Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
RIVP | 5,24 | 87.611 | 16,719 | 5,20 | 5,24 | -0,76% |
Pogledajte kolicine po transakcijama, pa cete i sami zakljuciti. Mali ulagaci i market makeri. Nikakav osobiti pritisak.
Danas bez velikih paketa dionica. Dakle, onaj od petka vjerojatno prvi i posljednji. Radilo se, dakle, o samo jednom velikom prodavatelju koji je vrsio snazan pritisak na prodaji. I vjerojatno jedinom, kojeg vise nema. Ostaje za vidjeti koliko je jos ostalo drhtavih prstica malih ulagaca.
Ne mozete nikako znati tko sve zeli i koliko prodati,zar ne?
I dalje je pritisak na prodaji.
[/quote]
jaki pritisak na prodaji završio je u petak s 10 milijuna kuna u jednoj transakciji…a hoće li biti novog pritiska, to ćemo tek vidjeti…ako ga više ne bude, 40 kn je na dohvat ruke, već početkom 2019.
Danas bez velikih paketa dionica. Dakle, onaj od petka vjerojatno prvi i posljednji. Radilo se, dakle, o samo jednom velikom prodavatelju koji je vrsio snazan pritisak na prodaji. I vjerojatno jedinom, kojeg vise nema. Ostaje za vidjeti koliko je jos ostalo drhtavih prstica malih ulagaca.
Ne mozete nikako znati tko sve zeli i koliko prodati,zar ne?
I dalje je pritisak na prodaji.
[/quote]
To vrijedi i za kupnju!
Jel to neko trik pitanje?
I nemoj me krivo shvatiti nisan napisao da se adpl treba trgovat po 12 EV/EBITDA niti je bio nagovor na kupnju adpl ili prodaju rivp,nego mi je upalo u oko kako je zgodno izvadio samo taj podatak i visinu dividende za Rivp a ni riječi o ostalim kompanijama i njihovim pokazateljima . Naravno da se ne mogu direktno uspoređivati jer nisu isti sektor sve pobrojane firme ali malo vise objektivnosti ne bi skodilo,no kako je to njegov privatni blog moze radit sto hoce.
Ok, a sta je sa P/E i ostalim pokazateljima ?
To se ne pika jeli.
Reagirao sam jer ako je već htio biti objektivan mogao je izanalizirati i usporediti sve kompanije koje se nalaze u članku gosp. Brkljače
@Juka
pogledaj koliko je vani taj pokazatelj za slična društva (automotive i tourism), vidjet ćeš da nije isto
ADPL nikada nije bila ni blizu 12 EV/Ebitda, kao RIVP
[/quote]
Informacija o stjecanju vlastitih dionica
http://zse.hr/userdocsimages/stjecanje_otpustanje/RIVP_stjecanje_otpustanje_2018__412201892637.pdf
Ok. Neka mi netko objasni kojeg smisla ima držati 100 milijuna kuna u vlastitim dionicama, i to kad na 30.09. imaš ukupne konsolidirane obveze od preko 2,6 milijardi kuna.
Ok. Neka mi netko objasni kojeg smisla ima držati 100 milijuna kuna u vlastitim dionicama, i to kad na 30.09. imaš ukupne konsolidirane obveze od preko 2,6 milijardi kuna.
Zato jer mozes odluciti isplatiti dividendu u dionicama koje si kupio ispod cijene i na taj nacin ustedis (s obzirom na isplatu dividende u novcu)..?
Nema nikakvog smisla.
Firma ce samo potrositi dio likvidnih sredstava,a nece nista bitno promjeniti na burzi.
Krediti ce stoga biti “skuplji”,a dug je velik!
http://zse.hr/userdocsimages/stjecanje_otpustanje/RIVP_stjecanje_otpustanje_2018__412201892637.pdf
Dakle,izgleda da Trezor jedino kupuje vece kolicine???
To ukazuje da jednostavno nema vecih kupaca i to nije dobro za dionicu.
Dakle,izgleda da Trezor jedino kupuje vece kolicine???
To ukazuje da jednostavno nema vecih kupaca i to nije dobro za dionicu.
[/quote]Kupuje onaj tko zna šta kupuje i to je pozitivno a ne negativno bisakovi.Potvrda ovoj tezi su i članovi uprave.
Valamar za samo 8,5 god. svojim tekucim prihodima isplati sve svoje dugove i otkupi sve dionicarske udjele. Iznimno je likvidan, pa za sve dionicare otkupljuje od onih koji jeftino prodaju. To je u interesu svih dionicara. Tako stiti njihov zajednicki interes. Trezor – to su ujedinjeni svi dionicari. A pored njega ponaosob kupuju i mnogi drugi dionicari. Medju njima su i clanovi uprave. A oni su itekakvo mjerilo. Pogledajte knjigu dionicara, pa se uvjerite.