RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 15.11.2024. u 15:00
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
RIVP
5,23
55.446
10,592
5,24
5,26
0,77%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Kolega accountant, ne smetnuti sa uma prilikom analize in ili out i odluku po kojoj se dodjeljuje bonus upravi ukoliko dionica ima porast vrijednosti u tekućoj godini a vrijedit će od 1.1.2019. Pisao sam o tome prije nekoliko mjeseci i kao glavni razlog uz poveće zaduženje firme odlučio prodati dionice. Niski start dionice na početku godine u tom momentu je vrlo bitan…

nisu ovo još neki proemeti al može li opet ispod 34 kn?
što mislite kolege?
čekati ili na ovim razinama posegnuti u škrabicu?

nije zanemarivo: ako sljedeća dividenda bude recimo 1,10 kn, daje div. yield od cca 3%
plus mogući rast dionice do ljeta sljedeće godine na razine preko 40-42-45 kn

znači laganih 20-30% s dividendom

Za dividendu racunate 2-3%,a cijena od pocetka godine pala sa 43 na 34 kune i pokazuje tendenciju pada???
Koja je tu racunica?

https://hrportfolio.hr/vijesti/kompanije/trezor-sve-puniji-ceka-se-odgovor-trzista-54241
Tako je u danima kad poraste likvidnost, dio trgovanja pojedinom vrijednosnicom čisto zauzimanje pozicija investitora, a dio trgovanja se odnosi na investitore koji reagiraju na promjene u tržišnim cijenama. “Kod Valamara je jedna od stvari koja ima utjecaj na kretanje cijene dionice također očekivanje o otkupu vlastitih dionica od strane društva. Trenutak otkupa veće količine trezorskih dionica je kod turističkog društva kao što je Valamar povezan s cikličnošću poslovanja te specifičnosti hrvatskog turizma, kod kojeg se većina prihoda poslovanja u godini realizira u srpnju i kolovozu.

Tako da Valamar Riviera trenutno raspolaže velikim količinama gotovine, a dio trenutno namjerava iskoristiti za otkup vlastitih dionica”, navode. Količinom vlastitih dionica koje društvo ima, dodaju, utječe se na pokazatelj zarade po dionici, jedan od najvažnijih pokazatelja za svakog pojedinog dioničara.

Na kraju 2017. Valamar je u trezoru držao oko 1,8 milijuna vlastitih dionica, ili 1,42% temeljnog kapitala. Saldo je to nakon otpuštanja oko 62,58 tisuća vlastitih dionica radi isplate dividende. Danas ih ima nešto više od 2,6 milijuna, što je 2,0936% u odnosu na kraj 2017. povećanje iznosi oko 45%, ali je bitno ispod razina koje bi bile indikativne. Zadnja cijena iznosi 34,90 kn, uz pad od 1,97%.

još samo treba znati kada prodati a kada ponovno ući

Kolega accountant, ne smetnuti sa uma prilikom analize in ili out i odluku po kojoj se dodjeljuje bonus upravi ukoliko dionica ima porast vrijednosti u tekućoj godini a vrijedit će od 1.1.2019. Pisao sam o tome prije nekoliko mjeseci i kao glavni razlog uz poveće zaduženje firme odlučio prodati dionice. Niski start dionice na početku godine u tom momentu je vrlo bitan…

Super, a zasto onda trezor brani cijenu ako im je u interesu poceti godinu sa sto nizom cijenom dionice? Ne bi li trebalo biti upravo obrnuto?

Dobar dan evo samo da Vas obavijestim o mojem slučaju.
Jutros sam kontaktirao CERP u svezi neotplacenih dionica Rapca.

Imam tetu i mamu koje su obje potpisale ugovor o kupnji 200 dionica Rabac dd, tamo 90′ i neke.
Otplaćivali su dionice nekoliko godina i otplatile 100-tinjak dionica, nakon toga su prestale plaćati.
Tih je godina rata otplate vrijedila više nego sve dionice zajedno!

Godine ’99 i’ 08 obje su prodale otplacene dionice, jedna 97 dionica, druga nekih stotinjak.

Sada mi kaže gospođa iz CERPA da je njima ugovor raskinut, nakon što nisu više plaćale i da nemaju nikakvih prava na otkup preostalih dionica???
Sto vi mislite ili znate kolege?
Zar nije ovaj zakon baš za te ljude kao moja mama koji nisu do kraja otplatili dionice???

