Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
RIVP | 5,24 | 61.758 | 11,792 | 5,22 | 5,26 | 0,77% |
http://www.intercapital.hr/upload/research/Daily/2017-09/Market%20Espresso%20170922.pdf
I ovdje ozbiljna procjena na 48 kn, kada je cijena bila 45 kn.
Uz 2 napomene da je od tada kompanija pojačala svoje rezultate za 15% cca i da su analize
koje se rade vrlo konzervativne, odnosno nešto niže od mogućih postignuća.
Ne trebate se obazirati na analize iz bilo kojeg razloga, niste dužni objašnjavati razloge, ključno
je da svatko stoji iza svoga ulaganja. Netko kasnije izađe kao dobitaš, a netko jazavac kao i prije….
Agrokor, nelikvidnost, jednostavno je takva tržišna cijena. Do kada vidjet ćemo, vjerujem da ste
oduševljeni sa poslovanjem Valamara, ja iskreno jesam. Dugoročan sam ulagač i imam dionice RIVP
iskoristio sam neke prilike za dokup i po sadašnjim i po višim cijenama. Likvidnost je vrlo solidna.
Allianz je najveći ulagač u zadnje vrijeme. Ne sekirajte se previše oko trenutne cijene.
Po mojoj gruboj procjeni do 40 kn trenutno je naslagano preko 60 000 komada na prodaji, dok na kupnji ima jedna 20000 do 30 kn. K/P omjer je dosta bitan i diktira cijenu obično.
Inače, poslovanje je super, mislim uz Turisthotel da su najbolji po rastu pokazatelja.
ne vidim po čemu je ta cijena po toj procjeni (48 kuna) ikakvo mjerilo za donošenje neke investicijske odluke.. kada je ta procjena donesena crobi je grabio prema 2200 bodova.. i sve dionice su lijepo rasle i bilo je relativno lako izabrati dionicu koja će odraditi neki rast i odnijeti zaradu.. na valu tog optimizma i rivp pokazatelji su fino bili nagruvani kao i cijena.. poslovanje je dobro i slijedeća godina će uvelike odrediti dali ćemo uspjeti značajnije zagrabiti prema višim cijenama (znači sezona bi morala premašiti trenutna očekivanja)… trenutno je trend padajući i vidjet ćemo di će ga okrenuti.. mislim da je ovo dionica koja nudi solidne povrate ali da se na njoj više mogu očekivati neki veliki povrati.. nisam baš siguran..
jedan od najčeščih drukova ovdje je procjena cijene od 48 kuna naših vrlih analitičara
Dionička tržišta: umjetnost odlučivanja o tome kada kupiti, a kada prodati
ovdje autor kaže da analitičari griješe oko tih cijena 25%, što bi bilo 36kn za rivp 😀
uostalom čitajte sami
Odličan članak,kratko i sažeto bez puno filozofiranja prikazana suština ulaganja u dionice
Vidljivo je da je kupnja (BID) dionice daleko manja od prodaje.Od 36 do 37 kuna na kupnji je 18702 dionice ,dok je na prodaji do 38 kuna 37968 dionica, a do 39.1 ima cak 92407 dionica.
Mislim da je ovaj odnos BID-ASK indikativan i da ga ne treba komentirati.
Gosp Bisakovi vidim po vašim komentarima da ste po naravi kratkoročni ulagač i to je ok
Moje mišljenje je da podcjenjujete vrijednost nekretnina u dugom roku na elitnim lokacijama koje firma posjeduje te zavidne rezultate koje ostvaruje management -nisu bezveze tržišni lider što se i pokaziva svakim novim izvješčem.
Najopasniji je dug u ovoj priči ali s obzirom kako zarađuju anulirat će se i to u par godina
Očekivali ste loše rezultate za ovaj kvartal i kad se vaša prognoza pokazala netočnom sad pilite na drugoj fronti da dokupite jeftinije. I to je u redu.
S obzirom koliko je plitko tržište i loš sentiment moguće je da ovakva situacija sa Rivp potraje ali dajte samo kad dajete preporuke naglasite vremensko razdoblje da možemo jednog dana to sa vremenskim odmakom prokomentirati.
Inače, poslovanje je super, mislim uz Turisthotel da su najbolji po rastu pokazatelja.
Kod Turisthotela, čini mi se, nisu obračunali amortizaciju na novoizgrađene apartmane, a koristili su ih u sezoni. To bi povećalo amortizaciju za cca 6 milijuna, i za toliko smanjilo dobit za 3Q
Valamar Riviera d.d. – Obavijest o potvrdi Stečajnog plana HELIOS FAROS d.d. u stečaju
http://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/AA8JSTzqSE8lL8Zf5WdcKw==.pdf
Gosp Bisakovi vidim po vašim komentarima da ste po naravi kratkoročni ulagač i to je ok
Moje mišljenje je da podcjenjujete vrijednost nekretnina u dugom roku na elitnim lokacijama koje firma posjeduje te zavidne rezultate koje ostvaruje management -nisu bezveze tržišni lider što se i pokaziva svakim novim izvješčem.
Najopasniji je dug u ovoj priči ali s obzirom kako zarađuju anulirat će se i to u par godina
Očekivali ste loše rezultate za ovaj kvartal i kad se vaša prognoza pokazala netočnom sad pilite na drugoj fronti da dokupite jeftinije. I to je u redu.
S obzirom koliko je plitko tržište i loš sentiment moguće je da ovakva situacija sa Rivp potraje ali dajte samo kad dajete preporuke naglasite vremensko razdoblje da možemo jednog dana to sa vremenskim odmakom prokomentirati.
Vise puta sam naglasio da je RIVP dobra tvrtka koja moze imati lijepu perspektivu.
Moje ,mozda drugacije misljenje ,vezano za ovu dionicu,odnosi se na sadasnju cijenu dionice i moj stav da dionica na ovoj razini nije jeftina.
Naime i dobra dionica ako je skupo placena ,predstavlja losu investiciju.
Takoder ,pri mojoj evaluaciji vrijednosti ove dionice ,treba imati u vidu i zaduzenost kompanije i da se radi o turistickoj djelatnosti koja jako ovisi o emitivnim trzistima drugih drzava i da svaka kriza ili recesija uvijek pogada turizam,a posebice skuplji smjestaj i usluge.Treba takoder usporediti fundamentalne pokazatelje ove tvrtke sa drugim slicnim tvrtkama u okruzenju.
Nisam dionicar i za mene cijena iznad 30 kuna nije atraktivna za “ulaz” jer ,po meni,ova sadasnja cijena nema zadovoljavajuci profitni margin.
Dopustam,dakako,da budem i u krivu,ali za sada cijena ipak ide prema dolje.