RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 24.11.2024. u 21:15
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
RIVP
5,24
87.611
16,719
5,20
5,24
-0,76%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Velik promet uz pad cijene je los znak.

Ovo je samo znak da su kupac i prodavač napokon postigli dogovor o cijeni po kojoj će prodati taj veliki paket i to su i napravili na samom zatvaranju burze.

Ignore: KressoM, delux

Velik promet uz pad cijene je los znak.

Ovo je samo znak da su kupac i prodavač napokon postigli dogovor o cijeni po kojoj će prodati taj veliki paket i to su i napravili na samom zatvaranju burze.
[/quote]
Slažem se. Čak mi se čini i da je dobar znak jer se možda miče prodavatelj s prodaje, a dionice su otišle vjerojatno u čvrste ruke. Pad s 40 kuna je bio prebrz pa je moguć odbijanac. Kraj godine je teško prognozirati možda nekom paše viša ili niža cijena na kraju, a dovoljno je velik da to ostvari.

Od 30.10. do 19.11. je Trezor kupio 373.108 dionica, a fondovi (dioničari od 8-10 pozicije) su prodali ukupno 77.603 dionice. Znači da je krtica netko drugi…..

U knijzi dionicara se moze vidjeti da jako puno malih dionicara potpuno izlazi iz RIVP.Jako puno dionicara koji imaju između 500 i 2000 dionica je kompletno izaslo!….više dionica su prodali mali dionicari nego americki fondovi u zadnja 2 mjeseca
[/quote]

Nije točno!!

[/quote]

Invest, pogledaj knjigu dionicara za 11 mj i vidit ces da je tocno.isto je bilo i u 10 mj….puno puno vise je malih dionicara prodalo dionice nego sto su 3 skrbnicka od strane americkih fondova.Pbz skrbnicki ima cak i više dionica nego prethodni mjesec a druga dva zanemarivu kolicinu manje dionica

Bisakovi iznosite nešto što se nije dogodilo. Mislim da ćete sa oporavkom ovdje biti iznenađeni i nadam se ipak radosni zbog toga. CIJENA sa Obzirom na kolicinu cijena nije pala nego je praktički OSTALA ISTA, pola kn ili kunu je nebitno.i zanemarivo. Kupac želi veliku količinu na ovoj cijeni jer ju smatra izuzetno povoljnom za kupnju i želi što veću količinu. Naravno da je ogroman promet koji se dogodio bez dodatnog snižavanja cijene odličan znak da je interes ulagača na visokoj razini. A dionica pada vec više od godinu dana i trenutno je na najnižoj razini u tom razdoblju. Prodavač je do sada davao pošto poto vidjet ćemo idući tjedan je li prodao sve. Poslovanje sve bolje….

Apsolutno netocno.Pad cijene od 43 do 33 za vas nije nista?Da nema Trezora,gdje bi bila cijena?Pad cijene na velikom prometu je definitivno los znak.O kakvom interesu ulagaca Vi pisete?Fondovi dionicari prodaju,a ne kupuju.MF ne kupuju,zar ne?Kupac je prodao onoliko koliko je bilo moguce na ovoj cijeni.
Vjerujem da ce cijena dalje padati jer sve ukazuje na to.Vi i dalje vjerujte sto zelite.Vase pravo.

Opet sve krivo od vas bisakovi, ovdje smo se u svim komentarima u petak na kraju
fokusirali na transakciju od 312.225,00 komada po 33,50 kn
u vrijednosti otprilike 10.500.000,00 kn u jednoj sekundi na zatvaranju
burze u 16:00 sati.

Takav promet u jednoj sekundi znači dogovorenu transakciju i veliki
interes kupca. I mislim da je moguće da je rasprodaja gotova.
Ta transkacija tako goleme i tako ogromna NIJE dovela do pada cijene,
kako vi pokušavate prezentirati. Zašto tako tumačite vaša je osobna stvar tj. problem.
Trezor je kupovao iznad 40 kn jer je smatrao (kao i ja) povoljnim.
Dokupljivali su i u zadnje vrijeme puno jeftinije. Sve 5.
Krivo navodite da je cijena pala sa 43 kn, nego od 48.60 kn na 33,50 u petak.

Odlicno kolega barikb sto smo fokusirani na brojke i postotke…e sad kad smo kod toga onda molim lijepo analiticare da izracunaju po fibonacci omjeru(38.2,50 i najvazniji 61.8] konacno dno te elliottove valove.🤟Vrh 48.60kn a dno?!

