Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
RIVP | 5,24 | 61.758 | 11,792 | 5,22 | 5,26 | 0,77% |
Da cijena padne na 20, a daju vam 2 kn dividende, to bi bilo 10% povrata ako se ne varam. Puno bolje od likvidacije dionica i odlican temelj za buduci rast preko 48…
Treba prvo pasti da bi bilo jeftino da bi onda raslo do razine koju neki prognoziraju, a ne može sa ovih razina do toga? 🙂
Dakle, treba uzeti zalet? 🙂
Likvidacijom dionica smanje se TK, samim time i EV, P/E… i dionica postaje jeftinija bez da se plati porez na dividendu.
vidjet cemo sutra kada puknu margini.
Umjesto da vam podijele veću dividendu, oni kupuju precijenjene dionice (precijenjene u odnosu na ono koliko bi vrijedile da trezor ne kupuje). Ja bi se zamislio…
Meni se više sviđa da kupuju dionice, nego da dijele dividendu. Ovdje gdje sam ja od dividende mi se ukupno uzme cca 40% poreza (12% od toga Hrvatska).
Tvrtka očito kupuje jer smatra ovo dobrom cijenom, kao što kupuje i HIMR ili ono na Hvaru itd. Sve je to ulaganje u istu stvar.
Dio će se sigurno podijeliti i za nagrade zaposlenicima i upravi i to je isto ok.
Samo neka kupuju.
[/quote]
Pa nije baš tako. Prije će biti da oni koji ovlašteno odlučuju o kupnji dionica za trezor ne kupuju za svoju lovu, ali sa tom lovom pokušavaju zaustaviti očiti i neminovni pad cijene dionica kojih i oni imaju podosta. Time izravno čine štetu firmi. Kad bi kupovali dionice za nagradu zaslužnima, pametnije bi im bilo dati im lovu, nego im davati nešto što će već sutra vrijediti bitno manje. Luda igra. Zima je duga, a proljeće i nove priče o turizmu daleko. Žao mi ljudi što grčevito drže dionice ili još gore, nadokupljuju.
Ovo izgleda kao da netko žarko želi što prije izaći
Sada treba vidjeti dali su unutra ulagaci koji su koristili margin kredite i o kojim iznosima se radi.
Sutra bi mogli “pucati magini”.
Ne moze se protiv trzista.Prevelika je trzisna kapitalizacija da bi trezor mogao dulje utjecati na cijenu.
Meni se više sviđa da kupuju dionice, nego da dijele dividendu. Ovdje gdje sam ja od dividende mi se ukupno uzme cca 40% poreza (12% od toga Hrvatska).
Tvrtka očito kupuje jer smatra ovo dobrom cijenom, kao što kupuje i HIMR ili ono na Hvaru itd. Sve je to ulaganje u istu stvar.
Dio će se sigurno podijeliti i za nagrade zaposlenicima i upravi i to je isto ok.
Samo neka kupuju.
[/quote]
Pa nije baš tako. Prije će biti da oni koji ovlašteno odlučuju o kupnji dionica za trezor ne kupuju za svoju lovu, ali sa tom lovom pokušavaju zaustaviti očiti i neminovni pad cijene dionica kojih i oni imaju podosta. Time izravno čine štetu firmi. Kad bi kupovali dionice za nagradu zaslužnima, pametnije bi im bilo dati im lovu, nego im davati nešto što će već sutra vrijediti bitno manje. Luda igra. Zima je duga, a proljeće i nove priče o turizmu daleko. Žao mi ljudi što grčevito drže dionice ili još gore, nadokupljuju.
[/quote]
Meni je čudnije da ti koji odlučuju ne puste dionicu da padne jer (ako se ne varam) tek od slj. godine njima ide bonus u odnosu na rast dionice, a to znači da bi im odgovaralo da krene sa što niže razine. 🙂
Ovo izgleda kao da netko žarko želi što prije izaći
možda izlazi gazda jer treba vratiti novce za posuđenu jamčevinu a i želi se kandidirati za predsjednika da spasi državu a i skrbnički se možda otvaraju pa da se ne vidi tko je gazda
NNN ništa nas ne smije iznenaditi. Neki su skroz progutali agrokor pa čak je tu popušio i adris/AV.Sada smo malo na redu mi u rivp jer neki su izgleda bili dobro upućeni/zaključili da je vrijeme za izlazak već prije ovog ronjenja po grafu po kojem smo se i uspinjali.
Nadam se da odbijanac ide od na MD BVPS 21,32
@ boca
U jednom trenu trezor će morati prestati kupovati. Neminovno. Kome će kasnije uopće prodati te dionice iz trezora, a da nije sa nevjerojatno velikim minusom. Trenutno im je prosjek ulaza negdje oko 40 kuna, ili tu negdje. Valjda ih netko bude uskoro pozvao na red zbog ovoga što rade sa lovom od firme.
Zašto bi kasnije prodali dionice?
Mogu ih likvidirati, mogu ih zamijeniti za nešto drugo (npr. mijenjati se sa mirovincem za HIMR…)…
I nemam ih potrebu pozivati na red kada mi se sviđa što kupuju jeftinije nego što su kupovali prije. Smetalo bi me da ne kupuju sada, a kupovali su na iznad 40 kn. 🙂