Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
RIVP | 5,24 | 87.611 | 16,719 | 5,20 | 5,24 | -0,76% |
Ako netko veliki i žuri izaći i ima još velik broj dionica za prodati, nema smisla da konstantno udara po bidu – s vremenom se bid potroši i makne, a ljudi čekaju da vide koliko nisko će to još ići. Zato je ispravna strategija udarati povremeno, pustiti oporavke cijene da se i bid oporavi pa udariti opet.
Tako je. Ne može samo sipati po bidu jer bi cijena već išla ravno na 20 kn. Ovako pusti da se malo oporavi pa ide novi val po bidu.
[/quote]
Ma naravno!
Mogu reci da ne znam vise koju cijenu da cekam za kupnju na 40kn sam mislio ako ode na 37 ulazim jako na 37 sam oprezno kupio male kolicine,reko ici ce na 35 pa cu pojacati na 35 vidim ici ce to jos dolje ajde sitno cemo gricnuti,eh sad sam odlucio ne kupovati iznad 31kn pa da vidimo.
@bisakovi
U Upravi takve kompanije (sitni) traderi ne bi dugo opstali. Niti bi prokockali svoj ugled, koji je daleko vrijedniji od vrijednosti koju bi si priskrbili na takav nacin. Slazete li se?
@Klaster
Ne slazem se,jer to nisu “sitni traderi”,vec veliki internacionalni “igraci”!
Nema tu vjerovatno nicega nelegalnog .Oni jednostavno pokusavaju ostvariti dobar profit za fond,a posljedicno i za sebe.
Brojke su tu bitne,a ne moral.
Kupio i predsjednik uprave Valamara po 34,50 kn 4.100 komada
@Klaster
Vi jednostavno ne razumijete.UOPCE NE GOVORIM O UPRAVI!!!
Osim toga,kakav vi tu kriminal vidite?
Trezor ima mogucnost da utjece na cijenu sada do odredene mjere.
To sto kupuje uprava je dobro jer salju signal da,po njima kompanija vrijedi!
Vi zivite u nekim “svojim teorijama urota” koje nemaju veze sa stvarnosti.
Vrlo jednostavno,cijenu odreduje odnos ponude i potraznje.
Ako Vi koji vjerujete u daleko vecu cijenu dionice i to potvrdite i velikim nalozima na kupnji,cijena nece ici dolje ,vec gore.I prodavaoci bi htjeli ostvariti bolju cijenu i u to nema dileme.Ako mozete “apsorbirati” dionice koje su na prodaju,OK.
Trenutno i Trezor pomaze.
I ,tek uzgred,ne mislim da ce cijena pasti kratkorocno na 20 kuna kako neki ovdje navode.Za mene bi razina od 25-30 bila atraktivna za ulaganje,ali to je samo moje misljenje.Tko smatra da treba platiti vise ili da vredi vise,OK.
Svatko odlucuje za sebe.
http://zse.hr/userdocsimages/stjecanje_otpustanje/RIVP_stjecanje_otpustanje_2017__2872017132954.pdf
Zorangutane pametnom dosta velite, ali CEO Kukurin je kupovao ne po 35.50 nego veću količinu po 44 kn.
Osim toga ne znamo da li kupuje trenutno, ali to uopće nije važno, zar ne ?
evo moglo se i zatrejdat na RIVP danas.. lupalo se po bidu ovih dana.. i onda kada je i Uprava počela kupovati okrenuo se trend.. barem short term.. vidjet ćemo di će sad.. hoće li prema 30/25 gdje bi mnogi radili dokup ili će se stabilizirati na 36-37kn..
Pozdrav svima!
Pratim ovaj forum već par godina, pa sam se napokon odlučio i sudjelovati.
Hvala svima na konstruktivnim i manje konstruktivnim postovima.
Znatiželjan sam koliko je vas podebljalo ili ušlo u RIVP zadnjih tjedana na 36 – 33?
Ja sam jedan od onih koji je usao prvi put u RIVP prije par godina i debljao poziciju svakako od 39 pa sve do 48… Čisto kao neki vid štednje, pošto vjerujem u tu kompaniju, i vjerujem da Nemogu i neće SCREW UP!
Godina 2018. je započela sa cijenom 43 kn, tako da je trenutno na 36 kn znatno niža cijena za cca 17%, a poslovanje sve bolje. Ukoliko dionica poraste na 43 kn bili bi bez rasta cijene u ovoj godini.