Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
RIVP | 5,24 | 87.611 | 16,719 | 5,20 | 5,24 | -0,76% |
@bogata
Svako ima pravo na svoj pogled..ovaj Vaš je teško ostvariv, osim ako dividenda ne poraste na recimo 2 kn..pa onda bude 10% cijene dionice..ovako vasih 10% dividende, pod uvjetom da je div 1 kn implicira cijenu dionice od 10 kn.. Sve je moguće ali to teško. Opet naglašavam da ja mislim kako je Valamar dobra firma, no okolnosti trenutno ne idu u korist porasta vrijednosti cijene dionice.. 20-25 je moj range. Pozdrav.
Nema tu odbijanca na 37 kn dok fond ne iskrca što ima…a ima on toga još ohoho
Nema tu odbijanca na 37 kn dok fond ne iskrca što ima…a ima on toga još ohoho
Uskoro ćemo vidjeti, složio bi se donekle da TA u našoj barici ne vrijedi, ali kod RIVP _ likvidnosti možda i vrijedi
@bogata
Svako ima pravo na svoj pogled..ovaj Vaš je teško ostvariv, osim ako dividenda ne poraste na recimo 2 kn..pa onda bude 10% cijene dionice..ovako vasih 10% dividende, pod uvjetom da je div 1 kn implicira cijenu dionice od 10 kn.. Sve je moguće ali to teško. Opet naglašavam da ja mislim kako je Valamar dobra firma, no okolnosti trenutno ne idu u korist porasta vrijednosti cijene dionice.. 20-25 je moj range. Pozdrav.
pa ne znam, ovo sam više napisala paušalno, nisam točno računala buduće dividende i cijenu dionice, ono što sam htjela reći je da, ako je poslovanje na otprilike istoj razini, da dionica ne može padati unedogled zato što netko veliki izlazi. postoji razina kod koje se sve više i više drugih igrača uključi u kupnju. to je možda i odgovor na ona silna pitanja zašto se bid ne makne, pa ne kupuje još niže, kad je očita želja za izlaskom iz dionice? odgovor je upravo to, ako se maknete niže na bidu, moguće nećete imati priliku kupiti, jer će netko kupiti prije vas. pa onda ipak kupuje na razinama koje su kupcu prihvatljive. naravno, svatko bi radije kupovao po 25, nego po 35kn, ali ako se postavi na 25 pitanje je hoće li išta kupiti. ako je i 35kn prihvatljivo, onda zašto se ne postaviti na 35?
Ako netko veliki i žuri izaći i ima još velik broj dionica za prodati, nema smisla da konstantno udara po bidu – s vremenom se bid potroši i makne, a ljudi čekaju da vide koliko nisko će to još ići. Zato je ispravna strategija udarati povremeno, pustiti oporavke cijene da se i bid oporavi pa udariti opet. Slažem se sa ING-om da će ovdje biti odbijanca jer to pomaže u izlaznoj strategiji, a ako je veliki izašao, onda će se vratiti gdje je i bila (na 40-42). Bit će zanimljivo…
zamislite brokera koji ima tu informaciju, hoće li se strani fondovi i dalje istrpavati, tj. mora li dalje prodavati ili ne 🙂 i to na našem tržištu gdje nitko ne obraća pažnju na povlaštene informacije. eldorado.
Ako počne opet istresati bit će svega. Zato nije lako odlučiti da li kupovati ili ne. Opeklo je ovih dana svakoga tako da …
Ne bi MČ kupio tako veliku količinu da postoji mogucnost daljnjeg pada. To je kljucna informacija.
Bid ocigledno raste i po broju dionica i po cijeni. A ask uzmice. Samo je pitanje koji je tempo odredjen za dnevni porast.
Ako netko veliki i žuri izaći i ima još velik broj dionica za prodati, nema smisla da konstantno udara po bidu – s vremenom se bid potroši i makne, a ljudi čekaju da vide koliko nisko će to još ići. Zato je ispravna strategija udarati povremeno, pustiti oporavke cijene da se i bid oporavi pa udariti opet.
Tako je. Ne može samo sipati po bidu jer bi cijena već išla ravno na 20 kn. Ovako pusti da se malo oporavi pa ide novi val po bidu.
Bila su dva odbijanca na 33 kune. Bude li i treći, onda je valjda to to. Možda su ameri zacrtali da ispod 33 kune neće prodavati, jer im se ustvari nikuda i ne žuri. Što ne znači da će svojom prodajom omogućiti i bitniji rast iznad te cijene.
Ustvari, žalosno je da se cijela burza pretvorila u RIVP.
Valamar Riviera d.d. – prijava transakcija rukovoditelja
http://zse.hr/userdocsimages/stjecanje_otpustanje/RIVP_stjecanje_otpustanje_2018__26112018114244.pdf