RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 18.11.2024. u 04:17
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
RIVP
5,24
61.758
11,792
5,22
5,26
0,77%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Pa jel itko ovdje pogledao knjige dioničara koje je udruga slala nedavno?
Očito je pritisak na prodaju jer Bilbija masovno prodaje i ne pita za cijenu.

What pa napisao sam to jučer u 15:19 sati… Točno je to što si napisao

Ni po 10 kn ni 15 kn većina nije kupovala…Igor Bilbija agresivno izlazi, još mu je ostalo manje od 500.000
dionica. Sve u svemu milina je biti unutra. Čekamo odluku o investicijama za 2019.
Vrhunski vođeno i vrhunski zarađuje, sve je jasno. U budućnosti ćemo sjećati ovih cijena i padova
nakon spektakularnih izvješća. Radujem se novih ulaganjima u 4 i 5 zvjezdica koji nose najviše dobiti.
Trezoru se ne žuri. Korisno i mudro ulažu, što reći. Kao da su me poslušali kada sam pisao da nema
smisla dizati cijenu. Neka prodavača koji želi izaći proda još jeftinije.

Dividenda RIVP-R-A višestruko isplativija od kamata na štednju i raste svaku godinu.

2019. xy , div. prinos xy
2018. 0,90 kn, div. prinos 2,43%
2017. 0,80 kn, div. prinos 2,16%
2016. 0,60 kn, div. prinos 1,62%

Je za 2018. smo dobili div. od 2,43% :)…. jedino kolko smo izgubili na vrijednosti glavnice :)….. nekako bi mi bilo draže da je bilo obrnuto, da nisam dobio nista od dividende, a da je glavnica toliko otisla u plus, koliko je pala :). Nebi platio porez na dividendu, a imao bi veći kapital…..
A valjda ce se jednom i to desiti :))

Vezano za turističku sezonu :

http://porestina.info/zasto-plenkovic-i-capelli-lazu-o-fantasticnoj-i-rekordnoj-turistickoj-sezoni-kad-sluzbeni-rezultati-govore-suprotno/

Evo krenuo trezor u dokup… http://zse.hr/userdocsimages/stjecanje_otpustanje/RIVP_stjecanje_otpustanje_2018__3110201894651.pdf

Gledam izvješće (konsolidirano) i nije mi jasna stavka u prihodima segmenta hotela i ljetovališta – economy stavka. Kažu da su prodali 30.2% više smještajnih jedinica uz 39.8% viši ADR a prihod pansiona po toj stavci im je -0.2%???????

Moram ponoviti ovo jer nisam dobio odgovor a zbilja mi nije jasno. Evo i brojeva da ne morate tražiti.

________________________________2017_____________2018_________
Broj smještajnih jedinica________2.240____________2.722___21,5%
Broj prodanih smješ. jed._____331.949__________432.296___30,2%
Broj noćenja_________________705.571__________762.340____8,0%
ADR (u kunama)__________________395______________552___39,8%
Prihod pansiona_________131.221.570______128.600.674___-2,0%

E sada … ajde da se netko zatipkao i da je broj prodanih s.j. 232.296 a ne 432.296 onda bi prihod pansiona i odgovarao ali broj noćenja po prodanoj s.j. bi iznosio 3,3???? u ondnosu na 2,1 u 2017 – previše, dakle nije to.
Možda je kriv ADR ali niti tipfeler u ADRu recimo 352 umjesto 552 ne daje pravi prihod pansiona.

Ista je stvar i sa kampingom – samo greška pri Economy klasi. Zanima me u čemu je stvar jer ili prihod nije pravi (u što sumnjam) ili negdje leže rezerve za dogodine.

Tko leti vrijedi, tko vrijedi leti, tko ne leti ne vrijedi

Gledam izvješće (konsolidirano) i nije mi jasna stavka u prihodima segmenta hotela i ljetovališta – economy stavka. Kažu da su prodali 30.2% više smještajnih jedinica uz 39.8% viši ADR a prihod pansiona po toj stavci im je -0.2%???????

Moram ponoviti ovo jer nisam dobio odgovor a zbilja mi nije jasno. Evo i brojeva da ne morate tražiti.

________________________________2017_____________2018_________
Broj smještajnih jedinica________2.240____________2.722___21,5%
Broj prodanih smješ. jed._____331.949__________432.296___30,2%
Broj noćenja_________________705.571__________762.340____8,0%
ADR (u kunama)__________________395______________552___39,8%
Prihod pansiona_________131.221.570______128.600.674___-2,0%

E sada … ajde da se netko zatipkao i da je broj prodanih s.j. 232.296 a ne 432.296 onda bi prihod pansiona i odgovarao ali broj noćenja po prodanoj s.j. bi iznosio 3,3???? u ondnosu na 2,1 u 2017 – previše, dakle nije to.
Možda je kriv ADR ali niti tipfeler u ADRu recimo 352 umjesto 552 ne daje pravi prihod pansiona.

Ista je stvar i sa kampingom – samo greška pri Economy klasi. Zanima me u čemu je stvar jer ili prihod nije pravi (u što sumnjam) ili negdje leže rezerve za dogodine.
[/quote]

Nemam vremena gledati detaljno, ali bi mogla biti konsolidacija Makarske od 1.8., ispadanje postojećih kapaciteta zbog promjene svrhe.

Kako?
Pa u izvještaju su uračunati economy kapaciteti Makarske na dan , a prihodi su ušli tek od 1.8. S druge strane, dio kapaciteta je ispao iz upotrebe (ranije) jer ide u smještaj za zaposlenike, a dio je otišao u višu kategoriju. Još kad uzmeš vremensku razdiobu, to bi moglo biti to.

Nagađam, ali ako se pogleda detaljno, moglo bi se potvrditi.

Nemam vremena gledati detaljno, ali bi mogla biti konsolidacija Makarske od 1.8., ispadanje postojećih kapaciteta zbog promjene svrhe.

Pomislio sam na to ali broj prodanih smještajnih jedinica i ADR ne trpe nikakvu konsolidaciju. Bez obzira koliko si imao smještajnih jedinica tokom sezone (što može varirati). Ako si ih prodao X po prosječnoj cijeni Y – to je to.

Tko leti vrijedi, tko vrijedi leti, tko ne leti ne vrijedi

Pomislio sam na to ali broj prodanih smještajnih jedinica i ADR ne trpe nikakvu konsolidaciju. Bez obzira koliko si imao smještajnih jedinica tokom sezone (što može varirati). Ako si ih prodao X po prosječnoj cijeni Y – to je to.
[/quote]

A gle, pošaljite upit na odnose s dioničarima ir@valamar.com pa nek objasne.

Ovim tempom Bilbija će izlaziti tj. prodavati mjesecima.
Izgleda da nema takva muda spustiti još niže cijenu, a to je šteta
za nas sladokusce i dugoročne ulagače. Treba biti na oprezu i spremati nofce
ovdje da se može odreagirati u slučaju daljnjeg pada cijene.
Ovo je po svemu sudeći, osobito financijskim izvješćima i razvoju
dragulj kojeg je ipak vrlo uputno imati.

Na asku beton….sve to s vremenom prođe. Slično je bilo i sa Adpl pred koju godinu kada je ogroman paket išao preko dnevnih prometa što je u kratkom roku zabilo nerealno dionicu ali se s vremenom vratila na pravi put. Samo strpljenja, iako bude teško gledati kada nešto pada lijepo je vidjeti da trezor kupuje. Ako je njima povoljno onda će biti i još nekima koji mogu apsorbirati te količine.

New Report

Close