RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 18.11.2024. u 07:30
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
RIVP
5,24
61.758
11,792
5,22
5,26
0,77%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Moje pitanje da li će uprava odgovarati za pad vrijednosti kompanije? Za rast tržišne kapitalizacije na godišnjoj razini im je obećana nagrada, a šta je za pad? Ako su oni odgovorni za rast vrijednosti kompanije, zar nisu isto tako odgovorni za pad?

Igra sa prodajnim nalozima na danasnjem zatvaranju i tjeranjem zakljucne cijene u uravnotezenje sa malim brojem dionica kako bi bila sto niza pokazuje prljavu pozadinu danasnjeg trgovanja. Zajedno sa cijelim danasnjim trgovanjem, bilo bi tu posla za hanfu. Srecom, dionica je ipak najlikvidnija na zse, s jakim trezorom koji razborito kupuje dionice na ovim smijesnim razinama. Samo je pitanje trenutka kada ce se ukljuciti i drugi investitori. Jer svi znaju da je ovo dragulj i najprestiznija dionica trzista.

https://www.turizmoteka.hr/vijesti/hrvatska/valamar-osvojio-nagradu-indeksa-dop-a/

Od ath cijena je umanjena za velikih 1,76 milijardi tržišne kapitalizacije.
Dobit je 15-ak posto veća%, a poslovanje sve profitabilnije.
Samo danas od 9.30 sati vrijednost kompanije je pala za točno 240 milijuna kuna
u jednom danu !

cijena je danas kada je bila 34 kn i nije se bitno mjenjala pala za
nevjerojatnih 30% u odnosu na ath prije malo više od godinu dana.

Po meni su 3 ključna razloga
1. Agrokor i sa time skopčano stanje na ZSE,
2. Nelikvidnost tržišta, unatoč sve višoj štednji građani su financijski nepismeni i ne vjeruju dionicama,
3. Veliki investitori koji su kupovali po znatno nižim cijenama i na ovim cijena izlaze sa odličnim zaradama.

Što će biti u budućnosti možemo samo nagađati. Valamar je danas jedan od najjeftinijih
turističkih dionica u Hrvatskoj. Poznato je koji novac zarađuje i na kojim lokacijama ima hotele
i kampove. Dojam je da sutra bude cijena i 5 kn na burzi da bi padala jer je prodavač toliko motiviran
da prodaje da mu cijena uopće ne igra uloga i to je prisutno još tamo od 44-45 kn po dionici do danas.
Moj nekakav dojam da je dno zaista već postignuto ili vrlo blizu. Moguće je da puknu margini i da dionica
ide još niže, ali to se zbog bankovnih pravila o roku za margine mora odigrati sutra ili u petak.
Neki će pokušati i sami prodavati radi panike i/ili strašnog straha, tako da je sve moguće pa i daljnji pad.
Trezor zasad najviše profitira po meni. Nisam zainteresiran za prodaju, ali ću svakako biti na kupnji koju
danas nisam ostvario jer sam ciljao nešto nižu cijenu, kad je već rasprodaja. Nažalost veću količinu platio sam skuplje, iako većina investicije je naravno u plusu, ovaj pad mi je popapao veliki dio zarade.
Uglavnom optimisti i strpljivi će doći na svoje u razumnom razdoblju, a ovaj pad je i ogromna prilika za
razne mudre igrače.

I kad gubimo, ustvari zarađujemo, jer to vrijedi više…nema sreće u dionici u kojoj trezor brani cijenu…bitan je trend, a trend je trenutno takav kakav je…

Ćitam što drugi pišu. A nitko se ne pita tko to prodaje tako žestoko. Da li je netko izgubio povjerenje u tu dionicu ili netko želi što niži start u idućoj godini pa namjerno ruši cijenu.
Pitanje svih pitanja. Na portalu moje dionice ne vidi se ništa nego samo da trezor kupuje.
Možda netko ima kompl. knjigu dioničara tamo se sigurno to vidi. Ajmo pokrenimo se !

Vec sam odgovorio na ovo pitanje, ali odgovorit cu jos jednom. Prodaju strani fondovi zato jer drugdje imaju puno sigurniji i veci povrat

Ako mi ne vjerujete pitajte svog brokera, ako kaze da vam ne moze odgovorit/ne zna mjenjajte brokera. Ipak vi placate njega, ne on vas!

Ovdje prodaje jedan ili manjina velikih dioničara.Razlog prodaje neznamo ali sam uvjeren da nije taj da rivp ne vrijedi ovu cijenu.Taj sta prodaje ima problem zbog nelikvidnosti cijelog tržista zatim ima problem ako je to problem šta mora izaći sa većom količinom.Naravno žrtva je trenutna cijena.Kad se trend okrene povrat na staro ce biti brzi od pada.Mislim da trenutna cijena ne treba nikog zabrinjavatiosim onoga ko mora prodavati u kratkom periodu.Ja sam spreman biti ode dugo ,vecina rivp mi je iz korfa.Sve moze jako puno pasti ali se vrati samo ono sta ima fudamente.Nadam se da je i ovdje takav slucaj .Živi bili pa vidili!

Kad smo kod stranih fondova mogu sa poprilicnom sigurnoscu reci da su upravo oni bili generator velikog rasta cijene sa 20kn na 40 kn potpomognuti iznad 30 do 40 sa mirovincima i ostalim fondovima.Tako da jos uvijek na ovim razinama imaju zaradu prilikom prodaje.S obzirom da ce sutra i u petak veliku ulogu igrati i margini bit ce tesko ostati na ovim razinama medutim ispod 30kn nece i spreman sam tada igrati na jednu kartu i imati ponovno 100% portfelja u rivp.

Znači svi ovdje čekaju margine i nižu cijenu?

Treba uzeti u obzir da osim što margin može puknuti pa cijena ići još
niže, sa ovom valuacijom moguće je da se dogodi i obrnuto.
Dakle, da netko postojeći uzme margin kredit(e) i kupi veću količinu i digne cijenu,
jer dionica je fundamentalno vrlo jaka, ali prodavač je prejak trenutno
na ovu likvidnost, iako prometi nisu mali.

Pretpostavljam da se margin može odobriti za dan ili dva pa je sve moguće
jer kompanija ima veliku vrijednost i neće na nulu i likvidaciju zar ne !?

Vjerujem da mnogi analiziraju sve ovo što se danas dogodilo i razmišljaju
kako dalje. Cijena je sve zanimljivija, dionica je izgubila punih 30% na vrijednosti a
van svake sumnje je da jedna od najboljih ako ne i najbolja na ZSE obzirom
da je odnos prema malim dioničarima više nego korektan. Ne treba zaboraviti da je i uprava
i većinski vlasnici kupovali po bitno višim cijenama. Međutim, cijene smještaja za 2019. nisu
usklađene sa ovim padom cijene dionica. Booking u Valamarovim objektima je iznimno skup, a dionica sve jeftinija. Lako je provjeriti na stranicama.

kupovanje dionica na margin na početku bear marketa u svijetu bi bio
prilično hrabar poduhvat…ali sreća prati hrabre, pa svatko treba vidjeti
za sebe…ja nisam toliko hrabar..

New Report

Close