuna-eura-575883

na ignore: retard "nabiduasku", plankovic, tizian, pific, barbosa....

@ohladi
To su beznacajne kolicine. Gdje vam mirovinci zapravo ulaze i s kojim kolicinama, citajte ovdje:
Štednja opet rekordna, financijski sektor je divovski transferni stroj od građana državi

Dakle,izgleda da Trezor jedino kupuje vece kolicine???
To ukazuje da jednostavno nema vecih kupaca i to nije dobro za dionicu.

Ova kupnja pokazuje da će trezor održavati ove razine RIVP kao dno te da će pokupiti sve veće količine ako se pojave. Trezor je sada ukupno ispod 3%, što znači da ima još ohoho lufta za kupnju ako bude bilo potrebe.
[/quote]
Potrebe ocito ima,a likvidna sredstva se trose "u vjetar" ! Taj "ohoho luft" bi se mogao brzo "ispuhati" i imati velike posljedice po likvidnost drustva sa tako velikim dugom i obvezama.
Mnoge firme koje su bile dobre i profitabilne su" nestale " zbog "olakog zaduzivanja " i akvizicija koje poslovanje nije moglo pratiti.
Samo jedna losa sezona moze biti jako opasna po likvidnost drustva bez obzira na vrijednost nekretnina.
[/quote]

ako jedan podbaci ajd nije tako strašno,ali dvije-tri,što onda

I Chuck Norris vozi Dajca!! Tko vozi Dajca ima krupna jajca!! Nebojše=Ne boj se ! Ne valja li ga,ne valja, dok ne kroči Nebojse!

Koliko od vas je imalo priliku raditi sa CFO Valamara? E pa ja jesam i mogu reći da taj čovjek sigurno ne razbacuje novce bez veze. Ovdje je uložio svoje novce i to mi je dovoljno za prihvaćanje rizika dodatnog dokupa na ovim razinama. Ako njemu nije skupo za njegovu lovu, onda nije ni meni.

Trenutno stanje prvih 10 dionicara ne izgleda dobro. Naravno preslagivanja odredjuju trenutnu cijenu dionice nikako ne cijenu firme. Trend je silazni i nagradno pitanje je, da li amerikanci izlaze do kraja. Pustaju cijenu da raste kako bi opet mogli u iskrcaj

Informacija o stjecanju vlastitih dionica
http://zse.hr/userdocsimages/stjecanje_otpustanje/RIVP_stjecanje_otpustanje_2018__412201892637.pdf

[/quote]Kupuje onaj tko zna šta kupuje i to je pozitivno a ne negativno bisakovi.Potvrda ovoj tezi su i članovi uprave.
[/quote]
To je iznimno negativno ako samo neki clanovi uprave kupuju dionice uz Trezor,po meni!

Ma.zelim Vam sve najbolje,ali ocito je da cijena kontinuirano pada od ljeta,a dolazi "mrtva sezona" i slijedeca godina u turizmu, koja izgleda ,nije bas "obecavajuca" kao ova!
Pratit cemo pa ce biti jasno sto se "desava"!
[/quote]
Kako moze biti negativno ako jedini koji su upuceni u sve kupuju dionice.
Jel mislite da bi vas trebali pitati za savjet,jer po vasem pisanju neznaju sta rade,a vi ste jako upuceni u njihove namjere i poslovanje sa drugog kraja svijeta di Hrvatsku vidite jedino na google mapsu.
Ako nam stvarno zelite najbolje napisite barem koji pozitivan post na bilo kojoj temi na forumu,samo crnilo od vas,nije valjda da nema niti jedne pozitivne stvari.
Rekli ste da vam je zadnje izvjesce iznenađujuce dobro,nadam se da van nije pozlilo od toga:))

When wealth is lost, nothing is lost; when health is lost, something is lost; when character is lost, all is lost. ~Billy Graham

Informacija o stjecanju vlastitih dionica
http://zse.hr/userdocsimages/stjecanje_otpustanje/RIVP_stjecanje_otpustanje_2018__412201892637.pdf

[/quote]Kupuje onaj tko zna šta kupuje i to je pozitivno a ne negativno bisakovi.Potvrda ovoj tezi su i članovi uprave.
[/quote]
To je iznimno negativno ako samo neki clanovi uprave kupuju dionice uz Trezor,po meni!