Bez namjere da s bilo kim polemiziram ovdje,zelim istaknuti da je,barem za mene,potpuno nevjerovatno da neki kolege uopce ne znaju ili ne pokusavaju upravljati rizicima vezano za kretanje cijene ove (i ne samo ove dionice) i da pustaju stihiji trzista da se poigrava njihovim novcem!
S/L je temeljni i najednostavniji instrument upravljanja rizicima,a trgovanje bez S/L je kao voznja auta bez kocnica i samo je pitanje kada cete se razbiti.
Bull market je vec pri kraju (negdje vec prestao) i posebno dionice u nekim sektorima postaju ranjive i rizicne kao u turizmu.Prilikom vrednovanja vrijednosti dionice uzimaju se mnoge okolnosti u obzir ,kao konkurentnost,izlozenost dugu,recesiji,krizama u okruzenju itd.
To dakako ne znaci da je ova firma losa,vec je ocito trziste ocjenjuje skupom i rizicnom u ovom trenutku i u slijedece,barem godinu-dvije,po meni.I dobra dionica skupo placena je losa investicija.
Pretpostavljam da bi i godisnje izvjesce moglo imati odredena iznenadenja.

Ovdje se ne radi o ocjeni trzista da je dionica skupa i rizicna, nego o cinjenici da je zse trziste kapitala naprosto krajnje neefikasno tj. ne odrazava realnu vrijednost kompanije kroz njenu cijenu na nasoj burzi, pa tako napr. Valamar, koji u zadnjih par godina posluje bar jednako dobro svo to vrijeme ili je (evidentno) svake godine sve bolji, moze neopravdano izgubiti na cijeni 30-tak posto (jednako tako vidi i NB prije par dana: https://youtu.be/0va36H2WTMo , 41:45-42:10 min.).

Dakle, zbog neefikasnosti trzista kao takvog moguce su ovakve oscilacije, ali one ne odrazavaju promjenu stvarne vrijednosti kompanije. Jer Valamar nije Agrokor, a to je jedino bitno. Da je trziste likvidnije, oscilacije bi bile manjeg opsega i (gotovo svi) mi ovdje ustvari samo polemiziramo o opsegu vrijednosno objektivno neopravdane cjenovne oscilacije. Na njenom suzbijanju, svakako pored trezora, rade MM i drugi zainteresirani (veci) investitori koji traze pogodan cjenovni trenutak da kupe udjele, ali u ovako KVALITETNOJ kompaniji.

Mislim da vecina ovu veliku transakciju od petka smatra tim pogodnim cjenovnim trenutkom (i dnom) koji je vjerojatno i cjenovna prekretnica.

Odlicno kolega barikb sto smo fokusirani na brojke i postotke…e sad kad smo kod toga onda molim lijepo analiticare da izracunaju po fibonacci omjeru(38.2,50 i najvazniji 61.8] konacno dno te elliottove valove.🤟Vrh 48.60kn a dno?!

dno je pokazala zadnja transkacija u petak od 312.000 dionica: 33,50 kn

Zanima me da li neko ima povratnu informaciju o radu sa Društvom za pružanje poslovnih usluga EA SISTEM d.o.o. iz Karlivca? Naime oni daju velike popuste kod otkupa neotplaćenih dionica, pa me zanima što je posrijedi.Inače informacija svima koji ne znaju da 14.12.18. ističe rok za predaju zahtjeva u CERP, nakon toga neotplaćene dionice pripadaju njima.

Promet na RIVP bi rekao je uvjetovan njenim ispadanjem iz nekog stranog indexa, to se događa na dane rekalibracije indexa i generirana količina mora se riješiti po bilo kojoj cijeni. Taj volumen isto ne nastavlja se u idućim danima.

Osobno mi je pozitivno da je netko bio voljan kupiti tu količinu pa makar i trezor, a vidjet će se uskoro.

dno je pokazala zadnja transkacija u petak od 312.000 dionica: 33,50 kn
[/quote]

Ma hajte molim vas. Stanje na asku sugerira daljnji pritisak. Ako su veliki i rasšistili što su imali, tu je još uvijek retail. A ima ga kolko hočeš.

Nema nikakvog osobitog pritiska. Cijena je vec za kunu visa. I nema nikakve zurbe.

New Report

Close