RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 17.11.2024. u 22:33
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
RIVP
5,24
61.758
11,792
5,22
5,26
0,77%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Nema toga na prodaji šta trezor na 36 ne može kupiti!

S obzirom da je pala ispod toga, očito ne može.

eto jamčevina je plaćena, sad možemo up 😀

slijedi nam precesija

Da je tih 7,5 milijuna izlupetano po asku, umjesto što je uplaćeno sudu, bilo bi up. Ovako …

Jučer protrgovano 37.218 dionica, a od toga 26.290 kupio je trezor. Oko 70 posto.
Trsi se ovaj trezor. Pitanje je do kada će.

Nemam pojma. A tko tako bjesomucno prodaje?

lijepo se trezor napunio… e sad dolazimo do onoga o čemu sam više puta pisala. kad bi transparentno znali da trezor kupuje zato da poništi (bar dio toga što je kupio), to bi automatski značilo da preostale dionice vrijede nešto više. međutim, nitko ne zna što će trezor s tim dionicama, kome će ih i po kojim uvjetima podijeliti… ta netransparentnost je po meni veliki problem. da je transparentnije, vrijednost dionice bi kupnjom trezora automatski, sama po sebi rasla.

Umjesto da vam podijele veću dividendu, oni kupuju precijenjene dionice (precijenjene u odnosu na ono koliko bi vrijedile da trezor ne kupuje). Ja bi se zamislio…

Ne razumijem ovu logiku trezora?
Ulazu likvidna sredstva u trezorske dionice koja ce im mozda trebati za redovno poslovanje ili za investicije?

Ne razumijem ovu logiku trezora?
Ulazu likvidna sredstva u trezorske dionice koja ce im mozda trebati za redovno poslovanje ili za investicije?

pa, da smanje nabavni prosjek 🙂 kao i svi što hvataju padajući nož
jedino što je cijena danas još kunu manja

to je inače zabranjeni naziv na ovoj temi, a počeo sam ga koristiti tamo negdje oko 39kn..

stoga stiže mi cenzura za 3,2,1…

slijedi nam precesija

Umjesto da vam podijele veću dividendu, oni kupuju precijenjene dionice (precijenjene u odnosu na ono koliko bi vrijedile da trezor ne kupuje). Ja bi se zamislio…

kad bi trezor poništio te dionice, to bi bilo kao da su podijelili dividendu.

Meni se više sviđa da kupuju dionice, nego da dijele dividendu. Ovdje gdje sam ja od dividende mi se ukupno uzme cca 40% poreza (12% od toga Hrvatska).
Tvrtka očito kupuje jer smatra ovo dobrom cijenom, kao što kupuje i HIMR ili ono na Hvaru itd. Sve je to ulaganje u istu stvar.
Dio će se sigurno podijeliti i za nagrade zaposlenicima i upravi i to je isto ok.
Samo neka kupuju.

kad bi trezor poništio te dionice, to bi bilo kao da su podijelili dividendu.

No možda ih podijele upravi kao nagradu? Čak mi se čini da je bila i jedna takva odredba…

Ignore: KressoM, delux

New Report

Close