Ma.zelim Vam sve najbolje,ali ocito je da cijena kontinuirano pada od ljeta,a dolazi "mrtva sezona" i slijedeca godina u turizmu, koja izgleda ,nije bas "obecavajuca" kao ova!
Pratit cemo pa ce biti jasno sto se "desava"!
[/quote]
Kako moze biti negativno ako jedini koji su upuceni u sve kupuju dionice.
Jel mislite da bi vas trebali pitati za savjet,jer po vasem pisanju neznaju sta rade,a vi ste jako upuceni u njihove namjere i poslovanje sa drugog kraja svijeta di Hrvatsku vidite jedino na google mapsu.
Ako nam stvarno zelite najbolje napisite barem koji pozitivan post na bilo kojoj temi na forumu,samo crnilo od vas,nije valjda da nema niti jedne pozitivne stvari.
Rekli ste da vam je zadnje izvjesce iznenađujuce dobro,nadam se da van nije pozlilo od toga:))

[/quote]
Kolega Malibu,samo radi istine,nikada nisam napisao da RIVP nije dobro drustvo ili da nema buducnost.
Pozorno pratim sve vezano za ovo drustvo i ako budu ostvareni kriteriji (po mojim vrijednosnim sudovima i procjeni) da ovo ulaganje smatram profitabilnim u nekom srednjorocnom razdoblju i sam cu uloziti u dionice RIVP.
Razlike su jedino sto ja smatram da je dionica jos rizicna na ovim cjenovnim razinama i da je kupnja sada preuranjena,barem prije godisnjeg konsolidiranog izvjesca.Moja procjena da bi cijena mogla pasti kratkorocno do 30 kuna je vrlo blizu realizacije(jos od 45 kuna sam tvrdio da je cijena “pregrijana” i da mora doci do velike korekcije).
Ne moramo se svi slagati u svemu,zar ne?Ovisno o daljem kretanju cijene i makroekonomskih prilika kod nas i kod nasih emitivnih trzista cu odluciti dali i kada uloziti u ovu dionicu.Imam u vidu i zaduzenost koja nije mala,iako za sada,izgleda, drustvo dobro upravlja rizicima.

Kolega Malibu,samo radi istine,nikada nisam napisao da RIVP nije dobro drustvo ili da nema buducnost.
Pozorno pratim sve vezano za ovo drustvo i ako budu ostvareni kriteriji (po mojim vrijednosnim sudovima i procjeni) da ovo ulaganje smatram profitabilnim u nekom srednjorocnom razdoblju i sam cu uloziti u dionice RIVP.
Razlike su jedino sto ja smatram da je dionica jos rizicna na ovim cjenovnim razinama i da je kupnja sada preuranjena,barem prije godisnjeg konsolidiranog izvjesca.Moja procjena da bi cijena mogla pasti kratkorocno do 30 kuna je vrlo blizu realizacije(jos od 45 kuna sam tvrdio da je cijena "pregrijana" i da mora doci do velike korekcije).
Ne moramo se svi slagati u svemu,zar ne?Ovisno o daljem kretanju cijene i makroekonomskih prilika kod nas i kod nasih emitivnih trzista cu odluciti dali i kada uloziti u ovu dionicu.Imam u vidu i zaduzenost koja nije mala,iako za sada,izgleda, drustvo dobro upravlja rizicima.

ako napišeš brojku 30 kn, a ne obrazložiš, to pisanje onda zapravo nema nikakvog smisla

dali ameri znaju zašto izlaze iz valamara.Ako se ravnaju prema americi http://www.poslovni.hr/burze/potonule-burze-svi-su-u-strahu-od-nove-krize-dogaa-se-stvar-koja-je-u-zadnjih-50-godina-uvijek-najavila-recesiju-347761

New Report

Close