Dali se isplati/može to gurati negdje drugdje, ili se pomiriti sa odgovorom gospođe iz CERPA?
Hvala.

Rambo odgovor ti je u tvojem pitanju….Pa cijena 1.1.2018 ti je bila 43.75kn a danas 34 kn što je 22% niža a u proteklih dva tjedna da trezor nije agresivno skupljao pa pobogu gdje bi cijena bila zakucana? Trezoru odgovara niska cijena za dokup kao i upravi i točka.

možda me osjećaj vara… ali nije li član uprave dao svojevrsni statement kupujući neki dan par stotina tisuća kuna vrijednosti dionica?
u stilu dosta je bilo, sad je već podcijenjeno
vidim da se danas dosta angažirano brani kota 34
naravno da sve ovisi o onome koji ‘kipa’ dionice i koliko on ima streljiva
ali…
ima i trezor

Take a deep breath 🤪

No pain no Game

možda me osjećaj vara… ali nije li član uprave dao svojevrsni statement kupujući neki dan par stotina tisuća kuna vrijednosti dionica?
u stilu dosta je bilo, sad je već podcijenjeno
vidim da se danas dosta angažirano brani kota 34
naravno da sve ovisi o onome koji 'kipa' dionice i koliko on ima streljiva
ali…
ima i trezor

Sto znaci “par stotina tisuca kuna” za free float na burzi takve firme?Nista.Mozda znak da on ,eto smatra da dionica vise vrijedi!
Trebat ce puno vise novca da se ovaj pad zaustavi.

https://hrportfolio.hr/vijesti/kompanije/trezor-sve-puniji-ceka-se-odgovor-trzista-54241
Tako je u danima kad poraste likvidnost, dio trgovanja pojedinom vrijednosnicom čisto zauzimanje pozicija investitora, a dio trgovanja se odnosi na investitore koji reagiraju na promjene u tržišnim cijenama. "Kod Valamara je jedna od stvari koja ima utjecaj na kretanje cijene dionice također očekivanje o otkupu vlastitih dionica od strane društva. Trenutak otkupa veće količine trezorskih dionica je kod turističkog društva kao što je Valamar povezan s cikličnošću poslovanja te specifičnosti hrvatskog turizma, kod kojeg se većina prihoda poslovanja u godini realizira u srpnju i kolovozu.

Tako da Valamar Riviera trenutno raspolaže velikim količinama gotovine, a dio trenutno namjerava iskoristiti za otkup vlastitih dionica", navode. Količinom vlastitih dionica koje društvo ima, dodaju, utječe se na pokazatelj zarade po dionici, jedan od najvažnijih pokazatelja za svakog pojedinog dioničara.

Na kraju 2017. Valamar je u trezoru držao oko 1,8 milijuna vlastitih dionica, ili 1,42% temeljnog kapitala. Saldo je to nakon otpuštanja oko 62,58 tisuća vlastitih dionica radi isplate dividende. Danas ih ima nešto više od 2,6 milijuna, što je 2,0936% u odnosu na kraj 2017. povećanje iznosi oko 45%, ali je bitno ispod razina koje bi bile indikativne. Zadnja cijena iznosi 34,90 kn, uz pad od 1,97%.

još samo treba znati kada prodati a kada ponovno ući

Po ovome, za trezor su ove godine kupili oko 800.000 dionica za oko 30 milijuna kuna.
Ako ovih dana ne izađe obavijest o novim kupnjama, onda je valjda tih 30 milijuna kao nekakav okrugli broj bilo planirano za ulupati u dionice.

a kaj nije nekaj pisalo da mogu kupovati do 10% tam negdje do ljeta il sam ja fulal cijeli fudbal

Da. Pošaljite mi mail na koji ću Vam poslati obavijest koju su dobili radnici Riviere i obrazac zahtjeva kao i kome se trebate javiti/poslati mail. Ako nemate broj ugovora kojim je Vaš djed kupio dionice javiti ću Vam i to.

Istrijano, recite molim Vas kome da se se obratim za broj Ugovora za dionice Riviere, jer sam nasljednik
Hvala

New Report

Close