RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 17.11.2024. u 22:27
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
RIVP
5,24
61.758
11,792
5,22
5,26
0,77%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Netko je puno uložio ovoga petka u RIVP. Promet 7 milijuna. Nevjerojatno za ZSE. Ogromne transakcije danas. Prodavači očito izlaze zadovoljni zaradom, jer su kupovali prije 2-3 a mozda i 5-6 godina po drugačijim cijenama. Novi ulagatelji očito imaju sjajna očekivanja, obzirom na volumen. Ipak niska cijena znači puno manji rizik, a poslovanje je praktički idealno.

Bojim se da tu nema nikakvih novih ulagača,gledajući podatke za ovaj mjesec do 15.11. sva 3 skrbnička računa iz top-10 prodaju ogromne količine (cca 100000 kom) i još im je ostalo svakom debelo preko 1m kom,a sve je to kupio trezor,tako da je jasno da interesa za kupovinu nekog velikog ulagača naprosto nema.Trezor za sada ima blizu 2% temeljnog kapitala a mislim da može dokupiti do 10% sa rokom do 11.mjeseca 2019.Za sada je još dobro dok oni kupuju ali kad stanu i najvećim optimistima mora biti jasno da ne postoji donja ni kako je ovdje vole nazivati "psihološka granica" na kojoj će završiti cijena,Ovdje se pad može zaustaviti samo ako neki mirovinac odluči da bi bilo pametno imati Valamar u portfoliu,a sudeći po dosadašnjem iskustvu to je malo vjerovatno.
Ovo je samo moje mišljenje,i kako imam dosta dionica Valamara volio bih da griješim ali pad od skoro 17% u ovoj godini kao i cijela situacija na zse baš i ne ostavlja puno prostora za optimizam
[/quote]

Sva tri iz top 10 koja prodaju su i kupovala u posljednjih mjesec dana. Na kraju navedenog razdoblja sva ta tri skrbnička računa iz top 10 imaju tek 80-ak tisuca dionica manje nego na pocetku promatranog razdoblja dok trezor ima skoro 170 tisuca vise.

Mozda je manipulacija cijenom…Mozda americki fondovi prodaju i ruše cijenu da bi netko što jeftinije ušao unutra…možda

Mozda je manipulacija cijenom…Mozda americki fondovi prodaju i ruše cijenu da bi netko što jeftinije ušao unutra…možda

Ne ulazi nitko, samo je trezor na strani kupnje

[/quote]
Ako se trezor makne ,ne zelim ni pomislit kamo idemo

nije to baš tako crno-bijlo. ako se trezor makne, i cijena spusti za npr dodatnih 10%, tko zna tko će se onda zainteresirati? moguće i netko puno veći od trezora? sigurno postoji cijena po kojoj bi mnogi, i veliki i mali, rado ušli u ovu dionicu. pitanje je samo koliko smo daleko od te cijene. obzirom na poslovanje, politiku dividende, ja npr vjerujem da cijena ne može doći ni blizu 30kn, puno prije će se netko zainteresirati.

Pa kamo srece da se makne pa da se ovako rijesena prica ponovno pocne prodavati po 30kn. Cijena na burzi mi je bitna jedino u trenutku kupnje i prodaje. S obzirom da na ovako zamrlom trzistu ne mogu ocekivati 50-60kn pa da prodajem onda nek ode na 25-30 pa da se nakrcam jer s ovakvim poslovnim rezultatima kakve imaju stvarno ne mogu biti mirniji. Postojeci kapaciteti iz godine u godinu sve bolje posluju, a s Makarskom i Helios Farosom imaju otvoren prostor za daljnja ulaganja i time je plan i program kompletiran. Dok mi ovdje pratimo trenutnu cijenu lako je zaboraviti da je ovo u zadnjih nekoliko godina postala jedna fundamentalno odlicna firma i to su cinjenice. Steta za ekipu s marginima i onima kojima treba cash, ali dugorocni ulagaci u ovakvim vremenima mogu samo gustati i pri tom ne mislim samo na valamar nego i na neke druge dionice na trzistu kojima poslovanje napreduje odlicno, a prodaju se po smijesnim iznosima i daju 2-5% dividende.

[/quote]

Igor9, pogledajte knigu dionicara pa cete vidjeti da niste u pravu

1. Nitko ne zna što će biti i kretanje cijene.
Sada je cijena pala oko 13,60 kn od najviše po dionici. Pala je za dobit koja se ostvari u 2 do 3 godine. Pomalo neobična situacija kada se gleda odlično poslovanje. Sumnjam da će do 30 kn i mislim da je dno vrlo blizu iako može još padati. Rekao bih da svaki ulagač na ZSE koji nema ovu dionicu ulaže riskantno protiv pravila. Teško je predviđati. Odlično je što trezor uopće ne utječe na cijenu nego skuplja jeftinije. Vidjet ćemo, u minuti se sve može stubokom promjeniti. Velika je privilegija za mene kao ulagača da mogu biti miran i kad cijena znatno pada. Da sam znao dokupio bi po 36 kn. Od nove godine i fondovi će htjeti imati ostvarene prinose u tekucoj godini, možda valamar pomogne, a možda odmogne u tome.

Kakve su ovo lamentacije da nije ovi da nije ono? Kamo sreće da se trezor makne, kupovali bi svi po 30 i niže. Ovako samo trošimo uzaludno lovu i kupujemo svi zajedno skuplje nego što treba.

...''I try to buy stock in businesses that are so wonderful that an idiot can run them. Because sooner or later, one will.''

Na ovoj cijeni je EV/EBITDA < 9 a P/E < 15. Zaista izgleda kao prilikaza dokup. Šteta što je tržište ovako zatucano.

[/quote]

Igor9, pogledajte knigu dionicara pa cete vidjeti da niste u pravu
[/quote]

Pogledao, cak i kupio knjigu dionicara, ok, ulaze neki fondovi, ali sramezljivo tek toliko da mogu rec da kupuju RIVP, nista ozbiljno

prema MD BVPS 21,32
koliki bi mogao biti BVPS nakon revalorizacije
ima li možda netko kakve podatke

New Report

Close